SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE - BUDUCNOST 24-29

Atât au putut! HCM Baia Mare a pierdut clar cu Buducnost, 24-29. Calificarea e compromisă

Patricia Vizitiu a avut un procentaj de 50 la sută la meciul cu Buducnost: 4 goluri, 8 aruncări // FOTO sportpictures.eu
Patricia Vizitiu a avut un procentaj de 50 la sută la meciul cu Buducnost: 4 goluri, 8 aruncări // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 03 aprilie 2016 00:00

HCM Baia Mare a făcut un meci bun în fața campioanei Europei, dar a pierdut clar, 24-29, și calificarea e compromisă.

O echipă muribundă, cum e acum Baia Mare, aflată în pragul desființării, a jucat sâmbătă, probabil, ultimul meci în cupele europene din istoria sa. O întâlnire cu campioana Europei, Buducnost Podgorica, pentru un loc în Final Four-ul Ligii Campionilor.

Start în genunchi

Antrenorul Aurelian Roșca a aflat în dimineața meciului că Paula Ungureanu nu va putea evolua, goal-keeperul adăugându-se listei deja existente a indisponibilelor pe care se aflau Nechita, Geiger și Szucs.

Buducnost a început meciul ca o mare echipă, pregătită să-și impună jocul din start. Cu o apărare ermetică, extrem de solidă, româncele s-au încurcat mai mereu la 9 metri, iar pe contraatac muntenegrencele au fost necruțătoare. Diferența a crescut la 9-3, apoi la 14-6 și 17-9. La pauză, campioana Europei avea un avantaj confortabil: 17-10.

Orgoliu și ambiție

De la vestiare, băimărencele au ieșit mult mai montate. Nu mai aveau nimic de pierdut și au început să joace. Pentru cei 3.000 de oameni care le-au încurajat trup și suflet în toate partidele de până acum.

Pineau și-a adus aminte că e golgeterul Ligii, Ionica Munteanu a închis poarta, Vizitiu și Perianu au arătat că nu sunt chemate degeaba la națională, iar Timea Tătar că e pivotul gata oricând să ajute la nevoie. De la 10-18, HCM a recuperat și recuperat până a ajuns la 24-25! Mai erau 10 minute.

Dacă nu ar fi Neagu...

Și poate lucrurile ar fi stat altfel dacă la Buducnost nu ar juca Neagu. Românca a luat din acest moment jocul pe cont propriu, a marcat, și-a pus coechipierele în situații excelente de gol, iar Buducnost a mai marcat de patru ori. Baia Mare s-a oprit la borna 24! Calificarea e pierdută, dar nu poți să te superi pe niște handbaliste care sunt neplătite de cinci luni şi au jucat deși au dormit în frig sau prin vecini!

"Eu îmi felicit fetele pentru felul în care au jucat. Toate au încercat, s-au dăruit, dar azi am întâlnit campioana Europei"
Aurelian Roșca, antrenor HCM

"A fost un meci frumos. Ne bucurăm că am arătat că ne putem ridica la valoarea lor în multe momente. Noi, jucătoarele, nu putem da explicații despre situația de la club, sunt alte persoane care ar trebui să facă asta"
Patricia Vizitiu, inter dreapta HCM

17intervenții a avut Ionica Munteanu împotriva Buducnostului, având 36 la sută procentaj

HCM Baia Mare 24
Pineau 7, Abbingh 4, Vizitiu 4, Perianu 3, Jezici 2, Tătar 2, Elisei 1, Do Nascimento 1. Antrenor: Aurelian Roșca

Buducnost 29
Neagu 8, Petrovici 7, Mehmedovici 5, Cvijici 4, K. Bulatovici 3, Achruk 1, Raicevici 1. Antrenor: Dragan Adzici

Gyor a demolat-o pe Ferencvaros

A doua oară într-o săptămână când Gyor îşi învinge la scor marea rivală, FTC. După ce în campionat echipa lui Martin Ambros a trecut cu 33-22, ieri, la Budapesta, în prima manșă din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, diferența a fost și mai mare: 31-18!

A fost un joc într-un singur sens în care Loke 6 goluri, Amorim 6, Groot 5, Knedlikova 4, Kovacsics 4 au zburdat pe teren în fața unei echipe care nu s-a regăsit.

Pena 4 și Szucsanszky 4 au fost principalele marcatoare ale echipei lui Gabor Elek. Gyor e sigură de Final 4!

Vardar e și ea calificată

Campioana Macedoniei, Vardar Skopje, se poate și ea considera deja în Final Four după ce a câștigat la scor aseară, pe teren propriu, dipsuta cu Larvik: 34-20.

Meciul care a fost arbitrat de româncele Anamaria Duță și Diana Florescu a fost la discreția gazdelor care au început fulminant cu un parțial de 10-1! Vardar, Gyor și Buducnost sunt 99 la sută calificate, toate venind din aceeași grupă!

Dacă vor trece de Rostov Don, CSM București va întregi careul de ași de la Budapesta, din 7-8 mai, și campioana României făcând parte din "grupa morții" în Main Round.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează