SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE

Allison Pineau despre experiențele de la Oltchim și HCM: ”Nu m-aș mai întoarce în România!”

89 de goluri a marcat Pineau pentru Baia Mare în Liga Campionilor // FOTO Alex Nicodim
89 de goluri a marcat Pineau pentru Baia Mare în Liga Campionilor // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2016 00:00

Allison Pineau a vorbit despre perioada petrecută la Baia Mare și experiențele nefericite trăite la Oltchim și HCM.

Allison Pineau a fost cea mai bună handbalistă din lume în 2009. În 2012 a ajuns pentru prima dată în România, la Oltchim. Excelentă apărătoare, franțuzoaica s-a acomodat greu, dar pe final a reuşit și evoluțiile ei au fost excelente. A plecat de la Vâlcea după mai puțin de un sezon, Oltchimul desființându-se!

A revenit în România, de această dată la Baia Mare, în 2015. Jucătoarea de culoare a avut un sezon formidabil. A fost golgeterul echipei în Liga Campionilor și a devenit una dintre jucătoarele indispensabile. A trebuit să plece însă și de la Baia Mare.

- Alisson, ești într-o perioadă cu ghinion? După Vâlcea, acum au fost probleme financiare și la Baia Mare!
- Da, se poate spune și asta! Dar asta e viața. Există momente când îți asumi riscuri și la sfârșit nu te alegi cu nimic. În România nu trebuie să te mai mire nimic. Baia Mare nu e singurul club aflat în această situație.

- Te-ai mai întoarce în România și a treia oară?
- Ooo, nu! Gata, îmi ajunge. Am făcut muncă patriotică destul! Niciodată să nu spui niciodată, dar șansele sunt infime.

- Crezi că dacă nu ar fi fost probleme cu banii, rezultatele echipei ar fi fost altele?
- Sunt convinsă că alta ar fi fost situația! Cu toate acestea, noi am luptat, am dat tot ce am avut mai bun și am fost aproape de Final Four. Oamenii trebuie să înțeleagă că la un moment dat te blochezi psihic și nu mai poți face ce ți-ai propus.

- Ce sentimente te încearcă la plecarea din România?
- Toate jucătoarele au venit aici pentru a pune umărul la realizarea obiectivelor îndrăznețe ale clubului și până la urmă nu s-a realizat nimic. Am și multe amintiri frumoase din România, dar cu siguranță fanii îmi vor rămâne în suflet.

- De ce ai rămas să joci până la final dacă nu ți-ai primit banii?
- Am sperat tot timpul că lucrurile se vor schimba și ne vom primi salariile. Nu am vrut să plec la mijlocul sezonului pentru că m-am simțit bine la Baia Mare. În plus, se apropie Jocurile Olimpice și trebuia să fiu antrenată, să nu pierd lotul.

- Ți-ai dori să te întâlnești ca adversară cu româncele la Jocurile Olimpice?
- Nu contează cu cine joci la Olimpiadă. Am învățat asta din cele două experiențe pe care le-am trăit acolo. Ar fi haios să jucăm contra României, deși nu e ușor să joci contra lor.

"Am dormit în frig, dar nu regret!"

Olandeza Louise Abbingh spune că a trăit și ea o experiență interesantă la Baia Mare. A stat doi ani în Maramureș și nu regretă nimic, chiar dacă nu și-a primit toți banii promiși.

"Am venit în România când eram încă accidentată. Toată lumea m-a primit bine, a avut grijă de mine. Oamenii au fost minunați, amintirile nu mi le poate lua nimeni", spune Louise.

"Am învățat multe lucruri aici pe care o să le iau cu mine în Franța și apoi unde mă va duce viața. Sper ca oamenii din Baia Mare să învețe ceva din această experiență nefericită. Păcat că nu a depins de noi, am fi putut face lucruri grozave", a adăugat olandeza.

Ea a fost nevoită în iarnă să doarmă în frig, pentru că nu erau plătite gazele în apartamentul închiriat. "A fost un sezon greu, nimeni nu trebuie să treacă prin așa ceva, dar eu plec cu amintirile frumoase din România", a încheiat Abbingh.

"Mi-am făcut mulți prieteni la Baia Mare. Până la urmă trebuie să te străduiești să gasești o rază de lumină în orice lucru rău care ți se întâmplă"
Allison Pineau

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ceaiuri
ceaiuri  •  27 Mai 2016, 23:43

P.S.nu voi comenta despre felul cum a jucat la hcm..dar la oltchim cat a jucat..nu a rupt gura targului,o jucatoare care cam lustruia banca..facea faza de aparare pt ca in atac..gresea regulat,nu-mi aduc aminte sa fii dat mai mult de 1 gol in C.L. in afara de meciul de la gyor unde a jucat ,in rest slabut...a prins sezon bun la hcm(banuiesc nici concurenta nu a avut si a jucat)si a compensat cu ce nu a..jucat la oltchim..(dar nici in nationala cocosului galic nu era titular...lacrabere o concura puternic ) sezonul bun de la hcm a propulsat-o si la nationala deci sa fie multumita ca la hcm a obtinut max de forma

timm
timm  •  26 Mai 2016, 01:27
Postat de Tiberiu Nagy pe 24 Mai 2016, 21:11

Multumim fetelor pentru tot !

Si mesajul pentru autoritatile locale?

824198750992033
Tiberiu Nagy  •  24 Mai 2016, 21:11

Multumim fetelor pentru tot !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează