SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

Aproape de grupe » HCDS Constanța e la 60 de minute de calificarea în următoarea fază a Cupei EHF

FOTO: Facebook @HC-Dobrogea-Sud-Constanta
FOTO: Facebook @HC-Dobrogea-Sud-Constanta

Articol de - Publicat vineri, 23 noiembrie 2018 16:53

HCDS Constanța joacă duminică pentru un loc între cele mai bune echipe din Cupa EHF, împotriva suedezilor de la Malmo. Dobrogenii s-au impus în tur, scor 23-22.

Aflată la a doua participare în cupele europene, HC Dobrogea Sud Constanța este la un pas de o performanță istorică, accederea în grupele Cupei EHF, a doua competiție ca valoare din handbal masculin european.
Constănțenii au câștigat săptămâna trecută, în fieful suedezilor de la HK Malmo, scor 23-22, în prima manșă din turul al treilea, și speră repete succesul și în returul programat duminică, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanța.

Chiar dacă echipa sa pleacă din postura de favorită, antrenorul Zvonko Sundovski și-a avertizat elevii că nu vor avea o misiune ușoară. "Victoria din tur nu înseamnă că suntem deja în grupe. Întâlnim o echipă bună, care a avut rezultate pe plan intern și practică tipicul handbal suedez, în viteză", a spus tehnicianul formației de pe litoral.

"În handbal, diferența de un gol este practic inexistentă înainte de retur. De altfel, suedezii au anunțat că vin la Constanța să obțină calificarea, dar noi suntem deciși să vorbim pe teren.

În sezonul trecut, am fost aproape de prezența în grupe, dar am cedat la mustață în fața unei echipe foarte puternice, Magdeburg. Vrem să depășim această fază și, cu puțin noroc la tragerea la sorți, să sperăm la o prezență în Final Four", a adăugat căpitanul Laurențiu Toma.

Meciul nu este televizat, astfel că se așteaptă ca Sala Sporturilor să fie arhiplină la partida de duminică. "Pentru noi, prezența în grupe ar reprezenta o performanță istorică. Doar HCM Constanța a mai reușit să ajungă la acest nivel.

Calificarea nu este jucată, orice se poate întâmpla, dar cred că experiența noastră poate face diferența. Dacă vom ajunge în grupe, meciurile de pe teren propriu le vom disputa sută la sută la Constanța", a declarat președintele clubului constănțean, fostul internațional Rudi Stănescu.

Vezi și: 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
offside
offside  •  23 Noiembrie 2018, 18:32

Succes! Sper curand sa reducem la tacere capitala ca acum cativa ani.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează