SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Au uitat să joace! » Handbalistele naţionalei nu mai ştiu handbal

România a suferit numai eşecuri în ultimele trei meciuri
România a suferit numai eşecuri în ultimele trei meciuri

Articol de - Publicat sambata, 24 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2011 22:19

La doar nouă luni după ce au cîştigat medaliile de bronz la Europene, handbalistele române nu mai ştiu handbal. Evoluţiile lor sînt sub orice critică.

"Naţionala" României a pierdut toate partidele de la GF World Cup 2011. "Tricolorele" au fost ciuca bătăilor, evoluţia lor fiind alarmantă cu doar două luni înainte de Mondialele din Brazilia.

25-30 cu Franţa, 29-31 cu Germania şi 21-33 cu Norvegia au fost rezultatele obţinute de echipa pregătită de Radu Voina, care a uitat să joace handbal. Apărarea României, care altă dată era considerată una dintre cele mai bune din lume, a fost acum de nerecunoscut.

Linia de 9 metri a jucat şi ea jalnic, "tricolorele" chinuindu-se meci de meci să înscrie prin aruncări de la distanţă. Tehnicianul Radu Voina pune totul pe atitudinea relaxată a elevelor sale, pe faptul că nu au mai jucat handbal cu inima, înainte de toate. "Atitudinea este cea care deranjează, nu înfrîngerile. Angajamentul şi combativitatea României au fost zero!", a spus antrenorul. "Ar trebui să facem schimbări în lot înaintea Campionatului Mondial, dar de unde jucătoare? Pe acestea le avem şi cu ele trebuie să luptăm!", a adăugat Voina.

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, le ia însă apărarea fetelor. "Lumea trebuie să înţeleagă că este doar o competiţie amicală. Vrem să fim în formă sportivă bună la Mondiale. Abia acolo, dacă pierdem cu Cuba sau Brazilia, nu trebuie să le criticăm pe fetele astea, ci să le împuşcăm, în sens figurat", a spus Gaţu. El a pus în discuţie şi absenţele din tabăra României. "Nu trebuie să uităm că Neagu avea un aport de 40 la sută în realizările ofensive".

Bilete luni, vin sîmbătă
Federaţia Română de Handbal cumpărase biletele de avion pentru întoarcerea din Danemarca pentru luni, 26 septembrie. Nimeni nu se gîndea că, după ce a cîştigat ultimele două ediţii, România nu va trece nici de faza grupelor. S-a încercat schimbarea biletelor, dar chiar şi aşa handbalistele au trebuit să mai stea două zile la Aarhus. Ele se vor întoarce acasă în această noapte.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  25 Septembrie 2011, 17:09

Dupa mintea lui cyntia OLTCHIM-ul este vinovat pentru toate relele din lumea asta. Ba, nea caisa, Voina a fost mai intai antrenorul Nationalei apoi a fost adus la OLTCHIM. Si revenirea pe banca OLTCHIM-ului tot in sensul asta s-a produs. Asa deci si prin urmare cine pe cine are obligatii?!! Nu te chinui sa intelegi mintea ta este greu incercata de obsesia care te-a cuprins. O fi omul de la radio Erevan si functioneaza pe logica inversa. Oricum ar fi este irecuperabil.

ceaiuri
ceaiuri  •  25 Septembrie 2011, 15:38

vb multa saracia omului atata agitatie pt un turneu amical(sunt nationale care vin in vacanta)numai rusii nu uita infrangerea de la europene(au invis spania ca si cum era..finala)nu avem campionatul norv ,danem,rusiei si nici macar al vecinilor..norv are cate cel putin trei jucatoare pt acelasi post pe cand noi nu gasim doi interi cat de cat tare mi-e teama de jocurile din grupa ale valcencelor daca nu merg mai departe(jocurile se termina in nov)nu stiu daca sponsorul mai da bani si atunci vin si mondialele (cred ca va fi ultimul turneu pt unele jucatoare)sa nu vina vremuri ca la...baieti(se califica din intamplare) si cand te gandesti ca e singurul joc de echipa unde stam cat de cat bine

cyntia
cyntia  •  25 Septembrie 2011, 14:23

Si cum Oltchimul are dintotdeauna influienta totala asupra federatiei , a presedintelui , aceste practici mioritice se repercuteaza direct si asupra nationalei . Chiar daca ar vrea d-ul Gatu la ora actuala sa-l schimbe pe antrenorul Oltchimului din fruntea nationalei si ar avea chiar si acceptul jucatoarelor , nu ar avea curajul . Sint prea multe obligatiile pe care le are fata de acestia . Trebuie sa astepte cuminte sa-si gaseasca pe altcineva cind vor calca rau in strachini in Liga Campionilor . Si chiar si asa Oltchim va reusi cu greu sa convinga orice antrenor , unul strain cu atit mai putin , sa se aventureze pe un post cu raspundere mare la un club cu ierarhia inversata .

Vezi toate comentariile (28)
Comentează