SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

Barbosa explică de ce a ales să evolueze pentru Spania: "De România nu sînt legată cu nimic!"

Barbosa stăpîneşte foarte bine limba română
Barbosa stăpîneşte foarte bine limba română

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 decembrie 2012 20:56

Portugheza Alexandrina Barbosa a fost naturalizată spaniolă înainte de Euro 2012, deşi a avut ofertă să joace şi în reprezentativa României.

Alexandrina Barbosa are 26 de ani şi a refuzat de trei ani să mai joace pentru Portugalia. A primit în acest an cetăţenia spaniolă şi a ales să îmbrace tricoul "naţionalei" iberice. Jucătoarea Oltchimului a explicat de ce a ales Spania, în detrimentul României, care îi făcuse şi ea o ofertă.

- Sandi, de ce Spania şi nu România?
- E simplu. Soţul meu e spaniol, plus că sînt mai aproape de Portugalia. Nu am refuzat Portugalia din ştiu eu ce motive. Pur şi simplu, cu Portugalia nu aveam nici o şansă de a ajunge la un Campionat European, Mondial sau Olimpiadă. De România nu sînt legată cu nimic, doar prin faptul că joc la Oltchim.

- Vorbeşti bine româneşte.
- Da, mulţumesc. Am mai stat aproape doi ani la Braşov. Îmi place România, e frumos acolo, dar decizia mea de a juca pentru Spania era luată dinainte de a mă transfera la Oltchim.

- Cum e să joci în "naţionala" Spaniei? Cum a fost la Europene?
- E alt nivel, întîlneşti echipe bune, ai în faţă adversari tari. Dar mie îmi place lucrul ăsta. Nu am avut un turneu prea reuşit, dar o să mă străduiesc să joc mai bine.

- După Europene, o să ai o perioadă liberă. Unde vei petrece Sărbătorile?
- Crăciunul îl fac acasă, în Portugalia, alături de mama, tata, fratele meu. Apoi, de Revelion merg cu soţul în Spania.

- Eşti nerăbdătoare să revii la Oltchim?
- Da, cum să nu! După vacanţă, sper să vin cu forţe proaspete, să jucăm din ce în ce mai bine în Liga Campionilor. Îmi doresc să cîştig trofeul cu Oltchim.

Playtech: ŞOC uriaş pentru un taximetrist. Câţi bani i-a lăsat Andreea Esca


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  12 Decembrie 2012, 14:56

sandi nu ai rupt gura targului nici la nationala(evolutie ca si la club...mediocra)asteptam sa-ti revii si sa ajungi la echipa de club si mai in forma

Vezi toate comentariile (1)
Comentează