SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Bella nu semnează? Probleme la CSM: Gullden vrea mai mulți bani pentru a rămâne la București

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2017 00:00

Isabelle Gullden cere bani mai mulți pentru a-și prelungi contractul cu CSM București. Suedeza nu mai e cel mai bine plătită jucătoare după venirea Cristinei Neagu.

CSM București va juca azi, de la ora 20:00, meciul decisiv pentru calificarea în "sferturile" Ligii Campionilor. Campioana Europei își poate asigura accederea între primele opt echipe ale Europei dacă va trece de Krim Ljubljana.

Conducerea echipei a anunțat săptămâna trecută o serie de prelungiri de contracte, dar și aducerea Cristinei Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2015, care se află și în 2016 în lupta pentru trofeul IHF World Player of the Year.

Bella vrea 15.000

Sunt însă o serie de jucătoare importante la CSM despre care nu s-a anunțat nimic. În primul rând ar fi vorba de Isabelle Gullden, centrul echipei, handbalista fără de care Liga Campionilor ar fi fost o utopie în sezonul trecut.

Suedezei îi expiră contractul în această vară, dar nu a semnat încă prelungirea. Surse din interiorul clubului bucureștean spun că Gullden a cerut pentru a semna încă un angajament o mărire de contract.

Până la venirea Cristinei Neagu, ea era cel mai bine plătită jucătoare din lotul CSM-ului, cu un angajament de 12.000 de euro pe lună. Bella vrea acum, se pare, 15.000 de euro pe lună.

Asta în condițiile în care la CSM este angajat, în postura de antrenor cu portarii, și Linus Persson, prietenul lui Gullden.

Alte nume importante

Pe lângă Gullden, mai sunt câteva jucătoare de bază care nu și-au prelungit încă șederea la București. Carmen Martin, care a avut mereu evoluții constant bune, ar fi una dintre ele.

La fel și Linnea Torstensson sau Aurelia Brădeanu, două dintre echipierele de bază importante pentru apărare. La final de contract mai sunt și Anastasia Lobach, Cristina Nan, Bianca Bazaliu și Iulia Curea.

Așteaptă să vadă antrenorul

Mai multe dintre handbalistele campioanei Europei care nu au semnat încă prelungirea așteaptă, se pare, să vadă cine va fi noul antrenor al echipei.

"Sunt multe fete care nu vor mai semna dacă rămâne, de exemplu, actuala conducere tehnică", a declarat o sursă din interiorul clubului.

CSM e în tratative avansate cu Helle Thomsen (46 de ani), antrenoarea naționalei Olandei, care a pregătit între 2012 și 2016 pe FCM Midtjylland. Thomsen și-a dat, se pare, acordul, dar marele ei dezavantaj este faptul că vorbește doar limba daneză.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
1511149845877614
Emil Miga  •  03 Martie 2017, 16:56

CSM a castigat o jucatoare (e drept, exceptionala) si a pierdut o echipa intreaga. Raul deja a fost facut. De cand s-a anuntat transferul Cristinei a fost incorect fata de Bella daca nu s-a discutat si cu ea inainte. Cand aduci un lider de echipa cu personalitate, asa cum e Cristina, e clar ca vei avea doua sabii in aceeasi teaca. CSM-ul nu e nationala noastra, ca sa depinda decisiv de o singura jucatoare. Rezolvarea situatiei e complicata. Ar trebui sa fie prelungit contractul Bellei la aceeasi valoare cu al Cristinei. Contractele lui Carmen Martin si al Linneei Torstenson sa fie apropiate (comparabile) cu ale celor doua lidere. Nu in ultimul rand, romancele "batrane" (Paula, Oana, Mica si chiar Cristina Varzaru) trebuie motivate sa ramana. CSM-ul avea nevoie mai degraba de un inter dreapta (Nora Mork era perfecta, Melinda Geiger era foarte buna).

ticbis
ticbis  •  03 Martie 2017, 15:14

Forta unei echipe nu sta in geniul unei singure jucatoare, ci in valoarea de ansamblu a tuturor componentelor lotului. Cristina Neagu este poate cea mai buna jucatoare din lume, insa de una singura nu va castiga niciodata nimic, asa cum nici nationala Romaniei nu a castigat nimic cu ea in echipa, asa cum nici cea a Ungariei nu a castigat trofee cu Anita Gorbicz. Cristina e mai tehnica si mai completa decat Bella, insa suedeza are un plus evident la capitolul mentalitate si profesionalism. Bella este exponenta jocului nordic, face ceea ce stie, joaca simplu, mereu cu zambetul pe buze si le confera incredere si putere colegelor de semicerc punandu-le in valoare chiar si atunci cand jocul ei scartaie. Cristina e latina, impulsiva, colerica, are toane; cand nu-i merge jocul se complica aiurea si strica ansamblul, isi apostrofeaza colegele, le timoreaza, le cearta, se incrunta si le inhiba initiativa, curajul si puterea de lupta. Daca vine Cristina si pleaca Bella, CSM-ul va slabi in mod evident. Daca vine Cristina si ramane si Bella, CSM-ul va fi un dream-team de temut, poate cea mai puternica echipa de club din lume! Neagu a jucat o finala de CL cu Oltchim si n-a putut face diferenta, in timp ce Bella a reusit asta pentru CSM inscriind nu mai putin de 15 goluri in partida finala! Ambele jucatoare se pot completa perfect una pe alta si sub comanda unui antrenor de elita CSM-ul si-ar spulbera fara drept de apel rivalele din intreaga Europa!

1666851126949351
Codrut Dan Petrilean  •  03 Martie 2017, 12:37

Gullden a demonstrat ca-i cea mai buna coordonatoare din lume, ne-a castigat CL. Merita 15.000, e jucatoare cu calitati innascute . Si Martin la fel...n-are egal.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează