SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Vor să cucerească Olanda! Vezi componenţa loturilor naţionale de gimnastică care vor participa la Mondiale!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 22 septembrie 2010 00:00

Federaţia Română de Gimnastică a stabilit componenţa loturilor României, feminin şi masculin, în vederea participării la Campionatul Mondial din Olanda (Rotterdam), din perioada 16-24 octombrie.

Componenţa celor două loturi naţionale este următoarea:

Feminin - Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Raluca Haidu, Cerasela Pătraşcu, Gabriela Drăgoi şi Amelia Racea;
Masculin - Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Ovidiu Buidoşo, Cristian Băţagă, Adrian Bucur şi Marius Berbecar.

"Obiectivele României la acest Campionat Mondial sînt cucerirea unei medalii, dar şi 1-2 clasări pe locurile 4-6. De asemenea, foarte important, nu punem accentul pe rezultatele imediate, ci pe cristalizarea echipelor, pentru participarea la CM de anul viitor şi, mai ales, la Jocurile Olimpice din 2012. Mondialul de anul viitor, la care vor merge primele 24 de echipe de la Rotterdam, constituie o primă etapă de calificare la Olimpiadă", a spus Mircea Apolzan, potrivit mediafax.

Componenţa loturilor României a fost trimisă către forul internaţional de profil, miercuri fiind data limită pentru înscrieri. "Sigur că pot exista modificări în componeţa loturilor, în funcţie de starea de sănătate sau componenţa tactică. Mai avem ultimul concurs de verificare, triunghiularul din Elveţia de la finalul săptămînii, iar dacă va fi nevoie se vor face modificările ce se impun", a mai explicat Apolzan.

Delegaţia României va pleca spre Olanda în 10 octombrie, urmînd a reveni a doua zi după încheierea CM, adică în 25 octombrie. "Va fi o competiţie foarte dificilă. Este pentru prima dată în istoria Mondialelor, cînd numărul de echipe participante este atît de mare, încît este nevoie de două zile, şi la fete şi la băieţi, pentru calificări", a încheiat secretarul general al FRG.

Calificările la feminin vor avea loc în 16 şi 17 octombrie, iar la masculin, în 18 şi 19 octombrie. În 20 octombrie este programată finala pe echipe la feminin, iar în 21, finala similară, dar la masculin, pentru ca în 22 octombrie să aibă loc concursul de individual-compus (feminin şi masculin), iar în 23 şi 24 octombrie, finalele pe aparate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
moko08
moko08  •  22 Septembrie 2010, 13:57

Pai Stanescu nu trebuie sa isi faca loc in echipa pt ca este deja in echipa.....dar cum gsp ul a uitat ca stirile trebuiesc si verificate normal ca nu le iar au picat in penibil.....asta e poate invatati si voi meserie macat in al 12 lea ceas

stany13
stany13  •  22 Septembrie 2010, 13:28

parerea mea e ca la baietii ar putea totusi sa isi faca loc in echipa Robert Stanescu(care face cel putin 3 aparate) sau Vlad Cotuna(care a fost in opinia mea revelatia nationalelor) care cred ca sunt peste Cristian Bataga!!!!sa nu uitam ca Stanescu e locul 4 la inele la mondialele precedente si la nationale a obtinut 15.800 la acest aparat...in rest e ok...e bine ca in sfarsit putem prezenta exercitii bune la paralele si bara prin Bucur,Berbecar si Buidoso si nu mai avem preaa multe...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează