SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CAMPIONATUL MONDIAL / ROMANIA-FRANTA (ORA 21:30, IN DIRECT LA TVR 1)

Allez les jaunes!

Articol de GSP - Publicat joi, 13 decembrie 2007 00:00

Meciul cel mai important pentru Romania, vicecampioana lumii, la Campionatul Mondial din Franta, va avea loc azi. Oricit a incercat reprezentativa noastra se evite tara gazda, nu a reusit acest lucru. "Nu se gindea nimeni ca Ungaria va pierde in fata Coreei de Sud. Victoria asiaticelor ne-a dat un pic planurile peste cap, dar sintem multumiti ca ne-am indeplinit obiectivul. Am jucat cu Germania doar la victorie, am terminat pe primul loc in grupa si am evitat astfel Rusia, campioana mondiala, in sferturi", a declarat antrenorul secund Dumitru Musi.

"Franta e un adversar incomod, am fi ales Angola cu ochii inchisi. Sper ca presiunea tribunelor si arbitrajul sa nu fie factori hotaritori", a adaugat Musi. "O sa analizam jocul Frantei. Valoric, sintem peste ele, echipa noastra e mai puternica, dar depinde de forma de moment. Apararea si poarta reprezinta principalele lor puncte forte, dar cred ca le vom face fata. Le cunoastem foarte bine, insa si ele ne stiu", a declarat interul stinga Aurelia Bradeanu.

"Poarta noastra e peste a lor. Nu ne e frica de Valerie Nicolas, chiar daca la ultimul meci a aparat extraordinar. Are si ea puncte slabe si sint sigura ca fetele le vor valorifica la maximum", a adaugat portarul Talida Tolnai.

Ne-au batut la Cupa Mondiala
In ultimii patru ani, Romania si Franta s-au intilnit de trei ori. Prima partida a avut loc in 2004, la Campionatul European din Ungaria, atunci cind "tricolorele" au cistigat cu 31-25. Apoi, la Campionatul Mondial din Rusia, in faza grupelor, echipa lui Tadici si Musi a invins cu 28-26. La ultima intilnire insa, in luna octombrie, Franta a eliminat Romania de la Cupa Mondiala din Danemarca, dupa 25-24! "Atunci au avut noroc ca am jucat noi mai slab, dar nu se va mai intimpla acest lucru. Nu ne sperie ca vom juca la Paris in fata a 14.000 de spectatori", a spus Aurelia Bradeanu.

"Nu sint superstitioase!"
Romania-Franta, meciul hotaritor pentru "tricolore", are loc azi, 13 decembrie. Data nu reprezinta un motiv de ingrijorare pentru romance. "Nu avem superstitii de acest gen. 13 e un numar oarecare si eu cred ca ne va purta noroc", a spus Talida Tolnai. "Cine va fi mai bun va merge in semifinale. Sper ca noi sa fim acelea pentru ca am capatat o incredere si mai mare dupa ce am batut Germania. Ne asteptam la un joc dur, tocmai de aceea spun ca arbitrajul va avea un rol hotaritor", a spus Musi.

Traseul Romaniei pina acum
31-29 cu China
39-21 cu Tunisia
32-26 cu Polonia
38-33 cu Coreea de Sud
32-19 cu Spania
31-34 cu Ungaria
32-24 cu Germania

Traseul Frantei
37-12 cu Argentina
30-21 cu Kazahstan
28-26 cu Croatia
27-29 cu Angola
29-23 cu Macedonia
20-31 cu Rusia
26-24 cu Norvegia

Programul "sferturilor"

Angola-Germania (14:00); Rusia-Ungaria (16:30), Norvegia-Coreea de Sud (19:00); Romania-Franta (21:30)

Miza, Jocurile Olimpice
Partida cu Franta, de azi, e cea mai importanta pentru "tricolore" la Campionatul Mondial. Daca va ajunge in semifinale, vicecampioana lumii e sigura ca va organiza grupa de calificare la Jocurile Olimpice, in Romania, lucru valabil doar pentru locurile 2-4. Campioana mondiala se va califica direct. Daca Norvegia, campioana europeana, cistiga si titlul lumii, atunci Rusia, finalista de la Euro 2006, va obtine automat biletele pentru Beijing.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează