SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Antrenorul lui CSM București și pivotul Rapidului prefațează derby-ul care poate decide campioana

Adi Vasile reacționând pe margine într-unul dintre meciurile din acest sezon FOTO Cristi Preda
Adi Vasile reacționând pe margine într-unul dintre meciurile din acest sezon FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 24 februarie 2022 16:15 / Actualizat joi, 24 februarie 2022 16:43

CSM București și Rapid luptă azi, de la ora 18:00 (TVR3),  pentru victorie într-o înfruntare cu miză importantă, iar Adrian Vasile și Oana Manea au vorbit despre acest duel 

Ciocnirea de astăzi, din sala Giulești, poate decide în mare măsură încotro va merge titlul din Liga Florilor de anul acesta. După 15 etape, Rapid este lider, cu 39 de puncte, iar CSM se află pe locul secund, cu 35. Rapid vine după înfrângerea de la Buzău, 25-30, în timp ce campioanele au scos un egal norocos, 23-23, cu Bistrița.

Cu mari fluctuații în joc, CSM a pierdut în acest sezon două meciuri în campionat și a făcut și două egaluri, în timp ce Rapid a câștigat 13 partide și a pierdut tot două. 

În tur, CSM s-a impus cu 38-30. „Dacă nu câștigăm în Giulești, Rapidul devine superfavorită la titlu", recunoaște cu obiectivitate antrenorul echipei campioane, Adrian Vasile. 

De partea cealaltă, experimentatul pivot Oana Manea Lefter are încredere în unitatea de grup a rapidistelor și crede că noua sa echipă poate deveni campioană.

„Mergem în Giulești să câștigăm"

Antrenorul lui CSM București, Adrian Vasile, știe că echipa sa este obligată să câștige derby-ul cu Rapid pentru a mai spera la titlu

Vasile vorbește despre adversarul său din punct de vedere tactic, antrenorul spaniol Carlos Viver, dar și despre diferențele din acest sezon dintre Rapid și CSM. El spune și ce așteptări are de la arbitrii derby-ului Rapid-CSM.

- Adi Vasile, ce așteptări ai de la derby-ul dintre Rapid și CSM București?
- În primul rând, trebuie să câștigăm. Va fi un meci frumos, un meci mare, sunt sigur, pentru că Rapid a făcut un sezon foarte bun, peste așteptările tuturor. Întâlnirile dintre Rapid și CSM au fost foarte tacticizate, Carlos Viver, antrenorul giuleștencelor, este foarte bun, un strateg desăvârșit. Va fi un adversar redutabil, antrenorii iberici mereu au planul tactic foarte bine pus la punct.

Un tot unitar

- Te-a surprins evoluția Rapidului în acest sezon?
- Foarte puțin. Rapid are un joc bun și rezultatele din campionat sunt rodul unei munci foarte bine făcute și de fete în teren, și de staff, dar și de oamenii din club. Rapid este un tot unitar.

- Cum crezi că te vei simți când o vei vedea pe Oana Manea la echipa adversă?
- Este o doză mică de ciudățenie din partea tuturor, pentru că între Oana și noi sunt construite niște relații, după atâtea victorii obținute împreună la CSM București.

- Este obligatorie victoria CSM-ului în Giulești?
- Da. Suntem conștienți de importanța rezultatului din derby. Cred că dacă nu vom câștiga, Rapidul are șanse foarte mari la titlu, chiar dacă mai sunt multe etape de jucat.

- Te-ai gândit că puteți pierde titlul?
- Nu mă gândesc la așa ceva. Trebuie să batem în Giulești.

- Rapid are vreun atu în fața echipei tale?
- În primul rând, parcursul de până acum, apoi faptul că are foarte mult timp la dispoziție să se antreneze, nejucând în cupele europene.

„Un test de maturitate"

- Cât de mult va conta arbitrajul în acest derby?
- Handbalul este un sport care depinde în fiecare fază de deciziile celor doi arbitri. Dacă toată lumea își face treaba corect, echidistant, atunci noi vom ști care ne este valoarea. Sper că așa se va întâmpla și în acest caz.

- Care este atmosfera la CSM?
- Ca la orice club mare, este presiune, totul este greu digerabil, în afară de lucrul bine făcut, de victorie. Nu cred că există un club important care să câștige mereu. Ce se întâmplă acum la CSM este un test de maturitate. Trebuie să fim realiști cu privire la posibilitățile noastre din prezent și să avem viziune pentru viitor. Din păcate, oamenii nu au răbdare. z

„Vreau să mă retrag campioană!"

Derby-ul de azi dintre Rapid și CSM București este un meci special pentru Oana Manea Lefter

Antrenorul lui CSM București și pivotul Rapidului prefațează derby-ul care poate decide campioana
Oana Manea speră să se retragă în glorie după acest sezon FOTO sportpictures.ro

Fost pivot la CSM, cu care a câștigat Liga Campionilor în 2016, Oana, 36 de ani, spune că are mari emoții înaintea partidei decisive pentru titlu și înțelege de ce fosta sa echipă nu are constanță în acest sezon. Ea dezvăluie și de ce se va retrage în vară, dar și ce își dorește la finalul carierei.

- Oana, ai emoții pentru că vei juca împotriva CSM-ului?
- Am emoții foarte mari, mai ales că am fost colegă cu unele dintre fetele de la CSM. O să fie ciudat, cum a fost și în tur, dar nu voi greși vestiarul...

- Care crezi că sunt atuurile voastre?
- Unitatea grupului și apărarea. La noi este foarte important să rezistăm în apărare. Contează că jucăm în Giulești și că fanii vor fi lângă noi.

- Care este atmosfera la echipă?
- E OK, chiar dacă venim după o înfrângere, cea de la Buzău. În sport se întâmplă, dar a doua zi am luat-o de la capăt pentru a câștiga derby-ul cu CSM.

„Cine va greși mai puțin va câștiga"

- Există vreo favorită pentru acest meci?
- Nu știu dacă există vreo favorită, pentru că nici CSM-ul nu a avut un parcurs foarte bun, nu a fost constant. Depinde foarte mult de zi, depinde de fiecare și cine va greși mai puțin va câștiga.

- V-ați pregătit special pentru meciul cu CSM?
- În primul rând, la ele există Cristina Neagu. Ea este creierul echipei și trebuie s-o scoatem din joc, s-o blocăm. Trebuie să respectăm planul tactic pregătit de antrenor.

- Te-a surprins CSM-ul cu ceva în acest sezon?
- Poate m-aș fi așteptat la mai mult de la ele, dar știu cum este să joci din trei în trei zile. Este infernal. Drumurile, pandemia de COVID-19, mai mereu sunt pe teren aceleași 8-9 jucătoare. Cred că sunt foarte obosite și din acest motiv nu au constanță.

Se retrage sigur

- Te-ai gândit că Rapid poate să câștige titlul?
- La început nu m-am gândit, dar pe parcurs, când am văzut cum jucăm, unitatea echipei, gândurile s-au dus spre câștigarea campionatului.

- Ce ar însemna să cucerești titlul cu Rapid?
- (râde) În primul rând m-aș retrage în glorie, aș fi foarte bucuroasă să termin campioană.

- Sigur este ultimul sezon pentru tine?
- Cu siguranță! Poate inima, capul își mai doresc să continue, dar corpul, nu. 

12 titluri naționalea cucerit Oana Manea în carieră: 8 cu Oltchim Rm. Vâlcea și 4 cu CSM București

Citește mai multe știri din handbal:

Ce lovitură dă CSM București! „Tigroaicele” transferă una dintre vedetele de la rivala Rapid

Mihai Popescu, în staff-ul lui Xavi Pascual la naționala României » Ce post va ocupa portarul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează