SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGERE LA SORŢI

Adversare dificile! România, grupă cu Norvegia și Rusia la Mondiale!

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2015 21:42

Româncele nu au avut noroc. Joacă în aceeași grupă cu campioana olimpică și europeană, cu vicecampioana Europei, Spania, plus Rusia.

România a picat în grupa D la Campionatul Mondial din Danemarca. "Tricolorele" au nimerit încă o dată în aceeași grupă cu campioana olimpică și europeană, Norvegia, dar și cu o altă putere a handbalului feminin, Rusia.

Spania, vicecampioana Europei, va juca și ea tot în grupa României. Celelalte două echipe, Puerto Rico, debutantă la un Campionat Mondial, dar și Kazahstan, sînt categoric din altă categorie, mult mai slabă valoric.

Norvegia - echipa pe care România nu a învins-o într-un meci oficial de 15 ani! Ultima confruntare, la Euro 2014, campioana Europei avea să cîștige cu 27-19!

Spania - vicecampioana europeană, bronzul olimpic de la Londra 2012. O echipă incomodă, pe care România a învins-o însă mai mereu în ultimii ani. Ultima dată, 22-20, chiar la Euro 2014, în Ungaria

Rusia - fosta campioană a lumii, a trecut printr-o perioadă dificilă. A ratat Campionatul Mondial din 2013, iar la Euro 2014 a terminat doar pe 14! Evgheni Trefilov a fost readus însă la conducerea "zbornaia", iar Rusia a eliminat Germania în play-off-ul pentru Mondiale! Rusia rămîne oricînd o mare putere.

Puerto Rico - debutantă la un Campionat Mondial, nu reprezintă un pericol

Kazahstan - o echipă mediocră, a reușit calificarea la Mondiale doar după ce a trecut printr-un turneu de baraj alături de Congo, Mexic și Australia. Ultimul meci împotriva Kazahstanului, la Jocurile Olimpice de la Beijing, victorie categorică, 31-19

Componența grupelor Campionatului Mondial (5-20 decembrie)

Grupa A (se joacă la Herning)
Danemarca
Muntenegru
Ungaria
Japonia
Tunisia
Serbia
Grupa B (se joacă la Næstved)
Cuba
Suedia
Olanda
Polonia
China
Angola
Grupa C (se joacă la Kolding)
Brazilia
Franța
Argentina
Coreea de Sud
Republica Democrată Congo
Germania
Grupa D (se joacă la Frederikshavn)
Norvegia
Spania
ROMÂNIA
Rusia
Puerto Rico
Kazahstan

* primele patru clasate în fiecare grupă se califică în "optimi". În optimile de finală se va juca în cruce, 1C-4D, 1D-4C, 2C-3D, 3C-2D, 1A-4B, 1B-4A, 2A-3B, 3A-2B

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (15)
1635235383381147
Святослав Иванов  •  29 Iunie 2015, 20:05

Good Group for Romania. Romanian Team Beat Spain and our Russia. In match Romania-Norway 50 % - 50 %. 1 Place - Romania ; 2-3 Place Russia or Norway ; 4 Place - Spain. Romania NT (Handball) with Neagu Cristina and Hungarian NT (Handball) with Anita GORBICZ - 2-two my Favorite Handball Team in the World !!!!!!!!!!!!

magura
magura  •  25 Iunie 2015, 09:07

Cred ca Romania a picat destul de bine. Oricum, din grupa se va califica. Mai bine sa ai o grupa tare, decat una slaba, sa ai numai victorii si sa te trezesti eliminata in optimi de o echipa mai slaba decat a noastra. Oricum, HAI ROMANIA!

adrian_hora
adrian_hora  •  25 Iunie 2015, 08:58

mi-ati blocat comentariile la articolele despre dinamo!! ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează