SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

Analiza golgeterului naționalei după înfrângerea clară cu Olanda: "Nu deschidem laptopurile și telefoanele"

Eliza Buceschi / FOTO: Marius Ionescu
Eliza Buceschi / FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat luni, 10 decembrie 2018 08:19

Eliza Buceschi, golgeterul României la Euro 2018, crede că "tricolorele" pot să depăşească momentul dificil care s-a numit Olanda. "Suntem într-un punct al competiţiei în care avem timp să-l reparăm", a declarat centrul "tricolor".

După o seară neagră în care nimic nu a mers, contra Olandei, înfrângere 24-29, "tricolorele" spun că nu e timp să găsim vinovaţi. Mai important e ceea ce urmează pentru că nimic nu e pierdut. Suntem încă la mâna noastră şi calificarea în semifinale, ne e la îndemână.

Eliza Buceschi, cea care a reuşit 8 goluri contra olandezelor, culmea, toate în repriza a doua, cea mai slabă a româncelor la Euro 2018, are încredere în echipă şi în forţa grupului pentru o calificare în faza finală de la Paris.

- Eliza, cum ai explica evoluţia din partida cu Olanda?
- Am intrat foarte moi în meci, poate cele trei zile de pauză ne-au scos un pic din ritm. Eu pot să spun că m-am simţit moale. Ele au jucat bine tactic, ne-au surprins, dar ceea ce contează acum e că acest meci a venit într-un moment al competiţiei în care încă putem să reparăm şi să mergem mai departe.

- De ce crezi că aţi fost moi?
- Am fost mult prea motivate, prea nervoase, deşi eu am simţit că am trecut peste acea doză de entuziasm de după primele trei victorii. Ne-am dorit foarte mult, asta pot să vă spun şi nu am nici o explicaţie în acest moment. Nu ştiu ce să zic despre tactică, trebuie să mai văd meciul.

- Chiar şi aşa am avut o primă repriză în care am stat aproape, am recuperat de fiecare dată şi am fost în meci, cum se spune. Totul s-a pierdut în startul reprizei a doua?
- Da, s-au dus la 7-8 goluri după care am început să alergăm după ele. Până acum a mers atacul, a mers apărarea, poarta, cu Olanda nu a mers nimic. Nu trebuie să găsim vinovaţi, nu acesta e scopul, trebuie să strângem rândurile, să fim mai uniţi ca niciodată şi să ne concentrăm doar pe ceea ce se întâmplă aici, în Franţa, la antrenamente şi la meciuri.

- Puteţi să atingeţi din nou vârful de formă arătat până acum?
- Cu siguranţă, am simţit asta în repriza a doua, pe final. Eu zic că multe echipe şi-ar dori să fie acum în locul nostru, pentru că suntem la mâna noastră, depindem doar de noi şi de nimeni altcineva. Trebuie să fim conştiente că fiecare meci de acum este extrem de important şi că nu mai avem voie să facem paşi greşiţi.

"Cred în forţa acestei echipe!"

- Credeţi că puteţi trece peste acest moment?
- Da, cred în forţa acestui grup, cred în unitatea acestei echipe şi sunt sigur că vom trece peste acest moment dificil.

- Eşti cea mai bună marcatoare a României la acest turneu final, cum te simţi, e presiunea mai mare pe tine?
- Nu, ştim pe cine este presiunea. Nu e important pentru mine câte goluri marchez, am jucat de mult pentru echipa naţională şi am fost întotdeauna fericită să fiu aici. Tot ce se mi întâmplă mie şi oricărei alte echipe este meritul tuturor, al colectivului.

- Vorbeam de următoarele meciuri, că nu mai aveţi voie la paşi greşiţi. Va fi multă presiune însă, iar în astfel de momente, echipa României de multe ori a clacat!
- Aşa este, nu vreau să mă gândesc la trecut. Vreau să cred că am învăţat ceva din asta şi că putem să ne dăm nouă o lecţie, să demonstrăm că putem. De când am ajuns aici am spus că vom avea parte şi de momente neplăcute. Ne aşteptam să vină şi acest moment, cu un meci mai puţin bun. Îmi pare rău că a venit acum, dar repet, stăm la mâna noastră şi vom face totul pentru a ieşi învingătoare în următoarele două partide.

