SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI-GYOR AUDI ETO 24-27

Avansul s-a topit » CSM București a condus Gyor cu patru goluri, dar a cedat total în repriza secundă: 24-27

Camille Ayglon a jucat bine în prima parte, marcând de 3 orim apoi însă n-a mai găsit inspirație // FOTO Cristi Preda
Camille Ayglon a jucat bine în prima parte, marcând de 3 orim apoi însă n-a mai găsit inspirație // FOTO Cristi Preda

Articol de , - Publicat sambata, 29 octombrie 2016 00:00

Echipa bucureșteană a condus cu 4 goluri la pauză, dar a făcut o repriză secundă teribilă, cu doar 11 goluri marcate.

Încă o dată Polivalenta s-a umplut de oameni nerăbdători să vadă o reeditare a finalei Ligii Campionilor din sezonul trecut. Au stat disciplinați la coadă, apoi și-au luat locurile în tribună, gata să facă gălăgie. Iar după cum a pornit meciul existau motive.

De încurajare și de speranță. Gyor e tradiționalul adversar puternic al echipelor române de mai bine de un deceniu încoace. O înfruntare de orgoliu, indiferent de fază, anotimp, competiție.

Și acum echipa maghiară a venit chiar cu un halo de favorită, după achizițiile făcute pentru această campanie. Lucru valabil și la CSM, care a pierdut jucătoare, dar a câștigat altele.

A fost echilibru până în minutul 18, egal sau un singur gol avantaj pentru oaspete, care au punctat prin puternicul pivot Loke și prin extrema dreapta Korsos.

Golul eliberator

Aveau să existe două momente de cumpănă în meci, unul în prima parte, celălalt în a doua. Întâi golul din poartă în poartă al lui Grubisici, cu care CSM a egalat la 7. Parcă le-a dezlegat de orice temeri pe bucureștence, care au prins distanță pe tabelă, 2 și 3 goluri.

La pauză erau chiar 4, Grubisici apărase inspirat, Ayglon reușise acțiuni spectaculoase, Gullden fusese impecabilă de la 7 metri, iar ofensiva decisă a provocat fix 5 eliminări în tabăra maghiară. Interul Amorim a primit rapid două, fiind lăsată deoparte, din prudență, de antrenorul Ambrosio Martin.

La reluare, Gullden a mai înscris o data pentru 14-9, cea mai mare diferență înregistrată. Apoi a venit momentul—cheie al reprizei secunde. Aceeași suedeză a ratat de la 7 metri și parcă lumea CSM-ului s-a spart în bucăți.

Eficiența Isabellei era un punct de sprijin, care dispăruse. Oaspetele au reacționat imediat, dur și sec. Amorim s-a avântat în atac și a înscris de 5 ori, iar pe extrema dreapta Bodi și-a dus totalul personal la 6 reușite.

Prăbușire în partea secundă

Dincolo, la CSM, tot mai multe erori și ezitări. Plus un zid ridicat în poarta ungară de Kiss, aflată într-o zi inspirată. Ayglon s-a stins, Niombla a ratat nu doar aruncări, ci și pase, Mehmedovici a fost discretă, la fel ca în meciul trecut, Manea a avut 4 atacuri la rând apărate, doar Torstensson și Brădeanu găsind calea spre gol.

Deficitul a ajuns imposibil de recuperat în ultimele minute, Gyor învingând cu 27-24. Pentru CSM e a doua înfrângere, consecutivă chiar, din Grupa C. Urmează o nouă înfruntare cu maghiarele, la ele acasă. Ce va fi atunci? Deșteptarea?

"Am crezut tot timpul în echipa mea. Și la pauză, în vestiar, am vorbit că putem să revenim și am făcut-o. Sunt mândră de fete"
Eva Kiss, portar Gyor

"Kiss a apărat foarte bine, am făcut multe greșeli în partea a doua pentru că la un moment dat am jucat prea individual. Păcat de atmosferă și de suporteri. Ne-am fi dorit să le facem cadou victoria"
Carmen Martin

"Au fost două reprize opuse, o primă repriză în care ne-ai ieșit totul și o a doua în care am luat 18 goluri. E greu să câștigi un meci când iei 18 goluri. Am ratat foarte mult, le-am dat posibilitatea să facă contraatac. Asta este, am jucat cu finalista Ligii, toată lumea știe cine e Gyor, o echipă cu mentalitate de învingător. Noi mai trebuie să construim"
Cristina Vărzaru

CSM BUCUREȘTI    24 (13)
Gullden 4, Torstensson 4, Ayglon 3, Lobaci 3, Martin 2, Manea 2, Brădeanu 2, Vărzaru 1, Niombla 1, Mehmedovici 1, Grubisici 1

GYORI AUDI ETO    27 (9)
Bodi 6, Loke 5, Amorim 5, Gorbicz 4, Korsos 3, Mork 2, Groot 2

Clasament grupa C

1. Gyor Audi ETO 3 3 0 0 86-70 6p
2. CSM București 3 1 0 2 69-72 2
3. FC Midtjylland 2 1 0 1 43-52 2
4. Rostov-Don 2 0 0 2 48-52 0

Azi: Rostov-Don- FC Midtjylland, Etapa următoare: Gyori Audi ETO- CSM București (4 noiembrie), FC Midtjylland- Rostov-Don (6 noiembrie)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
948327571867742
Molnar Attila  •  29 Octombrie 2016, 11:52

Daca nu a fost transmis meciul,(RTV1) ce parare sa avem, din povesti subiective???????????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează