SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL

Ași norvegieni » Norvegia s-a calificat în semifinalele CM de Handbal după 31-28 cu Ungaria

Magnus Jondal e mână sigură pe extrema stângă, având cel mai bun procentaj din echipa sa, 83%. Nordicul a marcat aseară 3 goluri
Magnus Jondal e mână sigură pe extrema stângă, având cel mai bun procentaj din echipa sa, 83%. Nordicul a marcat aseară 3 goluri

Articol de - Publicat miercuri, 25 ianuarie 2017 00:00

Norvegia s-a calificat aseară pentru prima dată în semifinalele unui Campionat Mondial din Franța, câștigând la pas disputa în fața Ungariei.

Echipa care a fost invitată la Campionatul Mondial din acest an, fiind eliminată în preliminarii de Slovenia, Norvegia a ajuns aseară în semifinale! Nordicii au trecut de Ungaria, 31-28, dar scorul nu reflectă deloc diferența din teren.

În minutul 45, Norvegia conducea la o diferență de 10 goluri, 26-16. Noroc că pe final au jucat doar la trecerea timpului, fiind siguri de victorie.

Vlăguiți după efortul enorm depus pentru a elimina campioana olimpică, Danemarca, ungurii nu au putut face față jocului extrem de rapid al Norvegiei.

Christian Berge le-a făcut semn în permanență elevilor săi să joace ofensiv, să repună rapid balonul, iar ungurii au fost mereu surprinși.

Portarul Torbjorn Bergerund și-a făcut și el treaba între buturi, iar problema calificării era rezolvată din prima repriză, după 17-10!

E prima calificare în semifinale a Norvegiei în istoria sa, în timp ce Ungaria rămâne fără speranțe la o medalie.

Pentru maghiari au trecut deja 20 de ani de la ultima semifinală, la masculin, la un Campionat Mondial. În 1997, maghiarii pierdeau meciul pentru bronz, în Japonia, în fața Franței.

A doua semifinală

Prima semifinală mondială din istoria naționalei masculine a Norvegiei, vine la doar un an după ce nordicii obțineau aceeași performanță la Europeanul din 2016.

Anul trecut, echipa lui Christian Berge s-a calificat în careul de ași al competiției, dar a pierdut în semifinale contra Germaniei, 33-34 după prelungiri, și apoi și meciul pentru bronz, contra Croației, 24-31. Norvegia va întâlni în semifinale învingătoarea din partida de aseară, dintre Spania și Croația.

Programul "sferturilor"

  • Norvegia-Ungaria: 31-28
  • Franța-Suedia
  • Slovenia-Qatar
  • Spania-Croația

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează