SPORTURI  »  HANDBAL  »  GYOR

Ambros Martin a semnat cu Rostov » Gyor vrea să "fure" antrenoarea celor de la CSM București

Articol de - Publicat luni, 19 februarie 2018 14:15

Selecționerul României a anunțat că pleacă de la Gyor după 6 ani petrecuți în Ungaria. El a semnat deja cu campioana Rusiei.

Ambros Martin i-a anunțat săptămâna trecută pe conducătorii Gyorului că nu-și va mai reînnoi angajamentul cu campioana Europei. Ibericul venit la Gyor în 2012, și-a prelungit în două rânduri contractul cu Gyor în 2014 și 2016, el semnând de fiecare dată pe câte doi ani.

Cel mai de succes antrenor care a trecut pe la Gyor, Martin a câștigat de trei ori Liga Campionilor în acest timp: 2013, 2014 și 2017. A mai jucat și o finală în 2016, pierdută în fața CSM București.

Martin nu va rămâne însă fără echipă. Rușii de la Rostov au plusat la contract și l-au adus pe spaniol la campioana estului. Rămâne de văzut acum și ce mutări se vor face în teren la Rostov, pe cine își va dori Martin la echipă!

Helle Thomsen pe lista ungurilor?

Oficialii de la Gyor au fost luați puțin prin surprindere de plecarea lui Ambros Martin și nu au încă un înlocuitor. Lista cuprinde câteva nume importantante, printre care și al danezei Helle Thomsen, de la CSM. Nordica mai are însă încă un an de contract în România și e greu de crezut că va putea pleca, și în codițiile în care va dori acest lucru.

Mai plauzibile sunt celelalte nume. Mai întâi cel al norvegianului Tor Odvar Moen, de la Larvik, care va termina angajamentul cu campioana Norvegiei, în această vară. Se mai vorbește la Gyor de cehul Jan Basny, tehnicianul care a eliminat România la Mondialul trecut, câștigând chiar disputa tactică împotriva lui Ambros Martin. Basny antrenează în Franța, la Nantes, team care se întărește și el considerabil.

Selecționerul Ungariei, Kim Rasmussen, cel care a câștigat Liga cu CSM București, în 2016, e și el pe lista Gyorului. Numai că e greu de crezut că federația de la Budapesta va fi de acord ca acesta să antreneze în paralel Gyor și Ungaria, fiind știut că de fiecare dată federația maghiară a dorit să se delimiteze de cluburi!

Gyor se gândește și la Thorir Hergeirsson, tehnicianul Norvegiei, cel mai titrat antrenor din handbalul feminin actual, dar încă o dată șansele sunt minime ca islandezul să părăsească echipa națională a momentului. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
bibilicu34
bibilicu34  •  20 Februarie 2018, 09:41

In cazul in care nu știați, echipa momentului este Franța, campioana mondiala, nu Norvegia...să ne mai updatam, nu?

onduku
onduku  •  19 Februarie 2018, 17:19

Articol facut pe genunchi iar!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează