SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Portarul legendar care se retrage la 40 de ani. „Sunt ca un motor diesel, nu mai am motivație să mă antrenez”

Arpad Sterbik împlinise pe 20 noiembrie 2019 vârsta de 40 de ani
Arpad Sterbik împlinise pe 20 noiembrie 2019 vârsta de 40 de ani

Articol de - Publicat miercuri, 08 aprilie 2020 13:54

Arpad Sterbik, campion mondial și european cu Spania, și-a anunțat retragerea. Veteranul portar împlinise pe 20 noiembrie 2019 vârsta de 40 de ani

A câștigat de patru ori Liga Campionilor și are șase medalii la competițiile importante din handbalul mondial. Arpad Sterbik, spaniolul de origine sârbă, a anunțat că se va retrage din handbal la finalul actualului sezon. Asta deși evoluțiile sale continuă să fie la un nivel incredibil. În acest sezon, la Veszprem, Arpi, cum este cunoscut în lumea handbalului, a fost magistral și a fost plasat pe locul 2 în topul portarilor din Liga Campionilor, după neamțul Andreas Wolff de la Vive Kielce.

Arpad Sterbik:E timpul să pun punct"

Arpad Sterbik spune că decizia lui legată de retragere era luată înainte de lovirea pandemiei. „Coronavirusul a accelerat doar lucrurile. Cel mai rău lucru pentru mine a fost incertitudinea. Nu putem fi siguri când se va relua sezonul. Este nevoie de mult efort acum pentru a reveni la antrenamente, mai ales la vârsta mea. Am nevoie de cel puțin o lună-două pentru a reveni la nivelul dorit. Sunt ca un motor diesel, am nevoie de timp pentru a mă pune în funcțiune", a declarat Sterbik într-un interviu acordat site-ului Federației Europene de Handbal.

„Soția mea mi-a spus: «Dar mai poți juca!», iar eu i-am răspuns «Pot, dar nu mai vreau!». Toți colegii de vârsta mea sunt acum antrenori, oficiali ai cluburilor. A venit și pentru mne acea zi" 

„Îmi place vinul și am o mică podgorie lângă Balaton. Tatăl meu face vin, am cumpărat ceva pământ. Așa că am decis să mă dedic afacerilor. Sper ca pe viitor să pot obține vin de calitate" 

„Cea mai dificilă meserie este cea de antrenor. Stres constant, tot timpul pe drumuri. Nu este pentru mine. Voi încerca să-l ajut pe David Davis cu portarii la Veszprem, dar nu mă văd ca un antrenor profesionist"

Sterbik, carieră cu două naționale 

Născut la Senta, lângă Novi Sad, Sterbik a jucat pentru naționala Iugoslaviei, cu care a cucerit două medalii de bronz la Mondiale, în 1999 și 2001. Apoi, când Iugoslavia s-a destrămat, Arpi a ales să joace pentru naționala Spaniei, primind cetățenia statului iberic după multele campionate petrecute în Liga Asobal. A jucat 10 ani în Spania și a făcut carieră la Ciudad Real, echipă cu care a câștigat de trei ori Liga Campionilor. Apoi, cu Spania, a mai cucerit patru medalii: un aur și un bronz la Mondiale, un aur și un argint la Europene. 

„Naționala Spaniei e ceva unic. Are o filosofie diferită. Forța colectivă primează. Spania înseamnă coeziune, respect. O atmosferă bună, indiferent dacă echipa câștigă sau pierde", a explicat Sterbik.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
snap2169
snap2169  •  08 Aprilie 2020, 23:24

Fix asa e sarb Sterbik Apad cum sunt si eu roman

maistorkokir
maistorkokir  •  08 Aprilie 2020, 16:57

Cand spuneti de destramarea Iugoslaviei, e vorba de destramarea Iugoslaviei mici, care de fapt se numea Serbia si Muntenegru la momentul destramarii, in 2006. Sterbik a fost un etnic maghiar din Vojvodina, probabil nu s-a considerat niciodata sarb.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează