SPORTURI  »  HANDBAL  »  ALEGERI FRH

FOTO ALEGERI FRH. Campionii mondiali, ținuți la ușă! Alexandru Dedu nu le-a permis să asiste la alegerile de azi: „O umilință totală pentru noi!”

Cristian Gațu, Cornel Oțelea, Valentin Samungi sau Radu Voina, câteva dintre legendele handbalului românesc, au rămas pe holuri în timpul Adunării Generale FOTO Ștefan Constantin
Cristian Gațu, Cornel Oțelea, Valentin Samungi sau Radu Voina, câteva dintre legendele handbalului românesc, au rămas pe holuri în timpul Adunării Generale FOTO Ștefan Constantin

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2022 12:42 / Actualizat vineri, 28 aprilie 2023 13:49

Cristian Gațu, Cornel Oțelea, Valentin Samungi și Radu Voina, câteva dintre legendele handbalului românesc, au rămas azi pe holurile hotelului Marriott, în timp ce în sala principală se desfășura Adunarea Generală în urma căreia va fi ales președintele handbalului românesc pentru următorii patru ani

În timp ce candidații pentru șefia FRH își țineau discursurile în sala principală de la Marriott, câteva dintre numele de referință din handbalul românesc au primit interzis să intre și au fost nevoiți să aștepte în recepția hotelului, acolo unde au rămas pe toată durata Adunării Generale

Gațu, Oțelea, Samungi și Radu Voina n-au fost acreditați de Alexandru Dedu să participe la Adunarea Generală deoarece sunt opozanți declarați ai președintelul FRH în exercițiu. 

N-a existat un scandal propriu-zis, campionii mondiali ai României nici n-au mai încercat să intre în sala păzită la uși de bodyguarzi. Au luat loc la o masă din recepție, la un suc și cafea. 

Cine sunt foștii handbaliști care au rămas pe holuri la alegerile de la FRH

  • Cristian Gațu, 77 de ani, dublu medaliat olimpic, cu argint şi bronz, dublu campion mondial la handbal cu echipa României și fost președinte al Federației Române de Handbal. A câștigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1977 și a fost considerat cel mai tehnic jucător din istoria handbalului românesc.
  • Cornel Oțelea, 81 de ani, este singurul handbalist român triplu campion mondial. A făcut parte din echipele României care în 1961, 1964 și 1970 au triumfat la Campionatele Mondiale. Cu echipa de club, Steaua București, Cornel Oțelea a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1968, ca jucător, iar apoi, trecând pe banca tehnică, a pus mâna pe trofeu și în 1977.
  • Radu Voina, 71 de ani, a fost campion mondial în 1974, a cucerit argintul la JO Montreal 1976, bronzul la JO Munchen 1972 şi Moscova 1980, dar și Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1977 + şapte titluri de campion şi o Cupă a României, tot cu Steaua. Palmaresul ca antrenor: bronz la JO Los Angeles 1984, finalist al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua în 1989, 8 titluri de campion şi 2 Cupe cu Steaua, campion naţional cu Oltchim în 2009, semifinalist al Ligii Campionilor cu Oltchim în 2009. La naţionala feminină, locul 5 la CE 2008 şi locul 8 la CM 2009.
  • Valentin Samungi, 80 de ani, a făcut parte din lotul echipei naționale de handbal a României medaliată cu bronz olimpic la München 1972.

Gațu, hotărât să demisioneze dacă Alexandru Dedu va fi reales

Cristian Gațu, președinte de onoare al Federației Române de Handbal, a spus că va renunța la funcția onorifică în cazul în care Alexandru Dedu va obține cel de-al treilea mandat consecutiv: „Îmi dau demisia dacă iese”, i-a spus fostul mare handbalist reporterului GSP, în timpul Adunării Generale. 

Radu Voina, cel mai vocal: „Umilință totală pentru noi, nici măcar nu suntem acceptați în sală”

„Noi suntem mai vocali, deşi nu avem drept de vot. Suntem persoane vârstnice şi nu suntem acceptaţi nici măcar în sală. (...) Statutul FRH a fost schimbat în aşa fel încât nici măcar preşedintele de onoare Cristian Gaţu nu are dreptul să intre. 

Este fără precedent! Este umilinţă totală pentru noi! Ăsta este respectul pentru noi, nişte generaţii care au făcut şi ele un pic de handbal. Am încercat să respectăm toate regulile pentru a ne accepta la Adunarea Generală, adică să dăm nume, prenume, cine vorbeşte şi conţinutul discursului... deci umilinţă! 

Dar apoi a venit scrisoarea în care se spunea că nu putem veni pentru corectitudinea alegerilor. Această masă organizată în seara asta este un chiolhan cu care se cheltuiesc foarte mulţi bani. Cineva plăteşte totul şi asta nu e corectitudine”, a spus Radu Voina. 

România zilelor noastre: Gațu pe holuri, Hagi la Tribuna a II-a!

Scenele de la Marriott, în care gloriile handbalului românesc au fost tratate în bătaie de joc de Federație, aduc aminte de cele întâmplate vara trecută, la Campionatul European de Fotbal, când foștii mari internaționali ai României, în frunte cu Gică Hagi, Popescu sau Dorinel Munteanu, au primit bilete din partea FRF la tribuna a II-a, la meciul Austria - Macedonia de Nord 3-1, în vreme ce angajați ai FRF, precum Mihai Stoichiță, Bodescu și Radu Vișan, au văzut confruntarea din zona VIP a Arenei Naționale.

La VIP a stat aproape toată crema politică din România: Orban, Barna, Bode, Aurescu, Dâncu, lângă care a stat și procurorul-șef al DNA.

Citește și alte știri de actualitate:

Alegeri FRH. Handbalul românesc își alege astăzi președintele » 4 candidați, cum se votează

EXCLUSIV Sondaj GSP, înaintea alegerilor FRH » Care e intenția de vot a cluburilor din prima ligă, cine e anti-Dedu + cum arată calculele la zi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (38)
dragdim
dragdim  •  29 Aprilie 2022, 03:30

Pai ce mare lucru au făcut ei? Campioni mondiali avem in fiecare an in handbal.

176901212832165
Dan Petnaise  •  28 Aprilie 2022, 23:26

Hagi a obținut un loc 5-8, pe când GAȚU a fost CAMPION MONDIAL. Nu există comparație.

10222522333625618
Marius Negrea  •  28 Aprilie 2022, 18:59

Domnule jurnalist, Si la Valentin Samungi se poate nota cateva oerformante: -1967 C.M. in Suedia, bronz. -1970 C.M. in Franta, aur. -1972 J.O. la München, bronz. -multiplu Campion National cu Dinamo Bucuresti. -1977 antrenorul lotului de tineret. -1996 vicepresedinte la C. S. Dinamo Bucuresti. -1995-1996 presedintele FRH -1999-2000 secretar general al FRH

Vezi toate comentariile (38)
Comentează