SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL

Alicia Gogîrlă duce numele mai departe la Campionatul Mondial: „Când am fost convocată la națională, imediat am sunat-o pe mama!”

Alicia Gogîrlă în meciul cu Serbia Foto IHF
Alicia Gogîrlă în meciul cu Serbia Foto IHF

Articol de - Publicat luni, 04 decembrie 2023 22:20 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 08:33

Interul stânga Alicia Gogîrlă, 20 de ani, fiica Simonei Gogîrlă, vicecampioană mondială în 2005 cu echipa României, se află la prima competiție importantă de senioare a carierei. „Sper că putem atinge ceva cu adevărat important”, spune ea

La 18 ani distanță, numele de Gogîrlă apare din nou pe foile de joc de la o ediție a Campionatului Mondial. În 2005, Simona Gogîrlă cucerea medalia de argint cu echipa României la competiția găzduită de Rusia.

În 2003, fiica ei, Alicia, care avea pe atunci aproape 3 ani, este între „tricolorele” care caută să ajungă cât mai departe sub ghidajul antrenorului Florentin Pera la întrecerea care se dispută în Danemarca, Norvegia și Suedia.

Site-ul federației internaționale i-a dedicat interului stânga un material cuprinzător, amintind că Gogîrlă a participat și la Mondialul de junioare de anul trecut, venind după o accidentare la genunchi care a ținut-o pe margine timp de 3 luni.

În cele două meciuri disputate în Grupa E, cele cu Chile, 44-19, și Serbia, 37-28, Alicia a înscris 5 goluri, arătând că posedă o forță extraordinară în braț și că are o viteză de execuție impresionantă.

Alicia Gogîrlă, pe urmele mamei

Când am fost convocată pentru prima dată la echipa națională de senioare, nu mi-a venit să cred”, a mărturisit Gogîrlă pentru sursa citată. „M-a sunat antrenorul, iar eu imediat am sunat-o pe mama. Ea mi-a spus că se aștepta pentru că jucam bine.

Pentru mine a fost însă un șoc, o surpriză imensă. Am fost foarte fericită”, a adăugat ea.

Tânăra a recunoscut că la Trofeul Carpați nu a făcut cele mai bune meciuri pentru că era extrem de stresată. La Herning însă, „emoțiile au dispărut, m-am putut bucura să fiu pe teren”.

Mergând spre începuturi, Alicia a văzut primele antrenamente ale mamei ei la doar 2 ani, pe când Simona juca la Gyor. Atunci evolua la team-ul maghiar și Aurelia Brădeanu. „Mereu eram împreună”, își amintește Alicia, care spune că se vedeau des cu Anita Gorbicz și mama acesteia.

130de goluri a înscris Simona Gogîrlă pentru echipa națională în 465 de partide. Ea a participat la trei ediții ale Campionatului Mondial, 2001, 2003 și 2005, fiind campioană a lumii la tineret în 1995

Imediat a fost captivată de handbal. „La început era un joc, acum e viața mea”, admite ea.

Simona Gogîrlă s-a retras în 2008 și a devenit antrenoare. Ea și-a ajutat fiica să-și finiseze jocul, oferindu-i sfaturi prețioase pentru cariera care devine tot mai promițătoare.

Alicia Gogîrlă duce numele mai departe la Campionatul Mondial: „Când am fost convocată la națională, imediat am sunat-o pe mama!”
Simona Gogîrlă în finala Campionatului Mondial din 2005 Foto Cristi Preda

Transferul la Vâlcea a ajutat-o

Alicia a avut 2 ani contract cu CSM București, dar e jucat puțin, însă a ajutat-o să stea lângă handbaliste experimentate și valoroase. Transferul la SCM Rm. Vâlcea i-a dat șansa să fie mai mult pe teren, mai ales după accidentarea Juliei Maidhof.

Așa a devenit a doua marcatoare a echipei în acest sezon, cu 50 de goluri.

Prezența la Campionatul Mondial este premiul pentru acest progres, însă Gogîrlă are visuri înalte. „Mă bucur că sunt aici, că am făcut ceva bun pentru echipă. Dar dacă vom crede în noi, sper că putem atinge ceva cu adevărat important”, a conchis ea.

Citește și: 

Tabloul e complet » Știm cele 3 adversare ale României în grupele principale la Campionatul Mondial + cum arată programul și noul clasament
Campionatul Mondial
Tabloul e complet » Știm cele 3 adversare ale României în grupele principale la Campionatul Mondial + cum arată programul și noul clasament
CSM Constanța vânează victoria în European League în deplasarea din Portugalia cu trei absențe importante în lot
EHF EUROPEAN LEAGUE
CSM Constanța vânează victoria în European League în deplasarea din Portugalia cu trei absențe importante în lot

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
anais26
anais26  •  06 Decembrie 2023, 21:00

130 meciuri pentru Simona in care a marcat 455 de goluri. Iar Alicia este inter dreapta nu stanga.

mishu_74
mishu_74  •  05 Decembrie 2023, 22:59

bai, ce batran sunt... mi-o amintesc foarte bine pe Simona Gogarla de pe vremea cand juca. si acum joaca fata ei...

valilupu
valilupu  •  05 Decembrie 2023, 21:05

130 de meciuri 455 goluri Simona Gogîrlă, cred că sunt inversate cifrele

Vezi toate comentariile (6)
Comentează