- Contează în vreun fel că Spania nu mai are nici o şansă şi va juca degajat, nu va fi presiune pe ele?
- Contează, cel care nu are nimic de pierdut, de obicei, joacă degajat şi dă totul. Poate că Spania nu mai are nimic de pierdut şi dintr-un alt motiv şi probabil că noi vom descoperi care este acela şi vom încerca să-l întoarcem în favoarea noastră

- Week-endul final de la Paris e departe?
- E departe acum, dar nu imposibil.

- O revanşă cu Olanda, la Paris?
- E tot ce-mi doresc în momentul acesta!

"Nu deschidem laptopurile şi telefoanele!"

- După eforia fantastică din ţară vă aşteptaţi ca acum să fiţi criticate?
- Da, ne aşteptăm, ca de fiecare dată. Cred că se ştie cum e la noi. Însă nu deschidem telefoanele, laptopurile, rămânem noi ai noştri aici, cum am fost şi până acum. Gândurile pozitive contează de la cei care cred cu adevărat în noi până la capăt.

- Jucaţi pentru voi, aşa cum strigaţi mereu?
- Pentru noi şi pentru cei care ştiu ei, se regăsesc în acel "noi".

- Au fost mulţi suporteri în tribună, cei mai mulţi aici în Franţa. Nu le-aţi adus o bucurie, însă.
- Nu le-am adus o bucurie, dar la final nu i-am văzut dezamăgiţi şi m-a bucurat acest lucru. Sunt sigură că vor veni şi la următoarele meciuri şi alături de ei vom reuşi să plecăm mai fericiţi de la sală.

32 de goluri a marcat Eliza Buceschi la Euro 2018 până acum, având o medie fantastică de 8 goluri-meci. E pe locul doi în topul marcatoarelor, după Katarina Krpez care are 33 de reuşite

16 goluri, exact jumătate au fost marcate din aruncări de la 7 metri. Eliza a ratat o singură lovitură de la 7 metri

Vezi și: Hărțuite de arbitre! Ne-au distrus în meciul cu Olanda » La noi 9 metri, la ele 7 metri!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (10)
peluza
peluza  •  10 Decembrie 2018, 22:43

Ar trebui sa le lasati sa se concentreze, doar victoria contra Ungariei ne aduce semifinala! Nu le mai luati interviuri, sincer si un bronz ar fi un esec. Trebuie sa tintim sus, adica in finala.

peluza
peluza  •  10 Decembrie 2018, 22:42
Postat de Ionut Pop pe 10 Decembrie 2018, 15:45

Eu cred ca ele , intenționat au lăsat-o mai moale în idea de a elimina Norvegia. Sa ne gândim ca portarul a fost modest ca evoluție, apărare modesta, Neagu modesta. Bineînțeles ca nu pot spune ăsta în interviuri. Dar dacă băteau Olanda și daca Norvegia bate Olanda, ceea ce este foarte probabil , Norvegia mergea în semifinale. Norvegia este mai buna ca Olanda . Este o echipa care se regrupează si creste pe parcursul competiției , așa cum a spus și Ambros Martin. Oricum, România se poate califica chiar și cu o victorie în meciului cu Ungaria.

Posibil si asta, Neagu si Pintea sunt diabolice, spre deosebire de Simona Halep care a bagat-o pe Serena in joc la Singapore.

alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  10 Decembrie 2018, 17:30

Din moment ce am batut Norvegia in aceasta competitie, nu cred ca mai trebuie sa ne temem atat de mult de ea. Mai degraba de Olanda, care ne-a batut clar. Ramanem insa la mana noastra pentru calificarea in semifinale, unde as prefera Rusia. Nu de alta, dar Franta la ea acasa ar fi greu de batut. Pe Rusia am batut-o acum 2 saptamani cu echipa a doua. Bine, n-ar mai fi acelasi lucru acum, dar avem atuuri.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează