SPORTURI  »  HANDBAL  »  CANTONAMENT

Ambros testează » Stagiu de pregătire fără vedete la naționala feminină de handbal

Cristina Laslo (20 de ani), campioană mondiale de junioare, a debutat anul trecut la Euro 2016 în echipa de senioare // FOTO Marius Ionescu
Cristina Laslo (20 de ani), campioană mondiale de junioare, a debutat anul trecut la Euro 2016 în echipa de senioare // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 28 februarie 2017 00:00

Selecționerul României a chemat la lot jucătoare numai din campionatul intern, plus ”germanca” Pintea, dar le-a ”uitat” pe Neagu, Buceschi, Geiger și Szucs.

Naționala feminină a României se va reuni pe 13 martie, la Izvorani, în vederea unui stagiu de pregătire care se va finaliza pe 17 și 19 martie, la București, cu două meciuri de verificare în compania Spaniei.

Antrenorul Ambros Martin, care va fi pentru prima dată ajutat la această acțiune de Horațiu Pașca, "principalul" de la CSM Bistrița, a convocat pentru această perioadă de verificare un lot de 22 de handbaliste.

Nu s-a apelat la câteva jucătoare de bază, care au evoluat constant în ultimul timp în echipa națională, cum ar fi Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Gabriella Szucs, Florina Chintoan sau Melinda Geiger, dar nici la Oana Manea sau Paula Ungureanu, ultimelor două fiindu-le respectată decizia de a se retrage din prima reprezentativă.

Dominația Brăila-Brașov

Ca și până acum, cele mai multe handbaliste convocate provin de la Dunărea Brăila și Corona Brașov, câte 5. Dacă Brăila e pe locul 2 în Liga Națională, Brașovul e abia pe 7! Surprinde, de asemenea, că de la echipa momentului, HC Zalău, nu a fost convocată decât o jucătoare. La fel și de la campioana CSM București!

Din cele 12 echipe din Liga Națională, doar două nu au reprezentante pentru acest stagiu. Una dintre ele, poate surprinzător, chiar echipa secundului Horațiu Pașca, CSM Bistrița. A doua fără nicio convocată este Măgura Cisnădie.

Nu s-a apelat la jucătoarele care evoluează în "străinătate", spaniolul Ambros Martin dorind să vadă și potențialul altor handbaliste din campionatul intern, pe care le cunoaște mai puțin sau chiar deloc.

De asemenea, ibericul mizează pe jucătoare tinere, media de vârstă a lotului convocat fiind de doar 24 de ani!

Meciurile contra Spaniei vor avea loc în Sala Dinamo, pe 17 martie, de la ora 18:45, și pe 19 martie, de la ora 16:00.

28de ani și 7 luni are Nicoleta Dincă, extrema stânga de la Corona, cea mai "bătrână" jucătoare convocată de Ambros. La polul opus e Bazaliu, 19 ani și 7 luni

Lotul României

Portari: Denisa Dedu (Corona Brașov), Iulia Dumanska (SCM Craiova), Elena Voicu (Dunărea Brăila)
Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (CSM Roman), Andreea Chiricuță (Danubius Galați), Nicoleta Dincă (Corona Brașov)
Extreme dreapta: Aneta Udriștoiu (Dunărea Brăila), Laura Chiper (Corona), Marinela Neagu (Corona)
Centri: Cristina Laslo (U Cluj), Mădălina Zamfirescu (Dunărea Brăila), Andreea Pricopi (Corona)
Pivoți: Cynthia Tomescu (CSM Roman), Crina Pintea (Thuringer HC), Florentina Craiu (HCM Rm. Vâlcea)
Interi stânga: Cristina Zamfir (SCM Craiova), Bianca Bazaliu (CSM București), Gabi Perianu (Dunărea Brăila), Bianca Tiron (Dunărea Brăila)
Interi dreapta: Laura Popa (U Cluj), Alina Ilie (Unirea Slobozia), Ana Maria Dragut (HC Zalău)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează