SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

Adriana Nechita are ambiţii mari cu HCM Baia Mare: "Avem echipă să ajungem în Final Four!"

Adriana Nechita şi trofeul de la prima ediţie a turneului
Adriana Nechita şi trofeul de la prima ediţie a turneului "Baia Mare Trophy" // Foto: emaramureş.ro

Articol de - Publicat marti, 19 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 18 august 2014 23:20

Adriana Nechita, extrema dreapta de la HCM Baia Mare, e convinsă că va ajunge cu campioana României în primele patru formaţii din Liga Campionilor. Handbalista povesteşte ce fac româncele ca să le integreze mai bine pe jucătoarele străine din lot. Nu se teme de concurenţă, chiar dacă o are pe post pe campioana mondială, Alexandra Do Nascimento, handbalista anului 2012.

HCM Baia Mare îşi turează motoarele pentru sezonul care stă să înceapă. Campioana României se pregăteşte pentru duelurile din Liga Campionilor, acolo unde şi-a propus să ajungă în Final Four, dar şi pentru disputa autohtonă cu CSM Bucureşti, cealaltă formaţie care a investit masiv pentru aducerea de jucătoare.

Adriana Nechita, extrema dreapta de la Baia Mare, handbalista care, alături de Paula Ungureanu şi Valentina Elisei Ardean, e obişnuită cu "înălţimile" fazelor importante ale Ligii, de cînd evolua la Oltchim, vorbeşte despre atmosfera existentă la Baia Mare, jocul noii sale echipe şi aşteptările publicului maramureşean avid de handbal.

- Adriana, aţi cîştigat toate meciurile amicale, echipa e complet modificată după cele 11 transferuri realizate. Cum se vede acest lucru din interior?
- Noi, fetele, sîntem mulţumite de evoluţia noastră. E doar începutul, antrenorul a încercat să ruleze tot lotul, să dea şanse fiecărei jucătoare să se integreze. Rezultatele au fost cele scontate, deşi jocul nu a arătat întotdeauna aşa cum ne-am dorit. Dar e normal, repet, sîntem la început, abia ne-am cunoscut.

- Anul acesta veţi juca direct în grupele Ligii. Pretenţiile sînt însă altele, nu?
- Aşa e. Avem un obiectiv îndrăzneţ, acela de a ne califica în Final Four. Eu cred că avem echipă, lot, să ajungem între primele patru în Liga Campionilor. Mai e mult pînă atunci. Noi trebuie să confirmăm investiţiile, încrederea care ni se oferă.

- În meciurile amicale de pînă acum aţi învins FTC Budapesta, Krim Ljubljana, Rostov Don, Astrahanocika Astrahan. Sînt victorii de moral?
- Orice victorie face bine. Ne-au prins bine aceste dispute pentru că am întîlnit adversari valoroşi, care ne-au pus probleme. Noi sîntem însă gata să jucăm împotriva oricărei echipe. Ne gîndim şi la Gyor, şi la Buducnost, şi la Vardar Skopje, ne dorim să ajungem să le întîlnim.

"Avem posibilitatea să jucăm toate!"

- Tu ai pe post, ca şi contracandidată, pe una dintre cele mai bune extreme dreapta din lume, brazilianca Do Nascimento. Ţie teamă de concurenţă?
- Nu, cum să-mi fie teamă? O să avem posibilitatea să jucăm amîndouă, să ne completăm. Sînt multe meciuri, oboseala va fi mare. Cu Ale mă înţeleg excelent, e o fată agreabilă. Sîntem coechipiere, nu rivale. Şi la Vîlcea era la fel cu Iulia Managarova. Chiar m-am întîlnit acum cu ea, a venit cu Rostov Don. Am stat şi am povestit o seară întreagă. Am rememorat momentele frumoase.

- Cum vă înţelegeţi cu stranierele din lot? Sînt mai multe decît româncele acum!
- Sînt fete de caracter. Noi am încercat să facem tot posibilul să le integrăm, să le facem adaptarea mai uşoară. Mergem la masă împreună, la distracţie, la piscină. Le arătăm lucruri noi. Sînt încîntate.

- Ce spun ele, sînt mulţumite?
- Da, le place la Baia Mare. Toate au lăudat publicul, atmosfera din sală. Camilla Herrem a spus că nu a jucat niciodată într-o aşa atmosferă la ea acasă, în Norvegia.

- Şi de obiceiurile noastre, de mîncare?
- Uite, să-ţi povestesc ceva tot de Herrem. Am avut la masă, odată, ficăţei. Ea ne-a spus că nu a mîncat niciodată, că în Norvegia se dau la cîini. La fel cu salata de vinete. Nu gustase niciodată. A rămas plăcut surprinsă.

- Cum staţi în camere, o stranieră cu o româncă?
- Da, aşa am stat pînă acum, pentru a ne acomoda, ca să ne cunoşatem. În plus le mai învăţăm cuvinte în limba română. Sînt dispuse să înveţe şi însetate de nou.

- La lotul naţional, în turneul din Ungaria, te-ai accidentat. Mai ai probleme?
- Da, din păcate mai am dureri la piciorul drept. Am avut o contuzie, un hematom destul de mare. Am avut noroc cu fizioterapeutul Adrian Ionescu, el m-a ajutat foarte mult. Sper să nu mai am ghinioane.

- Apropo de Europene, ce va face România în luna decembrie?
- Avem o grupă grea, cu Norvegia, cu Danemarca, dar sper să o scoatem la capăt. Sper să fim toate sănătoase, că uite, din păcate, Oana Manea şi Melinda Geiger s-au accidentat. De un singur lucru puteţi fi însă siguri: România va fi o echipă greu de învins!

Cursuri de limba română
Antrenorul Costică Buceschi e mulţumit de jocul echipei în acest moment. "Nu sîntem nici la jumătate din potenţialul de care handbalistele sînt capabile. Cu timpul însă, vom creşte în joc", a declarat Buceschi. El a dezvăluit că limba oficială, în echipă, va fi româna.

"E destul de greu să vorbim altfel, pentru că unele vorbesc rusă, altele portugheza, germana, engleza. În aceste condiţii, cel mai uşor e ca toate să înveţe română. Le vom trimite la cursuri, le vom ajuta, ca să le fie mai uşor", a declarat Buceschi.

8 victorii a adunat HCM Baia Mare în intersezon din tot atîtea meciuri disputate

23 de goluri a marcat Nechita în cele cinci meciuri în care a jucat în intersezon

"Sper să prindem vîrful de formă în luna octombrie, cînd începem Liga Campionilor, apoi să rămînem sus pentru Campionatele Europene. Sîntem însă obişnuite cu acest program, nu e prima dată cînd ne antrenăm astfel” (Adriana Nechita)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  19 August 2014, 15:12

intai tb trecut de frantuzoaice si de larvik...si apoi facute iar calcule

luisharcsa
luisharcsa  •  19 August 2014, 14:42

"Avem echipă să ajungem în Final Four!"Oare?Cred ca un pic de modestie nu ar strica.Asa s-a intamplat si la Oltchim.Prea multa lauda strica.La munca ,si vom vedea.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează