SPORTURI  »  HANDBAL  »  TURNEUL PREOLIMPIC DE LA LYON

Aurelia Brădeanu vrea să ducă România la Olimpiadă: "Mergem să cîştigăm trei meciuri!"

Aurelia Brădeanu visează la Londra
Aurelia Brădeanu visează la Londra

Articol de - Publicat joi, 24 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 23 mai 2012 21:15

Aurelia Brădeanu, interul stînga al "naţionalei" României, îşi doreşte să participe la a treia Olimpiadă din carieră, după Sydney 2000 şi Beijing 2008


Din lotul de 18 jucătoare al României care vor debuta de vineri la turneul preolimpic de la Lyon, trei au participat pînă acum la două ediţii ale Jocurilor Olimpice: Talida Tolnai, Ramona Farcău şi Aurelia Brădeanu. Toate fac parte dintr-o generaţie care a cîştigat titlul european la junioare, pe cel mondial la tineret, dar şi medalii cu reprezentativa de senioare, argintul mondial şi bronzul continental.
Sînt la final de carieră, dar înainte de a abandona sportul de performanţă îşi mai doresc un ultim turneu important: pe cel olimpic de la Londra.

"Ne vom dărui total!"
Aurelia Brădeanu spune că România merge în Franţa doar cu gîndul la calificarea la Jocurile Olimpice. "Nu avem adversari lejeri. Vom începe contra Franţei, echipa gazdă, vicecampioana olimpică, dar nu avem de ales. Trebuie să învingem pentru a ne menţine şansele intacte la calificare. Un singur lucru sper, să avem şi noi un pic de noroc. Pentru că sînt sigură că toate ne vom dărui total şi vom face totul pentru a ajunge la Londra", spune Brădeanu.

La 33 de ani, Mika, veterana lotului pregătit de Radu Voina şi Ion Crăciun, mizează pe apărarea României. "Am jucat cele trei partide cu Coreea de Sud care ne-au ajutat să formăm nişte cupluri de jucătoare, mai ales în apărare. Nu am avut timpul necesar să ne antrenăm prea mult împreună, dar în mare, nucleul s-a format. Apărarea este prima opţiune a echipei noastre. Dacă ne apărăm ne va fi mai uşor în atac, vom putea să marcăm pe contraatac şi pe faza a doua. Dacă stăm să scoatem mingea din poartă la fiecare fază a adversarului, nu avem nici o şansă", crede Aurelia.

"Nu ne temem de Franţa sau Muntenegru. Cel mai dificil adversar e propria echipă. Dacă noi jucăm la cel mai înalt nivel, nu ar trebui să avem probleme"
Aurelia Brădeanu

Programul echipei României
25 mai, ora 20:00 România-Franţa
26 mai, ora 15:45 România-Muntenegru
27 mai, ora 15:15 România-Japonia

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  24 Mai 2012, 13:04

Domnule Ursescu, cu cine se mai joaca saptamana asta copilul dumneavoastra? Nu de alta, dar sa stim si noi carei mamici ii mai luati interviu. Sunt si alte handbaliste care merita sa fie mediatizate nu doar mamicile copiilor cu care se joaca fiul dumneavoastra.

cristinaco71
cristinaco71  •  24 Mai 2012, 11:56

SA VA AJUTE DUMNEZEU SI SA VA CALIFICATI!!! HAI ROMANIAAAAAAAAAAAAAA!!! Vom fi alturi de voi ... chiar daca doar din fata televizorului.

gabrielaj
gabrielaj  •  24 Mai 2012, 04:35

frumoasa de pica bradeanu ,atata ca are zile bune si mai putin bune sa speram pt meciul cu frant(A) sa joace ca in meciul cu gyor ala castigat evident ,de celalat nu vreau sa imi aduc aminte.forta romania sa vedem cat puteti lupta pt aceasta calificare. hai romania!!!!succes fetelor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează