SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

Aurelia Brădeanu a înscris de 7 ori contra Randersului: "Toţi te remarcă doar cînd dai goluri multe!"

Mika Brădeanu a fost una dintre cele mai bune jucătoare în meciul cu Randers.
Mika Brădeanu a fost una dintre cele mai bune jucătoare în meciul cu Randers.

Articol de - Publicat marti, 06 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 05 noiembrie 2012 21:15

Handbalista spune că de multe ori mai important e să joci bine în apărare decît să fii golgeterul echipei.

Aurelia Mika Brădeanu a avut duminică o prestaţie aproape de perfecţiune. A marcat de 7 ori, iar în apărare a format alături de Pineau, Neagu şi Manea un zid în faţa porţii apărate de Paula Ungureanu. Brădeanu are un start excelent de sezon, fiind una dintre remarcatele antrenorului Jakob Vestergaard.

- Mika, felicitări! A fost cel mai bun meci al tău de la revenirea de la Gyor?
- Nu ştiu ce să zic. Poate, alţii trebuie să spună asta. Am marcat cele mai multe goluri, dar nu asta contează. La noi, aşa e. Toată lumea te remarcă doar cînd dai multe goluri. Cel mai mult munceşti însă în apărare. Dar acolo nu te văd decît cîţiva.

- A fost un meci perfect pentru tine, nu?
- Să nu exagerăm. Am mai greşit şi eu în apărare. S-au luat mai multe goluri pe lîngă mine, am mai scăpat şi pivotul, dar e normal. Intervine oboseala, în defensivă munceşti de două ori mai mult decît în atac!

- Aţi cîştigat fără emoţii pînă la urmă, dar ai avut vreun moment îndoiala că nu veţi învinge?
- Un meci ţine 60 de minute. Am trecut foarte uşor peste dezavantajul de pe tabelă. Randers a condus cîteva minute, după care am revenit imediat. Nu ne-am blocat, ne-am apărat mai bine şi am întors rezultatul. Am crezut tot timpul în victorie.

- E greu să joci în faţa unei echipe care se apără avansat tot timpul?
- Nu. Ne era greu pînă acum, dar în ultimul timp am tot antrenat atacul împotriva apărării avansate. După cum s-a văzut şi în timpul meciului, am avut mereu soluţii. Numai că am ratat cam mult, de asta ne-am desprins mai greu.

- Urmează partida de la Viena. Acolo se joacă primul loc în grupă.
- Ştim asta. Ne dorim să fim primele şi vom lupta pentru asta. Mergem să cîştigăm şi la Viena, deşi nu va fi deloc uşor. Important e însă ca noi să jucăm la cel mai înalt nivel.

Trei finale la Gyor
Aurelia Brădeanu a evoluat, înainte de a se întoarce la Oltchim, şapte ani la campioana Ungariei, ETO Audi Gyor. De două ori a primit titlul de cea mai bună jucătoare străină din campionatul maghiar. A disputat cu Gyor trei finale de cupă europeană, una în Cupa EHF, una în Cupa Cupelor şi una în Liga Campionilor, dar au pierdut de fiecare dată. Cei de la Gyor regretă şi acum plecarea româncei, una dintre cele mai apreciate handbaliste străine care au trecut prin Ungaria.

12 goluri a marcat Aurelia Brădeanu în cele patru meciuri de Ligă, în actualul sezon

33 de ani şi şase luni are Mika Brădeanu, fiind cea mai în vîrstă handbalistă din lotul galacticelor

13 sezoane a adunat Aurelia Brădeanu în Liga Campionilor: 7 la Gyor şi 6 la Oltchim

CLASAMENT
1. Oltchim Rm. Vîlcea    4    4    0    0    115-83    8p
2. Hypo Viena    4    3    0    1    112-99    6p
3. Randers HK    4    1    0    3    104-109    2p
4. Buxtehuder SV    4    0    0    4    85-125    0p
Etapele viitoare: Hypo-Oltchim, Buxtehuder-Randers (11 noiembrie), Randers-Hypo, Oltchim-Buxtehuder (18 noiembrie).

ALTE ŞTIRI:

Doar trei calificate
Pe lîngă Oltchim, după primele patru etape din grupe, alte două formaţii sînt sigure de calificarea mai departe. E vorba de campioana şi vicecampioana Ungariei, Gyor, respectiv FTC Budapesta. Ca şi Oltchim, şi cele două echipe maghiare au maximum de puncte, opt. Apoi, cele mai mari şanse de calificare le au Hypo Viena, Podravka Koprivnica, Larvik, Buducnost Podgorica şi Zvezda Zvenigorod.

Întîlnire între prieteni
Disputa dintre Oltchim şi Randers, de duminică, a consemnat duminică, şi o reîntîlnire între doi foşti prieteni: Jakob Vestergaard, tehnicianul Oltchimului, şi Jan Leslie, antrenorul lui Randers. Din aceeaşi generaţie, cei doi au jucat cu echipele lor, Viborg şi Randers, finala campionatului danez în 2010. Ca şi duminică seara, cîştig de cauză a avut şi atunci tot Vestergaard. "A fost o reîntîlnire plăcută. Mi-aş fi dorit să cîştig eu, dar a fost imposibil. Deşi echipa mea a făcut cel mai bun meci din actualul sezon, tot nu am putut să învingem Oltchim", a declarat Leslie.

Sistemul de desfăşurare în Ligă
Primele două clasate în fiecare grupă se califică mai departe. La tragerea la sorţi, cele patru echipe de pe locul întîi vor intra în urna favoritelor, iar formaţiile de pe locul secund în urna a doua, a outsiderelor. Apoi, fiecare grupă, va fi formată din patru echipe, două de pe locul unu şi două de pe locul doi. Dacă Oltchim va termina pe primul loc, atunci va mai juca doar cu o cîştigătoare de serie şi cu două formaţii de pe doi. "Obiectivul nostru e să terminăm pe primul loc pentru a avea o grupă mai uşoară, pe mai departe", a declarat antrenorul Jakob Vestergaard.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close