SPORTURI  »  HANDBAL  »  JOCURILE OLIMPICE

14 pentru Rio! Tomas Ryde a anunțat lotul pe care se va baza la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Tomas Ryde și handbalistele românce au cucerit bronzul la CM 2015 // FOTO Marius Ionescu
Tomas Ryde și handbalistele românce au cucerit bronzul la CM 2015 // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 10 iulie 2016 00:00

Suedezul Tomas Ryde și secundul său, Costică Buceschi, au anunțat ieri lotul de 14 jucătoare care vor face deplasarea pentru Jocurile Olimpice din Brazilia.

Inițial, în cantonamentul de la Ploiești au participat 19 handbaliste, dintre care 5 trebuiau lăsate în afara lotului.

Tehnicienii aveau 12 jucătoare clare, iar pe cele două locuri rămase vacante luptau trei handbaliste. Exista varianta ca România să facă deplasarea cu două extreme dreapta și cu un singur inter dreapta sau cu doi interi și o singură extremă. S-a ales până la urmă varianta cu doi interi și o singură extremă.

În aceste condiții, Aneta Pîrvuț Udriștoiu, care a fost cu echipa la Mondialul din Danemarca, de anul trecut, a pierdut Jocurile Olimpice, în locul său fiind preferați interii Melinda Geiger și Patricia Vizitiu.

S-a renunțat, de asemenea, la centrul Mădălina Zamfirescu, la interul stânga Bianca Tiron și la pivotul Crina Pintea. Portarul Denisa Dedu va face deplasarea cu echipa la Rio, dar va fi rezervă. Ea nu va fi acreditată și nu va putea locui în Satul Olimpic, urmând doar să se antreneze cu restul echipei. A doua rezervă va fi Mădălina Zamfirescu, dar ea nu va face deplasarea în Brazilia.

Debut cu Angola

România face parte dintr-o grupă infernală la Rio, alături de toate medaliatele la ediția anterioară, în ordine Norvegia, Muntenegru, Spania, de țara gazdă, Brazilia, și de campioana Africii, Angola.

De altfel, "tricolorele" vor debuta împotriva africancelor, pe 6 august, urmând să încheie jucurile din grupă contra campioanei olimpice, mondiale și europene, Norvegia.

Turneu în Norvegia

România va rămâne în pregătire, la Ploiești, până în 18 iulie. Din 19 iulie, echipa se va afla în Norvegia pentru un turneu la care vor mai lua parte echipa gazdă, Spania și Franța. Vor fi ultimele meciuri înainte de plecarea în Brazilia, pe 1 august.

Înainte de intrarea în competiție, oficialii României încearcă să perfecteze alte două amicale, care vor avea loc la Rio de Janeiro.

Sunt șanse mari ca România să joace împotriva Suediei, o a doua echipă urmând să se stabilească dintre formațiile din cealaltă grupă: Rusia, Argentina, Coreea de Sud, Franța și Olanda.

Lotul României pentru Rio

  • Paula Ungureanu, Ionica Muntenu (portari)
  • Valentina Elisei Ardean, Ana Maria Tănasie (extreme stânga)
  • Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Gabriella Szucs (interi stânga)
  • Oana Manea, Florentina Chintoan (pivoți)
  • Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi (centri)
  • Melinda Geiger, Patricia Vizitiu (interi dreapta)
  • Laura Chiper (extremă dreapta)
  • REZERVA 1: Denisa Dedu
  • REZERVA 2: Mădălina Zamfirescu

96de sportivi plus șapte rezerve numără delegația României aprobată ieri în Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român

29de ani e vârsta medie a echipei României la Jocurile Olimpice de la Rio

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
985368044914929
Gioană Sergiu  •  10 Iulie 2016, 14:31

dar ada nechita ? ce este cu ea?

mplttev
mplttev  •  10 Iulie 2016, 12:45

Eram, acum un an, adept al jucătoarei Vizitiu. Acum o spun sus și tare, e o greșeală includerea ei în lot. Joacă foarte slab.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează