HANDBAL  ·  SCM RM. VÂLCEA-DUNĂREA BRĂILA 24-18 (13-7)

A început Liga Florilor! Campioana, start cu dreptul + Debut pentru o jucătoare la 16 ani și 7 luni

Articol de — Sambata, 31 August 2019

Campioana SCM Rm. Vâlcea a debutat cu victorie, pe teren propriu, dar Dunărea Brăila și-a arătat clar intențiile din acest sezon, punându-i multe probleme.

Liga Națională feminină a debutat sub cele mai bune auspicii. În prima etapă, două rezultate de egalitate, în urma unor meciuri de mare luptă, dar și două victorii clare ale favoritelor. 

Campioana SCM Rm. Vâlcea a câștigat prima partidă de pe teren propriu. Echipa lui Forentin Pera și-a regăsit forța din apărare, arma letală cu care a răspus CSM București în ediția trecută! Portarul croat Marta Batinovici, fostă câștigătoare de Liga Campionilor cu Buducnost, a făcut spectacol între buturi. 

Vâlcea și-a regăsit strălucirea odată cu reintrarea Aliciei Fraga Fernandez, iberica considerată MVP-ul Ligii Florilor în campionatul trecut. Daneza Ann Grete Nordaard, profesoara de matematică, a fost golgeterul partidei, cu 6 reușite. Tot nordica a marcat și golul meciului, o aruncare "cotită" dintr-un unghi imposibil. 
 

Brăila nu a fost însă deloc o victimă sigură. Echipa lui Aurelian Roșca nu a avut însă constanță, ridicându-se doar pe alocuri la valoarea adversarei. Portarul Elena Șerban a avut și ea o prestație senzațională, cu cele 10 parade. S-a terminat 24-18, o primă victorie pentru Vâlcea, care încă își pune la punct mecanismele. Brăila se anunță o nucă tare, mai ales pe teren propriu!

SCM Rm. Vâlcea 24 
Ciucă (2 intervenții), Barinovici (14 intervenții), Dumanska - Da Silva, Gonzales 4, Băcăoanu 1, Fraga 4, Norgaard 6, M. Lopez 3, Glibko 3, Zamfirescu, Liscevici 1, Elghaoui 2, Florica, Badea. Antrenor: Florentin Pera 

Dunărea Brăila 18 
Șerban (10 intervenții), Razum, Dobre - Dmitrovici 3, Udriștoiu 2, Dache 4, Tiron 3, Safta 2, Krnici, Vâtu 2, Manea, Axinte, Epureanu, Coteț 1, C. Preda, Ichim 1. Antrenor: Aurelian Roșca 

Minaur Baia Mare-Măgura Cisnădie 25-25 
AHCM Slobozia-CSM Slatina 25-25 

25-25, de două ori 

Minaur Baia Mare nu a reușit să treacă pe teren propriu de Măgura Cisnădie. Asta deși antrenorul Alexandru Weber nu le-a putut folosi în acest meci pe Cynthia Tomescu, brazilianca Jaqueline Anastacio și nici pe ucraineanca Tamara Smbatian. Sibiencele au condus cu 12-11 la pauză, dar Minaur s-a distanțat apoi la 21-15. Nu a fost de ajuns pentru victorie, pe final Măgura ratând șansa de a pleca cu toate cele trei puncte.  
 

Același scor, 25-25, și în derbyul echipelor pe care toată lumea le vede bătându-se pentru evitarea retrogradării, AHCM Slobozia și CSM Slatina. Oaspetele au condus aproape în permanență, au avut și 5 goluri avantaj, dar pe final, nou-promovata a fost echipa nemulțumită. Ialomițencele au condus cu 25-23 cu două minute înainte de final, dar echipa Victorinei Bora a reușit să egaleze! 

Rapid București-Corona Brașov 20-30 

Debut la 16 ani și 7 luni  

Alicia Gogârlă, fetița fostei mari internaționale Simona Gogârlă, a debutat ieri în victoria echipei sale, Corona Brașov, 30-20 cu Rapid, la București. Interul dreapta este una dintre marile speranțe ale handbalului românesc. Alicia a marcat un gol, dar a primit și o eliminare de două minute. Nu a fost singurul debut la Corona. Vali Soreanu (17 ani), Georgiana Olaru (17 ani) și Oana Căprar (19 ani) au debutat și ele în Liga Națională. 

Meciul a fost unul fără emoții pentru brașovence, antrenorul Ion Crăciun jucând cu echipa de bază doar 50 de minute. Sorina Târcă 7 goluri, Chiricuță 6 și Georgiana Ciuciulete 5, au fost principalele marcatoare ale Coronei. Alexandra Trifan, 5 reușite, a fost golgeterul Rapidului. 
 Codruț Marta e de negăsit din 2012. Anunțul făcut acum, după 8 ani

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
14:30 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
19:55 Fotbal, Europa League

Porto - Leverkusen

Digi 3, Telekom 3, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League

Gent - AS Roma

Digi 4, Telekom 2, Look Sport 2
19:55 Fotbal, Europa League

Bașakșehir - Sporting Lisabona

Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Europa League

Sevilla - CFR Cluj

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Europa League

Ajax - Getafe

Telekom 3, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League

Arsenal - Olympiakos

Digi 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Europa League

Manchester United - FC Bruges

Digi 2, Telekom 4, Look Spor 3
22:00 Fotbal, Europa League

Inter - Ludogoreț

Digi 4, Telekom 2
Program TV complet

Liga 1