SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

5 zile până la startul Mondialului: VIDEO Probleme pentru Cristina Neagu + concluziile lui Tomas Ryde după primul amical

Articol de - Publicat luni, 25 noiembrie 2019 14:57

Cristina Neagu are genunchiul umflat și nu a jucat în amicalul de duminică, 25-23 cu echipa niponă de club Omron.  Va fi pe teren marți, în amicalul cu Olanda. 

  • CM de Handbal se va disputa în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie, în Japonia;
  • România va juca 5 meciuri în grupe: cu Spania (30 noiembrie), Senegal (1 decembrie), Kazahstan (3 decembrie), Muntenegru (4 decembrie) și Ungaria (6 decembrie).
  • Dacă se clasează în primele 3 ale grupei, România intră într-una din cele două grupe principale, unde va mai juca 3 meciuri. În cazul în care se va clasa în primele două echipe ale grupei principale, România ajunge în semifinale.

Tomas Ryde, antrenorul României, a tras concluziile după partida amicală cu Omron (25-23), echipă din prima ligă japoneză, câștigată de „tricolore” duminică. 

„Unul dintre obiective a fost ca toate jucătoarele să evolueze. Cristina Neagu nu a făcut-o însă, genunchiul ei e puțin umflat. Evoluția celorlalte fete a fost pozitivă. Le-am urmărit cu atenție pe noile venite, Dache, Vizitiu, Polocoșer. 

În multe aspecte sunt mulțumit, am încercat să o punem pe Dache în situații de 1 la 1 și s-a descurcat foarte bine, este încrezătoare acum. În apărare am folosit mai multe planuri tactice, insistând pe partea de presing, ne-a ieșit foarte bine în unele momente. Încă suntem obosiți, dar încercăm să devenim mai buni și să rămânem optimiști”, a declarat Tomas Ryde. 

România întâlnește marți, de la ora 10:30, Olanda, medaliata cu bronz la Euro 2018. E reeditarea finalei mici de la turneul final din Franța, de anul trecut. 

„Cu Olanda va fi un alt tip de meci. Sunt mult mai rapide, mai puternice. Cred că apărarea va trebui să fie mai precisă. Nu mai avem voie să greșim pe contraatac. 

Cristina va fi pe teren și vom încerca să fim noi cei care vor impune ritmul de joc. Partida cu Olanda va fi mult mai tactică”, a spus Tomas Ryde pentru site-ul FRH.

Programul României la CM:

  • 30.11 - ora 11:00 Spania-România
  • 01.12 - ora 11:00 Senegal-România
  • 03.12 - ora 12:00 Kazahstan-România
  • 04.12 - ora 8:00 Muntenegru-România
  • 06.12 - ora 12:00 România-Ungaria 
    * primele trei echipe din grupă merg mai departe 
    ** orele de disputare sunt cele ale României
    ***Campionatul Mondial se vede în România la Digi, Telekom și LookSport

Vezi și: 

5 zile până la startul Mondialului » FOTO „Tricolorele” se obișnuiesc cu fusul orar + au vizitat o școală japoneză

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
110742643367090
Tiberiu Bogdan  •  26 Noiembrie 2019, 15:42
Postat de Cony Nick pe 26 Noiembrie 2019, 00:25

Neagu este singura vinovata ...medici i-au spus sa astepte sa se recupereze ...dar interesul financiar a fost mai mare...dupa parerea mea alta este cauza ...recividez din nou cu accidentul la echipa nationala si mai stau accidentata înca un sezon iar FRH si clubul sânt obligate sa ma plateasca 100% ... bravo Neagu ff bine gândit...felicitarii ... te-ai sacrificat pentru echipa si o excursie in Japan la campionatul mondial ...

Măi,***,despre ce interes pt bani vb măi,dar să spui că lui Neagu îi convine să intre acum și să se reaccidenteze din nou,convenindu-i să stea accidentată și să fie plătită de club încă un an,înseamnă că ești chiar o pers ***,***,păi tu ai habar de sport,de de înseamnă viașa unui sportiv si cum e să stai accidentat un an de zile si să tragi la recuperare până înnebunești,...du-te băi ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1177177172317584
Christian Ciuca  •  26 Noiembrie 2019, 14:01

eroare monumentala, Burleanu sa isi puna-n joc postul, el si toata directia Federatiei care-au luat decizia asta, ei stiu ca Radoi e o simpla marioneta fara autoritate, fara autonomie decizionala, fara diploma, fara experienta, fara sa fi demonstrat nimic, il iei de la copii si-l pui sus la carma Nationalei... in sondajul GSP majoritatea votantilor au spus clar ca in opinia lor Radoi NU trebuie sub nicio forma luat in plina campanie de calificare cu U21 si cocotzat ca dirijor al Nationalei-mari, oamenii sint lucizi, nu dorm, dar Burleanu e inconstient?! dar nu realizeaza ca prea e cusuta cu ata alba?... sa vezi acuma cumetrii si selectii arbitrare, pina acu bagai rezerve, d-acu bagi pe cine ti se cere, pai Becali da un scurt telefon "finule baga-l p-ala, il convoci si-l bagi din start, e clar ? contez pe tine!", ai o ultima nesperata sansa sa te califici si-ti bagi joc de ea, trebuie eliminat Burleanu si clica lui altfel gata sintem terminati, ne cinta prohodu, morti si ingropati, ajungem in lumea a patra a fotbalului, e bataie de joc, macar il aduceai pe Reghe sau Sumudica sau pe Moldovan provizoriu doar pentru baraj ca sigur acceptau daca stiau ca Hagi si Petrescu ne-au intors spatele in acest moment dramatic, le spuneai clar "te califici continui nu te califici la revedere !" si vedeai ca astia 3 asumau riscul, acum Burleanu e obligat sa-si puna la bataie postul, nu mai are nicio credibilitate.

ray51
ray51  •  26 Noiembrie 2019, 10:09

Greu, foarte greu anul acesta. Din punctul meu de vedere, multa bafta fetelor si sansa de a face meciuri de exceptie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează