SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Arestarea lui Sorin Oprescu nu afectează activitatea de la CSM București: ”Clubul nu stă într-un om!”

Line Jorgensen și coechipierele sale debutează în Liga Campionilor pe 16 octombrie, în Sala Polivalentă din Capitală // Foto: Raed Krishan
Line Jorgensen și coechipierele sale debutează în Liga Campionilor pe 16 octombrie, în Sala Polivalentă din Capitală // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 09 septembrie 2015 00:00

Sportivii de la CSM București au primit ieri asigurări din partea conducerii clubului că arestarea primarului Bucureștiului, Sorin Oprescu, nu va perturba activitatea de performanță.

Arestarea lui Sorin Oprescu, primarul Bucureștiului, a adus semne de întrebare privind stabilitatea clubului bucureștean CSM, patronat de Consiliului General al Municipiului Bucureşti și finanţat de Primăria Municipiului Bucureşti. Incertitudinile planează pentru cel mai mare club din țară, care are înregimentați 4917 sportivi, dintre care 4699 copii şi juniori, 78 tineret și 140 seniori.

"Sportivii nu trebuie să se teamă!"

Constantin Căliman, directorul CSM București, s-a întîlnit ieri cu componentele echipei de handbal, campioanele României.

"Am discutat cu fetele și le-am transmis că nu au de ce să se teamă pentru viitorul lor. CSM nu stă într-un om, dacă nu mai e un director sau primarul. Chiar înainte de a mă vedea cu ele, am discutat cu viceprimarul Bucureștiului, domnul Cornel Pieptea, care la rîndul său a vorbit cu celălalt viceprimar, domnul Dan Darabonț. Mi-au transmis că vom primi în continuare finanțare și că nu e pusă în pericol reprezentarea internațională", a declarat Constantin Căliman.

Restanțe de două și trei luni la salarii

CSM București primise din fondul de rezervă al Primăriei, înainte de arestarea lui Sorin Oprescu, suma de 4,3 milioane lei. "Banii nu au apucat să intre. Asta le-am explicat sportivilor că, acum, cu problemele legate de efectuarea plăților în Primărie, vom mai avea ceva de așteptat", a adăugat Căliman.

Handbalistele au două luni de restanță, în timp ce băieții din echipa de handbal, vicecampionii României, au adunat trei luni de neplată.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
razvyyc
razvyyc  •  09 Septembrie 2015, 22:15

"Clubul Sportiv Municipal (CSM) Bucureşti va primi din fondul de rezervă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) aproape un milion de euro pentru susţinerea financiară a echipei de handbal feminin, care are nevoie de aceşti bani în contextul participării în Liga Campionilor. În acest sens, luni, Oprescu a venit la şedinţa de consiliu şi a cerut adăugarea pe ordinea de zi a proiectului cu privire la finanţarea participării în Liga Campionilor a lotului de handbal feminin.Oprescu a explicat consilierilor că aceşti bani sunt necesari pentru participarea la cea mai importantă competiţie intercluburi a echipei bucureştene" Constantin Caliman: "La echipa de băieţi, restanţele au fost ceva mai mari, de 3 luni, dar s-au plătit o parte din ele şi vom încerca să ajungem cu plăţile la zi până în 30 septembrie. Vor fi plătiţi din rectificarea bugetară pe care am obţinut-o, la fel şi toţi cei de la Centrul de copii şi juniori. De aceea s-au şi făcut demersurile pentru rectificarea bugetară" Alooo, Curtea de Conturi, CSM incearca sa schimbe destinatia fondurilor banesti, avem in fata cel mai pur exemplu de "deturnare de fonduri". Nici macar inchisoarea nu-i mai sperie pe unii?

alexbibirica1
alexbibirica1  •  09 Septembrie 2015, 11:56

asa s-a intamplat si in cazul HCM-ului din Constanta ... dupa arestarea lui nicusor constantinescu ... s-a terminat cu echipa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează