SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM - ITXAKO, DUMINICĂ, 18:00, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Anja Andersen înaintea jocului cu Itxako: "Încerc să creez o echipă, nu să cîştig toate meciurile"

Anja Andersen
Anja Andersen

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 04 martie 2011 20:31

Antrenoarea Oltchimului, Anja Andersen, a vorbit după victoria cu Universitatea Reşiţa, scor 26-23 (13-10), despre jocul din Liga Campionilor de duminică, contra formaţiei spaniole Itxako Navarra.

"Ne-am antrenat pentru meciul cu Itxako, iar rezultatul nu a contat. Încerc să le fac pe handbaliste să înţeleagă jocul într-un alt fel faţă de cum ştiau pînă acum. Nu ştiu care va fi echipa duminică, dar consider că acest joc a fost un bun antrenament.

Le-am spus jucătoarelor să nu se uite pe tabela de marcaj. E greu pentru ele să nu facă asta, însă obiectivul meu e să le fac să evolueze bine sub presiune. Atunci cînd jucătoarele se vad ameninţate pe tabelă, încep să intre în panică, iar acest lucru nu trebuie să se întîmple. Indiferent de scor, ele trebuie să joace relaxat. Dacă jucatoarele nu fac acest lucru, vor comite din ce în ce mai multe greşeli.

Încerc să creez o echipă, nu să cîştig toate meciurile. Chiar şi în meciul cu Itxako le voi sfătui pe fete să nu se uite la tabela şi să joace ce ştiu ele. Am observat că fetelor le e frică de înfrîngere şi încerc să corectez acest lucru, încerc să le insuflu plăcerea de a juca handbal, indiferent de rezultat.

E important să dai încredere jucătoarelor. Trecerea Cristinei ca oficial C este o parte a procesului de dezvoltare a jucătoarei. Am mai experimentat asta la echipele la care am mai antrenat, iar rezultatele au fost excelente", a spus Anja Andersen.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  06 Martie 2011, 22:02

am devenit jucaria danezei, care ne uraste si a venit sa-si satisfaca orgoliul pe meleaguri mioritice! cand echipa functiona am facut ce trebuia- am dereglat-o!

mcatalin
mcatalin  •  06 Martie 2011, 15:49

Asta ori vine sa ne saboteze handbalul, ori nu stiu ce face.... Ideea este nu de a creea numai o echipa, ci si de a castiga !

mircea_deca
mircea_deca  •  06 Martie 2011, 15:13

anja e de pe alta lume,dintr-o civilizatie mult superioara noua..........s-o ascultam..... are multe sa ne predea..........

Vezi toate comentariile (10)
Comentează