SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Alte aberații marca FRH! Cele trei variante propuse de Federație pentru încheierea campionatului

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2020 18:05

Federația Română de Handbal a trimis spre consultare membrilor Consiliului de Administrație trei variante pentru înghețarea campionatului. O decizie se va lua în 4 mai

FEMININ

Varianta 1 (cea absurdă)

FRH vrea să se dispute doar restanța dintre AHCM Slobozia-CSM București, în 24 iunie Celelalte șapte etape nu s-ar mai disputa.

În aceste condiții tot ar rămâne șase echipe cu un meci mai puțin disputat (Dunărea Brăila, Gloria Bistrița, Măgura Cisnădie, HC Zalău, CSM Slatina și Rapid). Federația argumentează:

- CSM Slatina și CS Rapid București, cu o victorie într-un eventual al 18-lea meci, nu pot urca în clasament. 
- Locurile 5-8: HC Dunărea Brăila, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud, CS Măgura Cisnădie și HC Zalău. Prima are 30 puncte, restul câte 27, deci un eventual al 18-lea meci ar putea schimba ierarhia. Aceasta nu contează în raport cu Cupele Europene, deoarece pentru sezonul 2020-2021 sunt alocate 4 locuri, însă poate conta în relația cu autoritățile locale/finanțatorii fiecărei echipe.
Se poate ajunge însă ca locul 5 să ajungă să ceară un wild-card pentru cupele europene și atunci e foarte important. 

Alte variante propuse spre aprobare (cele incomplete)

Varianta 2 Închidere de campionat Liga Florilor cu înghețarea clasamentelor actuale, fără acordare de titlu/medalii 

Varianta 3 Închidere de campionat Liga Florilor cu înghețarea clasamentului întocmit conform modelul norvegian: număr de puncte împărțit la număr de meciuri, cu acordare de titlu/medalii

RETROGRADARE

Propunere 1: fără retrogradare, promovează 1 echipă din Divizia A, după clasament întocmit conform modelului norvegian (număr de puncte împărțit la număr de meciuri. Sezon competițional 2020-2021 cu 14 echipe, tur-retur 

Propunere 2: fără retrogradare, promovează 2 echipe din Divizia A, după clasament întocmit conform modelului norvegian (număr de puncte împărțit la număr de meciuri. Sezon competițional 2020-2021 cu 15 echipe, tur-retur 

Propunere 3: fără retrogradare, promovează 3 echipe din Divizia A, după clasament întocmit conform modelului norvegian (număr de puncte împărțit la număr de meciuri. Sezon competițional 2020-2021 cu 16 echipe, tur-retur.

Propunere 4: cu retrogradare, retrogradează ultima clasată în urma întocmirii clasamentului pe modelul norvegian, promovează cele mai bine două clasate din Divizia A după întocmirea clasamentului pe modelul norvegian. Sezon 2020-2021 cu 14 echipe, tur-retur. 

Propunere 5: cu retrogradare stabilită în urma unui turneu de baraj între ultima clasată în Liga Zimbrilor și primele două clasate în urma întocmirii clasamentului în Divizia A pe modelul norvegian. Sezon 2020-2021 cu 14 echipe, tur-retur.

Cupa României 

Varianta 1 

Marți, 16 iunie: sferturile restante SCM Rm. Vâlcea – HC Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina 
20-21 iunie: Final Four Cupa României Fan Courier feminin 

Varianta 2 

Anulare. Alocare de locuri de Cupe Europene: conform clasamentului din Liga Florilor.

MASCULIN

Varianta 1

Duminică, 14 iunie: Etapa 24 
Joi, 18 iunie: Etapa 25 
Duminică, 21 iunie: Etapa 26 
Miercuri, 24 iunie: restanța dintre CSM Bacău – CS Dinamo București (Etapa 20); semifinala de Cupa României să conteze atât pentru restanța de campionat, cât și pentru semifinala Cupei României. 
Duminică, 28 iunie: restanțele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo București (Etapa 10) și SCM Poli Timișoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa 23)

Varianta 2 Închidere de campionat cu înghețarea clasamentelor actuale, fără acordare de titlu/medalii

Varianta 3 Închidere de campionat cu înghețarea clasamentului întocmit conform modelul norvegian: număr de puncte împărțit la număr de meciuri, cu acordare de titlu/medalii

Alte aberații marca FRH! Cele trei variante propuse de Federație pentru încheierea campionatului

De ce a ales Federația însă doar aceste variante, cât membrii Consiliului de Administrație ar fi putut alege ce votează? Poate sunt unii care ar alege modelul norvegian, fără să acorde titlul, sau prima variantă, cu acordarea titlului. Cu alte cuvinte, ar trebui să existe patru soluții de vot și nu numai două cum a propus FRH.

RETROGRADARE

Propunere 1: fără retrogradare, promovează 2 echipe din Divizia A, după clasament întocmit conform modelului norvegian (număr de puncte împărțit la număr de meciuri. Sezon competițional 2020-2021 cu 16 echipe. Play off cu 8 echipe (conform regulamentului actual) și Play Out tot cu 8 echipe, sistem de desfășurare identic cu al Play Off-ului

Propunere 2: cu retrogradare, retrogradează ultimele 2 clasate în urma întocmirii clasamentului pe modelul norvegian, promovează cele mai bine două clasate din Divizia A după întocmirea clasamentului pe modelul norvegian. Sezon 2020-2021 cu 14 echipe, Play Off și Play Out ca și până acum.

Propunere 3: cu retrogradare stabilită în urma unui turneu de baraj între ultimele 2 clasate în Liga Zimbrilor și primele două clasate în urma întocmirii clasamentului în Divizia A pe modelul norvegian. Sezon 2020-2021 cu 14 echipe, Play Off și Play Out ca și până acum.

Cupa României

Varianta 1 Final Four 24-25 iunie

Varianta 2 Anulare. Alocare de locuri de Cupe Europene: conform clasamentului.

EHF a decis: Dinamo, eliminată din Liga Campionilor! România, calificată la Euro 2020

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează