SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / VIBORG - OLTCHIM, 8 MAI, 17:15, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Biletele au mers la sponsori şi obligaţii, la suporteri au ajuns doar resturile: "Cine ne ajută are prioritate" ;)

Articol de - Publicat joi, 06 mai 2010 00:00

Ioan Gavrilescu, preşedintele Oltchimului spune că "echipa consumă, a ajuns în finala Ligii Campionilor cu eforturi financiare uriaşe, nu doar cu scandări"

Bucuria fanilor Oltchimului de a-şi vedea favoritele calificate în finala Ligii Campionilor la handbal a fost umbrită de algoritmul împărţirii biletelor pentru partida decisivă, de la Sala Polivalentă, din 15 mai. Din 5.200 de locuri ale sălii, doar 800 vor fi ocupate de abonaţii echipei, care şi-au procurat cîte un tichet.

"M-au sunat doar 3 parlamentari vîlceni"
Ion Gavrilescu recunoaşte că "am avut cereri de 30.000 de bilete. A trebuit să facem o sortare. Am ajuns să urăsc această finală, din cauza problemelor legate de împărţirea biletelor. S-au făcut legătiri politice. Eu nu fac politică! S-a spus că parlamentarii au cerut 400 de bilete. Total eronat". Evită să intre în detalii cînd îl întrebi direct: "Cîte bilete au ajuns la parlamentari şi guvernanţi?". Spune doar că "m-au sunat doar trei parlamentari din Vîlcea, care au cerut bilete. Le-am dat fiindcă sînt abonaţi de trei ani"

"Nu puteam să refuz sponsorii"
Gavrilescu recunoaşte: "Am dat 1.500 de bilete sponsorilor. Avem 20 de firme care ne sprijină financiar de-a lungul unui sezon. Cum să-i refuz pe cei care dau 80.000 de euro pe an la echipă? Numai pentru calificarea în finală am obţinut alte nouă contracte de sponsorizare, de cîte 40.000 de euro. Mi-au cerut fiecare cîte 100 de tichete. Normal că le-am dat".

800 de bilete la echipă
Preşedintele Oltchimului a explicat că "800 de bilete au fost date echipei şi staff-ului tehnic. Cred că merită şi fetele, pentru această performanţă, cîte 25 de bilete". Gavrilescu admite că "nici n-am fost pregătiţi pentru un asemenea meci şi pentru o astfel de cerere de bilete. Era mai simplu dacă aveam şi noi o sală de 15.000 de locuri. Aşa ar fi fost mai multe tichete şi pentru suporteri".

"Aş fi vrut să vină la meci nu 400, ci toţi parlamentarii şi guvernanţii. Să vadă ce am realizat cu Oltchim. Era ultima speranţă să-i fac să sprijine sportul de performanţă.
Ioan Gavrilescu

"Este dreptul clubului să dea bilete în primul rînd celor care ne sprijină, nu acelora care nu mişcă un deget pentru această echipă"
Ioan Gavrilescu

Sandu: "Oltchimul a greşit cu biletele"
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, crede că şefii Oltchimului au greşit modalitatea de distribuire a biletelor pentru finala Ligii Campionilor: "Nu ştiu ce a făcut Oltchim, dar părerea mea e că au comis o greşeală. Dacă puneau un preţ mare, se selecta lumea. Apoi mai puneam unul special pentru cei cu abonamente. Am văzut că s-au cerut 400 de bilete pentru parlamentari, trebuia să trimită doar la şefii camerelor".

FOTBAL
Cu Olanda, biletele s-au vîndut în 10 minute
Probleme cu biletele au existat şi la meciurile importante ale "naţionalei" de fotbal a României. La partida cu Olanda din preliminariile CE 2008, disputată la Constanţa, decisiv pentru calificarea la turneul final din Austria şi Elveţia, FRF a pus în vînzare la casele stadionului Farul doar 1.000 de tichete din cele 13.000 tipărite. Vînzarea către suporteri a durat doar 10 minute! Restul biletelor au fost distribuite preferenţial.

