SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Antrenorii de handbal feminin trag un semnal de alarmă: "Ne batem joc de naţională!"

Aurelia Brădeanu în dispută cu Deonise Cavalheiro, sau un duel româno-brazilian în Liga Naţională // Foto: Cristi Preda
Aurelia Brădeanu în dispută cu Deonise Cavalheiro, sau un duel româno-brazilian în Liga Naţională // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat vineri, 03 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 03 octombrie 2014 00:29

Meciul dintre CSM Bucureşti şi Corona Braşov a scos la iveală o mare problemă. Antrenorii români cer limitarea numărului de jucători străini.

CSM Bucureşti a învins miercuri seară cu 25-19 pe Corona Braşov, în cel mai aşteptat meci al etapei cu numărul 8. Disputa a scos la iveală o mare problemă ivită în handbalul românesc.

Din cele 25 de reuşite ale echipei din Capitală, doar trei au fost marcate de jucătoarele române. "Corona Braşov a jucat contra unei echipe multinaţionale. Au fost multe momente în meci cînd CSM nu a avut nici o româncă pe teren. Şi atunci ne mai întrebăm de ce nu avem rezultate la echipa naţională?", a comentat Radu Voina, fost antrenor al reprezentativei României.

"Şi pe vremea mea, cînd antrenam Oltchimul, aveam la dispoziţie multe jucătoare străine, dar era acea limită cu doar trei străine în teren. Era normal pe undeva", a adăugat Voina.

Gheorghe Tadici, selecţionerul României, a tras şi el semnalul de alarmă în momentul în care federaţia a ridicat orice limită a handbalistelor străine pe teren. "O să fac echipa şi o să convoc jucătoare care nu joacă la echipele de club. Rezervele de la echipele de club vor deveni titulare la naţională", a spus atunci Tadici.

În momentul de faţă, CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare, principalele echipe din Liga Naţională, au în lot 9, respectiv 10 jucătoare "de afară".

Corona Braşov este singura echipă de la vîrf care nu are nici o jucătoare străină, bazîndu-se exclusiv pe handbaliste autohtone. Aşa se explică şi faptul că, în lotul lărgit pentru Euro 2014, formaţia de sub Tîmpa are cele mai multe jucătoare selecţionate!

Înţepături înainte de derby
Duminică, de la ora 17:15, la Baia Mare, campioana HCM va întîlni pe CSM Bucureşti, singura echipă care nu a cunoscut înfrîngerea pe teren în primele opt etape.

Cele două tabere au început înainte de confruntarea directă să se tachineze. Maramureşenii le-au pregătit oaspetelor un banner, dar şi afişe cu care au împînzit oraşul pe care stă scris: "Să îi primim cum se cuvine pe bucureşteni în Baia Mare - capitala handbalului românesc".

De partea cealaltă, Constantin Căliman, directorul general de la CSM Bucureşti, a declarat sigur pe sine: "Nu ne temem de publicul băimărean. Pentru noi lucrurile vor fi în felul următor: venit, bătut, plecat!", a spus oficialul.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  03 Octombrie 2014, 10:16

Cum adica "ne batem joc de echipa nationala"?! Sunt doua cluburi in Romania care fac investitii in acest sport in speranta de a face performanta la cel mai inalt nivel (Liga Campionilor). Pentru tinta asta au nevoie de jucatoare valoroase, valoroase azi nu maine, pe care nu le-au gasit in Romania. (Brasov nu i-a dat drumul lui Bradeanu, Braila lu' Perianu etc) Foare bine, nimic rau in asta. In opinia celor doi, avem o problema cu echipa nationala. De ce?! De ce trebuie facuta selectia cu jucatoare numai de la CSM si HCM?! S-au cam invatat stimabili selectioneri ca altcineva sa le antreneze echipa si ei doar sa o preia gata formata la nationala.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează