SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Atac la Elisei! » Handbalista de la Cetate Deva e acuzată de şefi că a ratat intenţionat un gol

Valentina Elisei-Ardean a marcat 12 goluri pentru echipa României la CM din Serbia // Foto: Marius Ionescu
Valentina Elisei-Ardean a marcat 12 goluri pentru echipa României la CM din Serbia // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 11 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 10 ianuarie 2014 20:47

Marian Muntean, finanţatorul de la Cetate Deva, a spus despre Valentina Elisei Ardean că a ratat intenţionat la finalul meciului cu Zalău, pentru a-i mulţumi astfel selecţionerului Tadici pentru convocarea la Mondiale.

Valentina Elisei Ardean a ratat miercuri, în ultima secundă a meciului cu HC Zalău, şansa de a egala pe contraatac. Zalăul s-a impus astfel cu 27-26 şi a plecat cu toate cele trei puncte de la Deva.

La o zi după meci, finanţatorul echipei locale, Marian Muntean, a avut un atac fără precedent la adresa unei handbaliste de "naţională". "Elisei a fost luată la lotul naţional în momentul în care nu a confirmat la echipa de club. Probabil a fost convocată datorită numelui şi relaţiilor de prietenie pe care le are cu fostul selecţioner, care sper să nu mai fie selecţioner din 27 ianuarie", a declarat Munteanu pentru Sportul Sălăjean.

Oficialul devean a continuat. "Convocarea lui Elisei nu era justificată la vremea respectivă. I-a urcat şi ei cota după clasarea naţionalei pe locurile 10–11 la Mondiale. Tadici să-i mulţumească lui Elisei că nu a dat gol, iar ea să-i mulţumească lui Tadici că a dus-o la Campionatul Mondial", a spus ironic Marian Muntean.

"Un mîrlan fără seamăn!"
Elisei nu a comentat declaraţiile şefului ei, dar în apărarea jucătoarei a sărit selecţionerul Gheorghe Tadici, cel care are o relaţie extrem de tensionată cu finanţatorul clubului din Deva.

"Un mîrlan fără seamăn! Cum poţi să declari aşa ceva din moment ce Elisei a fost cea mai bună jucătoare a echipei lui? A avut plus şapte per total, la acţiunile avute! Dar cu cine vorbesc, el ştie handbal? La ultimul contraatac, Elisei abia a prins mingea, a fost dezechilibrată şi a ratat. Se întîmplă!", a spus Tadici.

Tehnicianul spune că Elisei era cea mai bună soluţie pentru postul de extremă stînga în momentul în care a făcut lotul, iar evoluţiile ei la Mondiale i-au dat dreptate.

"Să caute cauzele înfrîngerii în altă parte, să se uite că i-am bătut cu fete tinere, sub 22 de ani, cu românce, nu cu vedete din «străinătate» care sînt plătite de două şi trei ori mai mult decît româncele", a mai adăugat Tadici.

"Eu nu sun jucătoarele!"
Gheorghe Tadici spune că atacul la Elisei este unul mizerabil, mai ales că handbalista e una dintre fetele care au făcut foarte mult pentru handbalul românesc, în ultimul timp. "Eu nu sînt ca el, nu sun jucătoarele înainte de meciuri. Cu nici o handbalistă de la echipa naţională nu am mai vorbit după Campionatul Mondial. Le-am trimis doar mesaje de Sărbători, aşa cum e normal", a subliniat Tadici.

Foşti prieteni, acum duşmani
Marian Muntean şi Gheorghe Tadici au fost prieteni în trecut, dar s-au certat acum doi ani, în timpul unui turneu amical care a avut loc la Zalău. De atunci, cei doi se atacă de cîte ori au ocazia. Muntean a afirmat recent că va face totul pentru ca Tadici să nu mai fie selecţioner, oficialul de la Deva urmînd să candideze pentru postul de vicepreşedinte al FRH.

"Tadici să-i mulţumească lui Elisei că nu a dat gol, iar ea să-i mulţumească lui Tadici că a dus-o la Campionatul Mondial" (Marian Muntean, finanţator Cetate Deva)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
razvyyc
razvyyc  •  12 Ianuarie 2014, 20:00

Da, singurii profesionisti au fost cei de la Oltchim. Manageri care au ruinat/capusat un colos industrial, sotii fostelor sportive angajati in club, relatii amoroase intre cei din conducere si sportive, jucatoare bagate-n echipa de amanti, Profesionisti rau de tot astia de la Oltchim.

ceaiuri
ceaiuri  •  12 Ianuarie 2014, 15:24

elisei nu merita asa ceva(dovada inca odata ca acest joc e la stadiul de amatori la noi..numai la valcea era altceva,nu cred ca in viitorul apropiat vom avea echipa precum oltchim)se intampla la orice jucatoare sa rateze...gorbicz a ratat 7m cu germania in ult sec...

99gabi
99gabi  •  12 Ianuarie 2014, 14:44

Marian Muntean este un parvenit care crede ca daca are bani poate sa spuna ce vrea si lumea chiar sa-l creada. Daca nu ai castigat nu trebuie sa dai vina pe o jucatoare... poate antrenorul este problema sau tu ca nu stii se faci diferenta intre bun si rau. Mare dobitoc si vre sa ajunga si vicepresedinte la FRH. auuuu...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close