SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

Barbosa explică de ce a ales să evolueze pentru Spania: "De România nu sînt legată cu nimic!"

Barbosa stăpîneşte foarte bine limba română
Barbosa stăpîneşte foarte bine limba română

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 decembrie 2012 20:56

Portugheza Alexandrina Barbosa a fost naturalizată spaniolă înainte de Euro 2012, deşi a avut ofertă să joace şi în reprezentativa României.

Alexandrina Barbosa are 26 de ani şi a refuzat de trei ani să mai joace pentru Portugalia. A primit în acest an cetăţenia spaniolă şi a ales să îmbrace tricoul "naţionalei" iberice. Jucătoarea Oltchimului a explicat de ce a ales Spania, în detrimentul României, care îi făcuse şi ea o ofertă.

- Sandi, de ce Spania şi nu România?
- E simplu. Soţul meu e spaniol, plus că sînt mai aproape de Portugalia. Nu am refuzat Portugalia din ştiu eu ce motive. Pur şi simplu, cu Portugalia nu aveam nici o şansă de a ajunge la un Campionat European, Mondial sau Olimpiadă. De România nu sînt legată cu nimic, doar prin faptul că joc la Oltchim.

- Vorbeşti bine româneşte.
- Da, mulţumesc. Am mai stat aproape doi ani la Braşov. Îmi place România, e frumos acolo, dar decizia mea de a juca pentru Spania era luată dinainte de a mă transfera la Oltchim.

- Cum e să joci în "naţionala" Spaniei? Cum a fost la Europene?
- E alt nivel, întîlneşti echipe bune, ai în faţă adversari tari. Dar mie îmi place lucrul ăsta. Nu am avut un turneu prea reuşit, dar o să mă străduiesc să joc mai bine.

- După Europene, o să ai o perioadă liberă. Unde vei petrece Sărbătorile?
- Crăciunul îl fac acasă, în Portugalia, alături de mama, tata, fratele meu. Apoi, de Revelion merg cu soţul în Spania.

- Eşti nerăbdătoare să revii la Oltchim?
- Da, cum să nu! După vacanţă, sper să vin cu forţe proaspete, să jucăm din ce în ce mai bine în Liga Campionilor. Îmi doresc să cîştig trofeul cu Oltchim.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  12 Decembrie 2012, 14:56

sandi nu ai rupt gura targului nici la nationala(evolutie ca si la club...mediocra)asteptam sa-ti revii si sa ajungi la echipa de club si mai in forma

Vezi toate comentariile (1)
Comentează