TENIS
Păcăleli la Braşov şi la Sibiu
Suporterii au avut "interzis" şi la meciurile de Cupă Davis ale României din 2005 şi 2008, de la Braşov, respectiv Sibiu. La întîlnirea cu Belarus, din urmă cu 5 ani, Federaţia Română de Tenis a scos la vînzare doar 400 de bilete din totalul de 1.700. Culmea umilinţei a fost atinsă însă doi ani mai tîrziu, la întîlnirea cu Franţa, de la Sibiu. Atunci, suporterii s-au "bătut" pentru cele 100 de bilete, restul fiind distribuite direct de FRT către "familia tenisului", reprezentanţii guvernului şi ai sponsorilor.

Criticile cititorilor Gazetei aduse conducerii clubului Oltchim Rîmnicu Vîlcea au fost invers proporţionale cu numărul de bilete scoase la vînzare pentru suporteri

un valcean: "Ruşine conducerii de la Vîlcea! Drept răsplată că am fost alături de echipă la toate meciurile, conducerea a ales să dea biletele celor cu pile şi cu bani. Păcat de fetele astea, că s-au chinuit atîta"

poli timisoara: "Am vrut să-mi iau şi eu bilet, dar de unde!? Veneam de la Timişoara pentru meci. Îmi doresc să cîştigăm, dar doar pentru fete, că pentru conducerea asta îmi doresc să pierdem. O să facă galerie Boc şi cu şleata lui din Guvern"

suporter valcean: "În România interesul pentru finala este mult mai mare. Aceeaşi atmosferă va fi şi la Bucureşti. Suporterii de la meciul cu Gyor vor fi şi la finală"

musat stelian: "Aşa ceva se poate întîmpla numai în ţara noastră... Ar fi fost mai fair-play ca în locul «programării» vînzării biletelor să se dea un comunicat de genul «Fraţi români, nu vă mai amăgiţi, biletele sînt ... aranjate deja». Sînt convins că staff-ul echipei nu are nici un amestec în această mocirlă..."

DjeorDJe: "Păcat de munca fetelor. În tribune va fi o atmosferă de teatru asigurată de «cerşetori»"

runine: "O ţară de corupţi... Păi, cîţi abonaţi are Oltchimul??? Au fost vîndute dinainte să ajungă la Vîlcea. RUŞINEEEE!!!!"

vlad: "Ruşinos! Pot accepta că nu mai vînd cele 2.000 de bilete promise bucureştenilor, dar nici măcar vîlcenilor?? Atmosfera o să fie acceptabilă, pentru că o să vină galeria abonaţilor, însă n-o să fie deloc incendiară, ca să pună presiune pe Viborg. Sînt convins că în Danemarca o să fie mai frumos spectacolul din tribune"

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (47)
 •  07 Mai 2010, 08:50
Postat de pe 06 Mai 2010, 18:05

nu am ramas blocat deloc. dar stiu ca mereu cel mai destept cedeaza. si cum vad ca nu am cu cine discuta prefer sa te las pe tine sa te simti implinit. oricum nu vei reusi niciodata sa te ridici la anumite standarde sa te poti numi si tu om. esti o rasa primitiva care traieste instinctiv si pune botu la toate gogosile ieftine. miam dat seama ca trebuie sa caut din astia ca tine pe care sa ii exploatez si sa traiesc si eu bine pe seama lor.

Iar a iesit ipocrizia la suprafata. Cine pune botul la gogosile ieftine pe care gsp-ul le livreaza gugustiucilor? Eu sau tu? Tu vorbesti de standarde?!! Tu care intri in turma la o instigare de doua parale?!! Esti penibil, obositule!!!

 •  06 Mai 2010, 22:46

Am trei prieteni cu abonamente care nu au mai gasit bilete si cu certitudine mai sunt si altii!Multi!Marea majoritate a biletelor pentru abonati sunt in colturile salii!O sa fie o atmosfera de inmormantare la Bucuresti!

 •  06 Mai 2010, 18:05
Postat de pe 06 Mai 2010, 16:25

Ai ramas blocat?! Asa patesti cand esti decuplat de la fixurile tale?

nu am ramas blocat deloc. dar stiu ca mereu cel mai destept cedeaza. si cum vad ca nu am cu cine discuta prefer sa te las pe tine sa te simti implinit. oricum nu vei reusi niciodata sa te ridici la anumite standarde sa te poti numi si tu om. esti o rasa primitiva care traieste instinctiv si pune botu la toate gogosile ieftine. miam dat seama ca trebuie sa caut din astia ca tine pe care sa ii exploatez si sa traiesc si eu bine pe seama lor.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează