SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Barcelona-Kiel, finala de senzație la Koln, în Liga Campionilor la handbal masculin

Barca e echipa momentului în handbal FOTO IMAGO
Barca e echipa momentului în handbal FOTO IMAGO

Articol de - Publicat marti, 29 decembrie 2020 00:02 / Actualizat marti, 29 decembrie 2020 00:07

Barcelona a spulberat PSG, 37-32, în timp ce Kiel a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de campioana Ungariei, 36-35. Finala se joacă azi, de la ora 21:30. 

Handbal de cel mai înalt nivel în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Koln. Cele mai puternice echipe din lume au creat un spectacol desăvârșit, chiar dacă au lipsit spectatorii!

A 14-a finală de Liga Campionilor pentru Barcelona!

Prima semifinală, Barca-PSG, a avut o favorită certă, așa cum arătau și cotele bookmakerilor înaintea meciului. Catalanii au câștigat clar în fața celei mai bogate echipe din lume. Vedetele Parisului nu au putut face nimic în fața ”mașinii de goluri”. Jucătorii lui Xavier Pascual au condus aproape în permanență și și-au ținut apoi adversarii la respect, la o diferență de 5, 6 și chiar 7 goluri. 

Dika Mem, Aron Palmarsson, dar și portarul Kevin Moller au fost cei mai buni jucători ai Barcelonei. De partea cealaltă a ieșit în evidență puștiul Dylna Nahi (21 de ani), aflat la primul Final 4 din carieră. Barcelona va juca a 14-a finală de Ligă din istorie și are șansă să câștige al 10-lea trofeu. PSG rămâne o mare dezamăgire, investițiile făcute de qatarezi neaducând rezultatele scontate.

Răsturnări nebune de scor în Kiel-Veszprem

A doua semifinală, cea dintre Veszprem și Kiel a fost mult mai spectaculoasă și mai echilibrată. Campioana Germaniei a făcut o primă repriză senzațională, iar elevii lui Filip Jicha conduceau la pauză cu 18-13! Nemții au avut apoi cu 22-16 în primele minute din partea a doua. Ușor-ușor, campioana Ungariei a început să joace mai bine și a pus reale probleme adversarei. 

De la 22-24, Veszprem a marcat de 6 ori consecutiv și a trecut în avantaj la patru goluri cu 10 minute înainte de final: 28-24. Meciul era departe de a se fi încheiat însă. A fost rândul nemților să marcheze de 5 ori consecutiv, iar meciul s-a dus în prelungiri, la 29-29. Și în extratime cele două echipe au fost pe rând la conducere, dar în cele din urmă Kiel a câștigat cu 36-35, un meci cu mult suspans și dramatism.

Barcelona-Kiel, finala de senzație la Koln, în Liga Campionilor la handbal masculin
Duelurile nu au fost cele mai ”pacifiste” pe semicerc FOTO IMAGO

Kiel revine într-o finală de Ligă după 6 ani. Nemții au șansa de a câștiga al patrulea trofeu din istorie, dar toată lumea vede Barcelona mare favorită în finala de azi, ora 21:30. PSG și Veszprem vor juca de la ora 19:00 meciul pentru bronz.

500.000 de eurova primi câștigătoarea Ligii Campionilor, în timp ce premiul finalistei va fi de doar 250.000 de euro. Locul 3 va primi 150.000 de euro, iar locul 4 va încasa 100.000 de euro

Programul finalelor

19:00 Veszprem-PSG
21:30 Barca-Kiel
* direct pe DigiSport, Telekom, Look

Cele mai bogate echipe, dar și cele mai puternice, se întâlnesc în Final Four-ul de la Koln

Ultimele meciuri de pregătire în 2020. Vâlcea organizează un turneu pe care l-a câștigat de 8 ori

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1166396726715776
George Dan Ion  •  29 Decembrie 2020, 13:38

Ce căutau arbitrii SPANIOLI la a doua semifinală?ei si au facut treaba foarte bine si meciul a durat cu 10 in plus, au dat la eliminari pentru KIEL iar pentru Vezprem parcă au dat una la Cupara in final...In fine, iar la cartonasul roșu, nici după ce s au uitat pe ecran nu au văzut că ai greșit sau pur si simplu asta a fost intenția....

1166396726715776
George Dan Ion  •  29 Decembrie 2020, 13:31

Chiar dacă pe parcursul întregului meci, arbitrii SPANIOLI, s au ocupat ca Barcelona sa întâlnească Vezprem: eliminari inutile la Sagosen, 7 m neacordat la ultimul atac din timpul regulamentar pentru kiel, totul culminând cu cartonasul roșu al lui vincek gratuit...Kiel a trecut mai departe iar mâine sper sa aveti poza cu ei pentru ca sunt adevărații campioni..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează