SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2018

Ambros Martin nu dă pronosticuri pentru Euro 2018, dar crede că România poate ajunge sus, sus de tot: "Echipa asta nu are limite!"

Articol de - Publicat duminica, 25 noiembrie 2018 15:54

Ambros Martin va sta pe banca României la Euro 2018, la al treilea turneu final consecutiv.

După locul 5 la Euro 2016 și locul 10 la Mondialul de anul trecut, România ar putea ajunge la o medalie în Franța? O întrebare grea, la care nimeni nu are răspuns! Sunt speranțe mari, o dorință puternică în tabăra României, dar nu există nicio certitudine!

- Domnule Martin, care ar fi concluziile după Trofeul Carpați?
- A fost un turneu bun, cu echipe bune, o perioadă de pregătire bună. Important e că după o săptămână fantastică de pregătire am putut să punem în practică tot ceea ce am exersat. Acum e esențial să analizăm ambele jocuri și să trasăm niște idei clare cu care vom merge la Campionatul European.

- E scurtă perioada de pregătire înainte de un Campionat European?
- Nu numai pentru noi e scurtă, pentru toate echipele e greu să pregătească un turneu final în numai o săptămână. Până la urmă, importantă este mentalitatea jucătoarelor. Eu sunt foarte mulțumit de atmosfera din echipă, de felul cum răspund la antrenamente. Toată lumea știe cât de important e acest turneu final, cu toții ne dorim să mergem acolo să facem o figură frumoasă.

- Unde se poate opri echipa României? Federația a impus un obiectiv clar, 1-6! E realizabil?
- Eu nu pun nici o limită. Nu pot spune că mergem în Franța ca să jucăm semifinale. Trebuie să ne concentrăm pe fiecare meci în parte. Îmi dau seama că așa cum noi nu ne punem nicio limită, la fel fac și celelalte echipe care vor veni acolo. La noi, trebuie să gândim ceva de genul meciul și două puncte, alt meci alte două puncte și tot așa. Dacă ajungem departe, bine, dacă nu, ne pregătim pentru următorul turneu.

- Ați stabilit lotul. E tot ceea ce are mai bun handbalul românesc?
- Am văzut un nucleu de jucătoare în aceste meciuri și ne-am oprit la lotul de 17. Au fost cele 15 jucătoare de la România A, plus Zamfirescu și Polocoșer, două fete tinere, care pot ajuta în anumite momente. Important e că am vzăut o serie de jucătoare de perspectivă, care pot ajuta echipa pe viitor. Știu că întotdeauna vor fi voci care vor spune că X trebuia în loc de Y, dar ăsta e lotul stabilit de noi și cu el vom merge la Europene.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
lucianfocus
lucianfocus  •  25 Noiembrie 2018, 23:32

Multă baftă!

ana_moura
ana_moura  •  25 Noiembrie 2018, 16:18

Pai, Ambros sa aveti parte de tot ce e mai bun!! SA AJUNGETI IN FINALA VA DORESC!! Hai Romania!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează