SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Au început epurările la CSM București » Cine sunt primii „maziliți„: „Noi nu am luat poziția «ghiocel»!”

Articol de - Publicat luni, 24 iunie 2019 10:53

CSM București își concediază antrenorii de la copii și juniori, oamenii care au obținut multe medalii în ultimii cinci-șase ani de activitate. Lipsa banilor e tot mai acută.

Clubul patronat de Primăria Capitalei trece prin cea mai grea perioadă de la înființare. Fără salarii plătite din luna martie, atât la sportivi, cât și la angajați, conducerea CSM a aflat că în viitorul sezon bugetul va fi mai mic cu 30% față de cel precedent.

De unde vor fi tăiați acești bani? Antrenorii au fost băgați în ședință de către managerii secțiilor și de către conducători, luându-se deja primele măsuri. Cele mai afectate vor fi grupele de copii și juniori, acolo unde CSM obținuse cu adevărat rezultate.

Vineri, în urma unei ședinte la handbal, cinci antrenori și un maseur au aflat că trebuie să-și caute de lucru. Flori Vasile, Florin Apostol, Alexandru Cristea, Marian Răpciugă, Vasile Cocuz și Ionuț Mihăilă au fost anunțați că nu vor mai putea antrena la CSM București.

„Noi nu am luat poziția «ghiocel»!”

Gazeta a vorbit cu câțiva dintre aceștia și a aflat cum au stat lucrurile. Oamenii discută deschis despre managementul prost de la CSM, despre problemele cu care s-au confruntat din 2018, după o perioadă în care lucrurile au mers cu adevărat excelent. Nu vor să-și dezvăluie identitatea pentru că se tem de faptul că nu-și vor mai primi salariile restante.

„Ședința în care am fost anunțați că nu mai facem parte din proiectul CSM București a fost foarte scurtă. Au venit la noi domnul Vlad Caba, antrenorul antrenorilor, și domnul Dănuț Bizău. Domnul Caba, curajos cum îl știm, nu a spus niciun cuvânt. A vorbit Bizău. Ne-a spus că de la 31 iulie ne expiră contractele și că putem să ne căutăm de lucru. Nicio explicație, niciun cuvânt de mulțumire pentru ceea ce am făcut fiecare, după caz, patru, cinci, șase ani”, a povestit unul dintre tehnicieni.

Antrenorii spun că nu lipsa banilor este motivul adevărat. „La CSM interesele personale primează. Noi, cei dați afară, când am avut ceva de spus, am spus-o. Nu am periat, nu am lins, nu am luat poziția ghiocel. Și probabil că am deranjat. Noi ne-am făcut doar treaba, an de an am avut rezultate, am adus medalii clubului”, a adăugat un altul.

„Am avut și 7 luni de neplată!”

„Nu știu ce economie fac ei cu cinci salarii de antrenori. Ideea e că noi nu am pus niciodată problema banilor. În trecut, nu pe vremea domnului Caba sau a Gabrielei Szabo, am avut și șapte luni de restanțe la salarii. Dar nu am pus presiune, am înțeles, am așteptat și lucrurile s-au rezolvat.

Dar atunci, pe vremea domnului Bogdan Vasiliu, când dânsul era manager și apoi director, eram respectați, ne făceam munca de plăcere. Acum ne simțim în plus, suntem tratați ca ultimii oameni. Nu se va face nimic la clubul ăsta, sunt numai frecușuri, mâncătorii. Antrenorul de la seniori, Paulo Pereira, de ce credeți că a plecat? Tot din cauza nemerniciilor care s-au întâmplat acolo”, a explicat unul dintre disponibilizați.

Și lucrurile nu se vor opri aici. Vor urma alte ședințe la celelalte secții, la handbal feminin. Vor fi dați alți antrenori afară. „Noi ne-am îndeplinit obiectivele. De ce nu se desființează secțiile care nu au făcut rezultate, care nu au tradiție? Pentru că au antrenori puși pe pile?”, întreabă angajații CSM. 

Nu mai mizează pe „străini”

Echipa de handbal masculin, locul 4 în sezonul trecut, câștigătoarea Challenge Cup, va avea mult de suferit cu noile tăieri de buget. Jucătorii străini au fost anunțați că nu mai pot fi plătiți și pot să-și caute echipe. Pivotul brazilian Pozzer, dar și Sajad Esteki au anunțat, se pare, că vor pleca, la fel și Leonardo Felipe Sampaio Santos. S-a renunțat, de asemenea, la aducerea altor străini.

„Li s-a pus în vedere că vor trebui să aibă în lot doar 12 seniori, restul până la 18 urmând să fie completat cu juniori. După ce 6 ani de zile nu au promovat niciun juniori din pepiniera proprie, acum dintr-odată juniorii sunt buni, că nu mai sunt bani”, a completat unul dintre tehnicienii Centrului de copii. Rămâne de văzut care va fi strategia la echipa feminină de handbal, acolo unde CSM a transferat în această vară nu mai puțin de cinci „straniere”. Iar în lot sunt nu mai puțin de nouă! 

Vezi și: 

Liga Campionilor: CSM București, wildcard direct în grupe! SCM Rm. Vâlcea și Dinamo merg și ele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
ceaiuri
ceaiuri  •  24 Iunie 2019, 21:19

greu la deal cu boii mici(nu mai sunt bani..nu mai trage nimeni)banuiesc acelasi scenariu o sa fie si la echipa feminina(sa nu poti promova o jucatoare romanca si sa aduci numai straine ..pe banii oamenilor nu e ok,daca era un rus cu bani...ca la fosta vardar era altceva)eu as miza pe tineret si renunt la unele discipline costisitoare

1037972906348855
Emilian Albu  •  24 Iunie 2019, 18:05

Ce vrea sa insemne "blatistu49" ? Blatistu este un individ fara onoare, probabil nascut in 1949 sau de 49 de ani, care se ascunde in spatele unui cuvant de unde improasca cu venin, aratandu-si limitele si fustarile. JALNIC ! Q.e.d.

1478833668861812
Cadar Iosif  •  24 Iunie 2019, 15:40

Nora Mork va simti pe propria piele care-i diferenta intre un club profesionist si unul de amatori . Noroc in schimb pe Kurtovic care face saltul exact invers de la echipa lu' peste la numarul 1 mondial .

Vezi toate comentariile (6)
Comentează