SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR - OLTCHIM (ÎN TUR: 24-22), AZI, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Acum ori niciodată » Oltchim nu are altă variantă decît victoria la peste 3 goluri azi cu Gyor

Adina Meiroşu într-o postură decisivă în faţa portarului Katrine Lunde Haraldsen sau cum vor fi azi Oltchim şi Gyor // Foto: Alex Nicodim
Adina Meiroşu într-o postură decisivă în faţa portarului Katrine Lunde Haraldsen sau cum vor fi azi Oltchim şi Gyor // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2013 00:00 / Actualizat joi, 11 aprilie 2013 17:35

Oltchim îşi joacă viitorul în această seară la Veszprem. Doar dacă se califică în finala Ligii, vîlcencele se mai pot gîndi la sezonul viitor. În caz contrar, echipa are toate şansele să se desfiinţeze.

Oltchim Rm. Vîlcea a pierdut prima manşă a semifinalei Ligii Campionilor săptămîna trecută, la Bucureşti, 22-24 în faţa rivalelor de la Gyor. "Galacticele" nu şi-au pierdut însă speranţele la calificarea în finală, chiar dacă maghiarele sînt acum mari favorite.

"Două goluri? Ce reprezintă două goluri în handbal? Nici la fotbal nu înseamnă mare lucru, dar la handbal", spune vedeta Katarina Bulatovici, vedeta campioanei României. Bulatovici a cîştigat sezonul trecut trofeul, cu Buducnost, după ce muntenegrencele pierduseră în tur, tot la două goluri. Ce-i drept, nu pe teren propriu. "Putem să ne calificăm. Important e să eliminăm greşelile din jocul nostru, să nu ne precipităm, să fim calme şi să credem în şansa noastră 60 de minute", a adăugat Bulatovici.

Meciul cel mai important
Toată lumea conştientizează că partida de la Gyor e cea mai importantă, dar în acelaşi timp şi cea mai grea din acest sezon. "Presiunea mare nu mai e pe noi, ci pe Gyor. Noi nu mai avem nimic de pierdut. Oricum nu mulţi ne mai dau şanse. Noi, jucătoarele, sîntem însă convinse că putem întoarce soarta calificării", a declarat Ramona Farcău.

"Nu trebuie să ne plîngem de milă. Am greşit în tur, dar acum trebuie să remontăm. Aşa am făcut şi în grupe şi apoi am obţinut calificarea în deplasare", a subliniat cealaltă extremă, Iulia Curea.

Oltchim mizează pe faptul că pînă acum, în actualul sezon, a obţinut în deplasare cinci victorii din şase meciuri disputate. Numai la Ljubljana vîlcencele nu au reuşit să învingă. "Vor fi 5.000 de suporteri unguri în tribună? În teren se va juca tot şapte la şapte. Important e ca noi să începem bine, să nu mai trebuiască să alergăm după ele. Sîntem gata să facem cel mai bun meci al sezonului, iar la final, să ne bucurăm pentru calificare", spune şi portugheza Alexandrina Barbosa.

Nu se cred în finală
Pe de altă parte, handbalistele de la Gyor nu se consideră calificate. Au păţit-o de prea multe ori de-a lungul timpului. Episoadele cu Zvezda, în semifinala din 2008, dar mai ales cu Viborg, în finala din 2009, le-au rămas în minte. Atunci cîştigaseră prima manşă exact la două goluri diferenţă. Au pierdut calificarea sau trofeul!

"Mai e mult pînă să obţinem calificarea. Cu Oltchim nu poţi fi sigur de calificare decît în momentul în care s-a terminat meciul de la Veszprem", a declarat antrenorul Ambros Martin.

2 finale de Liga Campionilor a jucat Gyor în istorie, ambele pierdute: 2009 şi 2012

1 este numărul finalelor jucate de Oltchim în Ligă, pierdută în faţa Viborgului, în 2010

7 finale a disputat Gyor în cupele europene de-a lungul timpului. Nu a cîştigat nici una

5-5 e scorul întîlnirilor directe între Oltchim şi Gyor în Liga Campionilor. Un meci s-a terminat la egalitate

9.00 e cota Oltchimului la calificarea în finala Ligii Campionilor. Gyor are 1.05

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
danijel_subotic
danijel_subotic  •  11 Aprilie 2013, 16:57

6 tari de afara? :)) bine ca n-ai de la 6 tari din tara :))

qpax
qpax  •  11 Aprilie 2013, 14:58

Navarro a facut-o mare pe Gorbicz, care a inscris mult, desi cu mingi lente si parabile vs giulele lui Bulatovici care nici nu au fost mirosite de Haraldsen ... si nu i se poate imputa mai nici un gol. In alte conditii interii Lekic si Amorin cu o forta de aruncare mult mai mare au fost anihilati aproape complet si nici pivotul supra-evaluat Lokke, nu a facut mai nimic ... practic Gyor a fost nevoita sa scoata jocul pe extreme, ceea ce ne propusasem noi de fapt ... si cu extreme si Gorbicz asa au castigat meciul, totusi inscriind destul de putin si beneficiind bnineinteles de ineficaciatatea noastra in atac, minus Bulatovic. Foarte frustrant ca n-am castigat, cand puteam face scor!

qpax
qpax  •  11 Aprilie 2013, 14:47

On-Topic ...Titlul este fundamental gresit, din moment ce ne putem califica si cu 2 goluri ... orice scor incepand cu 25-23!...:)) In tur Gyor a aratat ca o echipa subtire (ca lot numeric, calitativ dar si resurse fizice limitate) si supra-evaluata (paradoxal, de presa noastra mai mult) ...:)) Dar asta nu inseamna ca Oltchim se poate califica daca joaca la fel de prost ca la Bucuresti, trebuie concentrare la pase, la f9inalizare, si trebuie atitudine in aparare ... si daca ne ajuta si Jakob, sa joace cu Paula in poarta, ar fi excelent ... conteaza si moralul la portari, dar mult mai mult reflexele, si Paula este mult peste Navarro la reflexe ...

Vezi toate comentariile (31)
Comentează