SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA

Antrenorul naționalei României operat pe inimă!

Bogdan Burcea este la a doua operație, având acum trei stenturi montate la inimăFOTO Dan Potor
Bogdan Burcea este la a doua operație, având acum trei stenturi montate la inimăFOTO Dan Potor

Articol de - Publicat marti, 07 iulie 2020 14:15 / Actualizat marti, 07 iulie 2020 15:53

Bogdan Burcea este la a doua operație, având acum trei stenturi montate la inimă

Bogdan Burcea, antrenorul echipei naționale a României, dar și ”principalul” de la SCM Craiova, a suferit marți o intervenție chirurgicală la inimă, având nevoie de implantarea a două stenturi. Burcea a fost operat la Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, medicul Eugen Țieranu anunțând pe contul său de Facebook că antrenorul se simte bine și că, prin această procedură, a fost eliminat riscul producerii unui infarct.

„Pe lista pacienților de astăzi s-a numărat și antrenorul echipei naționale de handbal feminin, domnul Burcea Bogdan, care a necesitat implantarea a două stenturi deoarece un vas care alimentează mușchiul inimii cu sânge (artera coronară dreaptă) era îngustat în proporție de 95%, respectiv 90%, iar riscul înfundării vasului complet și producerea unui infarct miocardic era extrem de mare”, a scris medicul Eugen Țieranu.

Bogdan Burcea (47 de ani) este la a doua astfel de intervenție. În aprilie 2019 tehnicianului i s-a făcut rău la antrenament. A fost dus de urgență la spital, având înțepături mari în zona inimii. I-a fost făcut de urgență o coronarografie, care a dezvăluit faptul că trebuie operat de urgență, având nevoie de un stent la inimă."Sunt norocos că mai sunt în viață. Mi-au găsit vase de sânge astupate în proporție de 80%", declara atunci tehnicianul, de pe patul spitalului.

Tehnicianul va fi prezent luni la reunirea echipei craiovene și va putea conduce în continuare și echipa de club, dar și naționala feminină pe care și-a propus să o califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. 

Citește mai multe știri din handbal:

O handbalistă din Liga Națională a fost testată pozitiv cu Covid-19

Fost golgeter al Serbiei, transfer în România » Se va bate pentru promovare

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează