SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Amanda Kurtovic vorbește despre experiența la CSM București și despre obiective: ”Abia aștept să joc în atmosfera din România!”

Amanda Kurtovic a fost MVP-ul ligii norvegiene de handbal în sezonul trecut FOTO Raed Krishan
Amanda Kurtovic a fost MVP-ul ligii norvegiene de handbal în sezonul trecut FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 20 iulie 2017 09:00

Norvegianca Amanda Kurtovic (25 de ani) este unul dintre cele cinci transferuri reușite de CSM București în această vară. Campioană olimpică, mondială și europeană, Kurtovic poate evolua atât pe postul de inter dreapta, cât și pe cel de extremă.

Este una dintre cele mai în vogă jucătoare și a avut mai multe oferte. A ales să vină la CSM București pentru că, spune ea, își dorește să câștige Liga Campionilor, singurul trofeu important care-i lipsește din palmares.

- Amanda, ce te-a făcut să semnezi cu CSM București?
- Am ales CSM pentru că obiectivele lor corespund cu ale mele. Îmi doream să fac parte dintr-o echipă care are obiectiv câștigarea tuturor trofeelor puse în joc. CSM e o echipă foarte bună și vom lupta pentru a reuși ce ne-am propus.

- Trofeul Ligii Campionilor e singurul care-ți lipsește din palmares.
- Chiar îmi lipsește, dar sper să nu mai fie această situație mult. Atât timp cât vom juca la un nivel înalt și ne vom concentra pe acest obiectiv, cred că o să-l realizăm.

- Ce știi despre România? Ai apucat să vizitezi ceva?
- Recunosc că nu mare lucru. Abia m-am instalat în apartamentul în care voi locui și sper ca după ce îmi voi aranja lucrurile să pot ieși să văd și Bucureștiul.

- E grea perioada de pregătire? E perioada pe care toată lumea o urăște cel mai mult, nu?
- Am avut un program individual de pregătire foarte greu, dar a trebuit să-l respectăm. E o perioadă dificilă, dar suntem conștiente că fiecare zi de muncă ne ajută pentru a avea un start bun și un sezon la fel.

- Ce-o să te vedem jucând, inter sau extremă?
- Eu prefer postul de inter, cred că mi se potrivește mai bine. Consider că am aptitudinile și calitățile care să mă propună pe acest post, deși nu sunt foarte înaltă. Pot ajuta echipa mai mult din inter dreapta.

- Puteți câștiga Liga Campionilor din primul sezon?
- Este un drum lung până la îndeplinirea obiectivului, și anume acela de a ajunge în Final Four-ul Ligii Campionilor. Vom lua fiecare meci în parte și ușor-ușor putem ajunge unde ne-am propus.

- Ai mai jucat în România, cunoști probabil atmosfera creată de fani, nu?
- Abia aștept, iubesc atmosfera creată de suporterii români. Este extraordinar, e o plăcere să joci și ca adversar, dar acum, când știi că te împing de la spate. E minunat, fanii noștri scandinavi sunt mult mai liniștiți.

- Crezi ca va fi greu să vă înțelegeți rapid? Sunt foarte multe jucătoare noi și nu ați jucat împreună.
- Va fi interesant de văzut cum ne vom descurca împreună. Eu am încredere însă că va fi doar o chestiune de timp.

- Ce contracandidate ai enumera la bătălia pentru Liga Campionilor?
- Sunt mai multe echipe. În primul rând Gyor. Am vorbit cu fetele că și acolo sunt câteva handbaliste din Norvegia. Mi-ar plăcea să fie și Larvik, fosta mea echipă, deși nu prea cred că e posibil.

 

74 de goluri a marcat Amanda Kurtovic sezonul trecut în Liga Campionilor pentru Larvik, deși a jucat în doar 11 din cele 18 partide susținute de norvegience

5 medalii a cucerit Kurtovic cu naționala de senioare a Norvegiei: aur la CM (2011, 2015), aur la JO 2012, aur la CE 2014, bronz la JO 2016

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
10153755897004409
Ilascu Mircea  •  22 Iulie 2017, 22:14

Ce frumoase fete avem noi aici , cred ca un calendar de sfârșit de an cu aceste superbe fete

10153755897004409
Ilascu Mircea  •  22 Iulie 2017, 22:08

meltibi
meltibi  •  21 Iulie 2017, 18:43

Haide CSM! Ce ar vrea Gigi sa aiba un asa Dream Team! Ma mira faptul ca nu a investit si el aici, il costa mai putin, iar gloria era mai mare!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează