SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA CAMPIONILOR

A fi in Liga!

Articol de GSP - Publicat luni, 01 octombrie 2007 00:00

Oltchim s-a calificat in grupele Ligii, acolo unde nici o echipa din Romania nu a mai ajuns in ultimii sapte ani. "Galacticele" de la Oltchim si-au mai demonstrat inca o data valoarea. Echipa lui Gheorghe Tadici si Sevistean Popa a obtinut calificarea in grupele Ligii Campionilor de o maniera categorica. Aseara, in meciul decisiv, campioana Romaniei a invins cu 30-22 finalista ultimei editii a Cupei Cupelor, echipa care are in lot nu mai putin de cinci campioane europene si sapte componente ale reprezentativei Norvegiei!

Nordicele au inceput, de altfel, excelent meciul de la Vilcea, au condus pe tabela si spectatorii au crezut ca retraiesc scenariul de acum patru luni, cind Byasen a terminat la egalitate la Vilcea in returul finalei Cupei Cupelor: 24-24. Dupa 15-12 la pauza, Oltchim a inceput excelent partea a doua. A primit doar doua goluri in 20 de minute, inscriind in schimb de noua ori. Luminita Hutupan a fost imbatabila intre buturi, axul din aparare Luca-Meirosu-Bese a fost imposibil de depasit, iar in atac Meirosu, Lecusanu sau Maier au spulberat visul lui Byasen de a ajunge iar in grupele Ligii. Finalul le-a gasit pe vilcence in culmea fericirii, iar Tadici a fost, in sfirsit, multumit. "Am inceput mai greu, miza jocului si-a pus amprenta pe evolutia fetelor, dar pe final ne-am dezlantuit si am meritat sa ne calificam. Greul abia de acum incepe insa, dar sint sigur ca nu ne vom opri aici. Vom aduce si alte bucurii suporterilor nostri", a declarat Tadici.

Dupa 6 ani

Gheorghe Tadici a reusit sa aduca din nou o echipa romaneasca in grupele Ligii Campionilor dupa o pauza de 6 ani. Romania a avut ultima data o echipa feminina in aceasta competitie in 2001, cind campioana HC Zalau, condusa tot de Tadici, nu a reusit sa treaca de faza grupelor.

"Ajungem in finala!"

Luminita Hutupan Dinu a demonstrat si aseara ca este cel mai bun portar din lume la ora actuala. Handbalista care a cistigat de trei ori pina acum Liga, cu Krim Ljubljana si Kometal Skopje, a avut nu mai putin de 14 interventii senzationale. Goal-keeperul "nationalei" se gindeste sa ajunga si cu Vilcea in finala Ligii Campionilor. "Am demonstrat inca o data ca avem valoare si ca ne putem bate cu orice echipa din lume. Trebuie sa privim toate jocurile cu aceeasi atentie si sa jucam la nivel maxim", a declarat Luminita.

O grupa foarte grea

Oltchim va evolua in grupa D a Ligii Campionilor, acolo unde se afla Viborg (Danemarca), Ferencvaros Budapesta (Ungaria) si Buducnost Podgorica (Muntenegru). Vilcencele vor debuta pe 24-27 octombrie, la Rm. Vilcea, contra danezelor, cistigatoarele din 2005 ale trofeului. "Avem o grupa foarte grea, toate echipele au experienta mare, dar nu ne speriem. Putem sa ocupam unul din primele doua locuri pentru a depasi si faza grupelor", a declarat Tadici.

Oltchim 30 (15)
Meirosu 7, Gilca-Stanca 6, Maier 5, Luca 4, Lecusanu 3, Bese 2, Elisei 2, Nechita-Olteanu 1. Antrenor: Gheorghe Tadici
Byasen Trondheim 22 (12)
Goril Snorroeggen 5, Marte Snorroeggen 5, Nostvold 4, Herrem 4, Frafjord 3, Alstad 1. Antrenor: Geir Oustorp

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează