SPORTURI  »  HANDBAL  »  TROFEUL CARPAȚI

Alex Șimicu dezvăluie cum a fost revenirea după 4 ani la națională: ”Mi-a fost tare dor de atmosferă!”

Articol de - Publicat duminica, 07 ianuarie 2018 16:10

Alexandru Șimicu povestește trăirile prin care a trecut după aproape patru ani de absență în echipa națională.

România a câștigat sâmbătă seara, la Călărași, "Trofeul Carpați" trecând în finală cu 26-23 de Portugalia, după ce în primul meci învinsese Bahrain, cu 29-20. 
Între "tricolorii" antrenați de Xavier Pascual s-a numărat după mai bine de trei ani și jumătate și Alexandru Șimicu. Interul stânga de la Saint Raphael a avut evoluții apreciate, în jocul cu Portugalia fiind unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. "Mă bucur că am reușit să câștigăm trofeul, am găsit niște jucători motivați, cu o dorință mare de afirmare", a comentat Șimicu.

"Oamenii mă rugau să revin la națională!"

Alexandru Șimicu a povestit și ceea ce l-a făcut să uite conflictul cu federația și să revină în tricoul României. "Mi-a fost dor, mai ales de publicul român, unul minunat. Au fost oameni care mi-au scris pe conturile de socializare, m-au rugat să vin iar la națională. Când am intrat pentru prima dată în sala din Călărași, am fost copleșit de emoții", a declarat Șimicu.

Interul român a spus că a fost aproape să rateze transferul la Hamburg din cauza federației și asta l-a făcut să nu mai vină la națională. Dar apoi totul a fost uitat. A vrut să revină, dar a avut probleme de sănătate. "Am ajuns la Saint Raphael și am avut o accidentare serioasă. A trebuit să mă operez, a urmat o perioadă de recuperare. Acum am considerat că e momentul să joc din nou pentru România", a adăugat handbalistul născut la Timișoara. 

Speră în calificarea la Mondiale

Alex Șimicu spune că mai are mult de lucru pentru a se acomoda la echipa națională. "Eu am venit ca un simplu jucător, încerc să-mi fac treaba, dacă pot să-i inspir și pe alții, să le dau un sfat, o să o fac oricând cu bucurie". 

România va juca între 11 și 13 ianuarie în turneul de calificare din Italia, alături de Insulele Feroe, Ucraina și Italia. "Va fi primul hop, eu sper să nu avem probleme. Mergem încrezători, avem moral bun. Vom încerca să punem la punct atât faza de apărare, cât și atacul, ca să obținem calificarea", a declarat Șimicu. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
446194735563038
Cony Nick  •  07 Ianuarie 2018, 19:33

Brest Bretagne - SCM Craiova 25 - 22 (13 - 10)

446194735563038
Cony Nick  •  07 Ianuarie 2018, 19:29

Larvik HK - Handball Club Zalau 28-23(15-7)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează