SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE - CSM BUCUREŞTI

500 de băimăreni vor veni la Bucureşti să o încurajeze pe HCM în derby-ul cu CSM: "Săptămîna cea mai importantă!"

Articol de - Publicat marti, 03 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 02 martie 2015 23:00

Campioana României joacă joi, la Bucureşti, derby-ul cu CSM Bucureşti, urmînd ca duminică să întîlnească, în deplasare, campioana Europei, ETO Gyor.

HCM Baia Mare a obţinut duminică, pe teren propriu, cea mai categorică victorie în Liga Campionilor, 34-24 cu Savehof, campioana Suediei. Succesul a dat multă încredere echipei pregătite de slovenul Tonje Tiselj, care vine la Bucureşti joi pentru derby-ul cu CSM Bucureşti.

"Înainte de meciul de la Gyor avem de pregătit jocul cu CSM Bucureşti. Mergem să cîştigăm, Baia Mare joacă orice meci la victorie", a anunţat antrenorul Tonje Tiselj. "Pentru noi urmează poate cea mai importantă săptămînă. Avem două jocuri cruciale, extrem de grele în acelaşi timp. Sper să trecem cu bine peste ele", a adăugat directorul executiv de la HCM, Liviu Bala.

Baia Mare vine miercuri dimineaţa, cu cursa de linie Baia Mare-Bucureşti, şi se va antrena miercuri seara în Sala Polivalentă din Capitală, acolo unde joi, de la ora 18:00, va înfrunta contracandidata la titlu. Baia Mare s-a impus în tur cu 24-21, singura înfrîngere suferită pe teren de trupa danezei Mette Klit.

CSM speră în revanşă şi, dacă va primi punctele înapoi de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în urma "cazului ecusoanele", atunci va termina sezonul regulat pe primul loc. "Am cerut ca acest caz să se judece în regim de urgenţă, astfel că aşteptăm o decizie pînă la încheierea sezonului regulat. Documentaţia a fost deja trimisă, în aceste zile ne-au mai solicitat cîteva acte", a declarat Constantin Căliman, directorul general al CSM Bucuresti.

Vineri dimineaţă, Baia Mare va pleca tot cu avionul, de la Bucureşti spre Budapesta. "Autocarul nostru ne va aştepta la aeroport şi vom pleca de acolo la Gyor. Meciul cu campioana Ungariei e mult mai greu, dar sperăm. Gyor nu trece prin cea mai bună perioadă", a adăugat Liviu Bala.

Arbitrează Din-Dinu
Disputa dintre CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare va fi oficiată de cel mai bun cuplu de arbitri din România: Constantin Din şi Sorin Dinu. Cei doi arbitri au o bogată experienţă internaţională, avînd bifate în carieră turnee finale de Campionat Mondial, Campionate Europene, Jocuri Olimpice, dar şi finale de cupe europene, Final-Four-uri de Liga Campionilor.

500 de băimăreni
HCM Baia Mare va avea o galerie de aproximativ 500 de suporteri. Abonaţii echipei vor putea face deplasarea gratis la Bucureşti, iar ceilalţi doritori vor plăti doar 20 de lei. De partea cealaltă, CSM Bucureşti încearcă să aducă la sală cîţi mai mulţi iubitori de handbal pentru a le încuraja pe "tigroaice". Fără o istorie în spate, e lesne de ghicit care va fi galeria care va domina fondul sonor în Polivalentă. Preţul unui bilet de intrare e de 5 lei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează