SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL FEMININ

Bogdan Burcea: "Acceptăm criticile, dar lăsați să se termine Campionatul European!"

Bogdan Burcea a debutat pe banca României la Europene FOTO IMAGO
Bogdan Burcea a debutat pe banca României la Europene FOTO IMAGO

Articol de - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 14:29 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 14:39

Selecționerul României crede că echipa ne-a obișnuit mereu cu rezultate, dar sunt unii care abia așteaptă înfrângerile. "Ca în România, populație multă, oameni puțini", a comentat Burcea

Bogdan Burcea spune că naționala României intră pe teren, la fiecare meci, ca să câștige. "Pentru mine echipa a arătat bine. Nu am venit pregătiți așa cum trebuia pentru acest European, însă atitudinea, mobilizarea au existat. Am jucat mai bine de la meci la meci, sper să continuăm pe această linie și împotriva Croației să debutăm cu o victorie", a declarat Burcea.

Selecționerul e nemulțumit de criticile ce vin din țară, care le afectează pe unele dintre fete. "Eu le-am transmis fetelor să aibă încredere în ele, să fie unite, să nu ia în seamă criticile. Vrem, nu vrem, handbalul românesc trebuie să rămână în top. Aceste fete, nu altele, ne-au obișnuit cu pretențiile, prin rezultatele lor din ultimii ani! Dar, ca în România, sunt mulți părerologi. Apropo de cei din țară, cum se spune, oameni puțini, populație multă. Populația, nu oamenii, a văduvit echipa națională prin mesajele «înțelepte», în anii trecuți, de o sportivă precum Gabriela Perianu. Era o handbalistă care ne putea fi de mare ajutor. Ceea ce s-a întâmplat la acel moment a făcut-o să renunțe la echipa națională. Sunt sportivi care rezistă acestor critici, dar și alții care nu. Eu de asta sunt aici, pot fi criticat, dar i-aș ruga pe cei care o fac să aștepte finalul competiției, atunci tragem linie și comentăm", a subliniat Bogdan Burcea.

Jignită după Mondiale

Gabriela Perianu a anunțat după Mondialul de anul trecut, din Japonia, că nu va mai juca pentru echipa României. A luat această decizie pentru că pe rețelele de socializare a fost jignită, înjurată și chiar amenințată după prestațiile sale. Fetele i-au sărit în apărare, selecționerul Burcea a încercat să-i întoarcă decizia, dar interul stânga de la CSM București a spus că, pentru moment, nu va mai juca în echipa României!

"Croația e o nație de luptători, ei au asta în sânge!"

Bogdan Burcea a vorbit și despre viitorul adversar. "Întâlnim echipa care a făcut maximum de puncte în grupa preliminară. Croația a arătat multe plusuri, dar, ca orice echipă, are și minusuri. Vom încerca să le speculăm. Avem nevoie de victorie, deși Croația vine cu un moral bun", a spus Burcea. Croatele au câștigat toate partidele la mare luptă, dând dovadă de multă dăruire. "Așa sunt croații, au treaba asta în sânge, sunt niște luptători. La toate sporturile de echipă excelează, că vorbim de polo, handbal, baschet. Au mereu resurse nebănuite", a adăugat Burcea.

Selecționerul crede că România trebuie să-și îmbunătățească ofensiva și să marcheze mai mult și speră că Neagu va ieși în evidență în următoarele partide. "În opinia mea, jucătorii mari apar în jocurile importante. Avem în față trei jocuri importante și sunt convins că Neagu va evolua la nivelul la care suporterii se așteaptă", a încheiat Burcea.

Bogdan Burcea:
Lorena Ostase, una dintre jucătoarele remarcate la Euro 2020 FOTO IMAGO

România debutează cu Croația în Grupa Principală. Nu ne-au bătut niciodată la Europene!

FOTO Naționala României, vizită într-un parc de aventură! Doar două „tricolore” au trecut testul curajului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
4713803782023191
Sorin Roman  •  10 Decembrie 2020, 20:57

Croatia, Serbia, San Marino, Gibraltar...pe toate le facem natii de luptatori!!! Atunci la naiba, sa nu ne mai laudam ca ne tragem din daci si romani!!! Suntem niste mamaligari exact cum ne-a spus Stoichkov. Alea vin cu o echipa facuta la usa autocarului si ne-au t.... s-o, de nu ne-am vazut! Pt. tine Dl-e Burcea campionatul e gata!! Dar nici nu ai treaba cu meseria asta!!! Acesta e inceputul sfarsitului!! Nu uitati de baieti... unde am fost si unde am ajuns!! Urmeaza... domnitele!! Iar dupa ce *** Cristina.... chiar adio, de la calificari (la europene sau mondiale), nu de grupe principale!!! Sa nu ai dorinta de joc, lehamite pe teren, abc-eul handbalului, fratilor(pase la adversari, fortari in atac, inexistenta succesivelor pt. extreme, etc). Fata lui tata (Eliza), Laslo, Polocoser .... te doare mintea!!! Jur sa nu ma mai uita la meciurile rOMANIEI!!!! Va las fratilor ca vine super-Norvegia cu Olanda... si va rog sa vedeti diferenta!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ceaiuri
ceaiuri  •  09 Decembrie 2020, 16:07

obtineti 3 victorii si e ok (la 3 infrangeri nu vreti ..coronita) dar daca croatii vin fara jumatate de echipa si bat totul,ei sunt luptatori noi ..ba,pretentii nu avem(am castigat un european sau mondial ?..)am avut loturi mult mai bune la alte turnee si fara rezultate...iar primul vinovat pt rezultat e antrenorul

xac13
xac13  •  09 Decembrie 2020, 15:43

Dacă nu mai trebuie să ne dăm cu părerea , ca simpli părelologi ( opinii , nu critică răutăcioasă ) , atunci îmi permit să transmit un sincer bravo , pentru înfrângerea istorică la 8 goluri diferență cu Norvegia . Dacă până acum era de vina antrenorul străin , acum este de vină virusul , singurul antrenament și......universul. Hai România , hai fetele !!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează