SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT MONDIAL

Antrenorii fără contract » Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu, tehnicienii care au calificat România la Mondiale, nici nu au semnate înţelegeri cu federaţia

Articol de - Publicat marti, 13 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 12 ianuarie 2015 22:31

Ovidiu Mihăilă a preluat "naţionala" de tineret în octombrie 2014. Echipa venea după un moment greu, o calificare ratată, dar Coco, cum este cunoscută în lumea handbalului fosta extremă a Stelei, a crezut în băieţi. Satisfacţia a fost totală pentru tehnician, care a făcut din "tigri" o echipă greu de învins.

- Ovidiu, sincer, ai crezut în calificare? Croaţia şi Slovenia erau "mai nume", cum se spune!
- Aşa este, noi porneam cu şansa a treia, dar împreună cu Dan Apostu, cu băieţii, cu staff-ul nostru, noi am fost, în mintea noastră, tot timpul principalii favoriţi. Şi nu doar motivaţional, ci pentru că am crezut asta!

- Cum ai cataloga generaţia actuală?
- E una foarte bună. Jucători talentaţi, trebuie lucrat la latura mentală, să fie tot timpul puternici, să aibă încredere în valoarea lor! Eu sînt sigur că peste patru ani vom avea o generaţie la seniori care să reprezinte cu cinste România.

- Cum a fost contra Sloveniei, o echipă care a luptat fantastic, deşi nu avea şanse la calificare?
- Ne-au surprins şi pe noi slovenii. Nu pentru că au luptat, că şi-au apărat şansele, nu ştiu dacă au fost motivaţi suplimentar de Croaţia, dar pentru că au jucat tot timpul în sistem 3-3. Îi văzusem, ştiam că se apără avansat, dar nu credeam că tot meciul vor apela la acest sistem. Sînt rivalităţi mari însă la orice categorie de vîrstă, vor să arate că sînt mai buni. În plus, Slovenia a făcut cel mai bun meci contra noastră, în aceste calificări.

- Bulgaria ne-a ajutat oarecum, a pierdut doar la 14 goluri cu Croaţia. I-aţi motivat pe bulgari?
- Nu, şi-au jucat corect şansa. Le mulţumim, am făcut-o şi după meci pentru că fără ei, victoria noastră era tardivă. Respect!

- De unde acel mesaj de la time-out-uri în care tu întrebi "Cine sîntem?, iar echipa răspunde: "Tigrii! Tigrii! Tigrii!". Tu l-ai adus la echipă?
- Da! Eu l-am impus din prima zi! E motivaţional, pentru a crede în ei, ca să ştie că sînt cei mai puternici, că sînt luptători. Să se transpună într-un personaj puternic. Mesajul vine din partea unui prieten care m-a ajutat mult pe latura psihologică. E din perioada în care Steaua a cîştigat Challenge Cup, în 2006, iar eu eram jucător atunci.

- V-aţi îmbogăţit după această calificare? Cîţi bani o să primiţi?
- Nu ştiu, eu nu am contract cu federaţia. Am început o muncă în octombrie cu Daniel Apostu, colaboratorul meu, dar nu am ţinut de o hîrtie. Lucrurile s-au derulat rapid şi nu s-a mai gîndit nimeni.

- Poate o să fiţi daţi afară acum!
- (Rîde!) Dacă ne schimbă, ne schimbă! Noi ne-am făcut treaba. Sincer, vreau să ne întîlnim mai des de acum încolo, să ne pregătim cum se cuvine, pentru că nu vreau să mergem în Brazilia în excursie.

"E o satisfacţie pentru mine că la ultimul time-out le-am explicat jucătorilor faza pentru a marca, iar imediat ei au transpus ceea ce eu le-am spus şi am marcat golul calificării"
Ovidiu Mihăilă

"Sînt foarte mîndru de performanţa băieţilor, a staff-ului. Această generaţie a impresionat prin dăruire şi unitate, nu a cedat cînd era condusă, s-a bătut tot timpul. Trebuie să ne bucurăm, e un rezultat mare. E de menţionat că în primăvară abia au bătut Luxemburg şi au pierdut cu Israel. E un real progres"
Alexandru Dedu, preşedinte FRH

Se ştiu 19 echipe din 24!
Pentru turneul final din Brazilia (19 iulie-2 august 2015), se cunosc 19 din cele 24 de echipe care vor participa. Pe lîngă campioana lumii, Danemarca, Brazilia, ţara gazdă, Germania şi Suedia, campioana respectiv vicecampioana Europei, de pe Bătrînul Continent au mai obţinut calificarea Rusia, Franţa, Olanda, Norvegia, Belarus, România, Spania şi Serbia. Din Africa au obţinut calificarea Egipt, Tunisia, Angola şi Algeria, iar din Asia Qatar, Coreea de Sud, Japonia. Ultimele cinci locuri nu s-a decis, fiind rezervate reprezentantelor din America de Sud, America de Nord şi Oceania.

Rezultatele generaţiei actuale
CE sub 18 ani 2012 locul 11/16
CM sub 19 ani 2013 locul 11/24
CE sub 20 de ani 2014 necalificare
CM sub 21 de ani 2015 calificaţi ?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
justitiarul13
justitiarul13  •  15 Ianuarie 2015, 07:46

Felicit din tota inima tineretul pt. Calificareala mondiale Coco sint mindru de tine si tot Staful tehnic,,,PINA la mondiale sa auzim numai de bine!,,,

adicn
adicn  •  13 Ianuarie 2015, 11:51

Bravo băieți.

secundul
secundul  •  13 Ianuarie 2015, 10:13

Isi gasesc un contract la nationala Germaniei sau in Bundesliga, iar pe tine ia Bild-ul domnule Ursescu.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează