SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Au luat căpitanul naţionalei » Aurelia Brădeanu a semnat cu CSM Bucureşti pentru doi ani

Articol de - Publicat vineri, 26 iunie 2015 00:00

La 36 de ani, mirajul Ligii Campionilor a atras-o pe una dintre cele mai titrate handbaliste din România. Brădeanu va juca în Ligă cu a treia echipă

După transferul jucătoarelor străine de cinci stele, Isabelle Gullden, Maria Fisker, Line Jorgensen, Jelena Grubisici, CSM Bucureşti a mai făcut ieri o mutare spectaculoasă. A obţinut semnătura Aureliei Brădeanu, căpitanul "naţionalei" României, care a părăsit Corona Braşov după doi ani.

"Faptul că voi juca în Liga Campionilor m-a atras ca un magnet. Îmi doresc ca pe finalul carierei să mai joc în Ligă, să lupt pentru noi trofee", a declarat Mica Brădeanu.

Daneza Mette Klit, tehnicianul CSM-ului, a dorit-o în mod expres pe Brădeanu, cunoscînd-o foarte bine din perioada în care a lucrat la Oltchim Rm. Vîlcea. Brădeanu a semnat un contract valabil pe doi ani şi va îmbrăca tricoul celei de-a cincea echipe din carieră, după Oltchim Rm. Vîlcea, Rapid Bucureşti, Gyor şi Corona Braşov. CSM Bucureşti e a treia echipă cu care va juca şi în grupele Ligii, după Oltchim şi Gyor.

"Nu mi-e teamă de concurenţă!"

Mika Brădeanu nu se sperie că va trebui să se lupte pentru postul de titular cu Isabelle Gulden, Ana Paula Rodrigues sau Linnea Torstenson

- Mika, de ce ai ales CSM Bucureşti?
- Pentru că e o echipă puternică şi pentru mine va fi o nouă provocare. Orice sportiv se gîndeşte să joace la un nivel cît mai înalt, iar în momentul de faţă să joc în Liga Campionilor e tot ce-mi doresc.

- Te-a atras, aşadar, mirajul Ligii Campionilor?
- E normal. La 36 de ani vreau să arăt că joc acest sport de plăcere, că iubesc ceea ce fac. Vreau să-mi ajut echipa să ajungem în Final Four-ul Ligii Campionilor.

- A contat şi faptul că vei lucra iar cu Mette Klit?
- De ce nu? Am petrecut o perioadă foarte frumoasă la Vîlcea, sper să retrăim acele momente şi, de ce nu?, poate să întrecem acele performanţe.

- Nu ţi-a fost greu să te desparţi de Braşov?
- Ba da, dar viaţa merge înainte! Le mulţumesc oamenilor de acolo, suporterilor, pentru că am petrecut doi ani frumoşi la Braşov. Nu am reuşit o medalie de aur, dar medaliile cîştigate au fost muncite. Poate cele mai muncite din cariera mea.

- Nu ţi-e teamă de concurenţă la CSM? Vei avea jucătoare foarte valoroase pe post?
- Toată cariera mea nu am avut teamă de concurenţă. Îmi cunosc puterea, limitele, ştiu că, atît timp cît îmi fac treaba şi muncesc, locul nu poate să mi-l ia nimeni. E loc pentru toată lumea, sînt multe meciuri de jucat, pot să joc oriunde la 9 metri şi de aceea nu mă încearcă nici cel mai mic sentiment de frică.

- Poate CSM Bucureşti să ajungă în Final Four-ul Ligii Campionilor?
- Este o echipă de Ligă, a transferat jucătoare valoroase, are un lot foarte valoros. E însă primul an în Ligă, sînt conştientă că ne va fi foarte greu. Sper şi sînt convinsă însă că vom face o figură frumoasă.

12 edițiia bifat în Liga Campionilor Aurelia Brădeanu pînă acum. A jucat finala cu Gyorul în 2009

15 turneefinale, Mondiale, Europene, Jocuri Olimpice, a jucat Brădeanu pentru echipa României, cele mai multe pentru o jucătoare română

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  26 Iunie 2015, 15:18

bani aruncati! aurelia trebuia sa aiba demnitatea sa se retraga dar ea, iata, continua sa incurce nu numai nationala... ea de 3-4 ani joaca pentru bani de ... pensie!

vascoca
vascoca  •  26 Iunie 2015, 11:13

Respect si dragoste pentru una dintre cele mai mari handbaliste din istoria handbalului!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close