SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Bogdan Burcea a plecat de la naționala României de handbal feminin » Cine va fi noul selecționer

Bogdan Burcea (48 de ani)
Bogdan Burcea (48 de ani)

Articol de - Publicat marti, 12 ianuarie 2021 14:04 / Actualizat marti, 12 ianuarie 2021 15:43

Bogdan Burcea (48 de ani) a plecat de la naționala României de handbal feminin după parcursul slab de la Campionatul European din 2020, iar Comisia Tehnică a Federației a votat, prin vot secret, numele noului tehnician al „tricolorelor”. Adi Vasile (38 de ani) a adunat cele mai multe voturi, 8 la număr.

Contractul lui Bogdan Burcea cu Federația Română de Handbal a expirat pe 30 decembrie 2020, iar angajamentul său nu a fost prelungit. Adi Vasile, antrenorul echipei CSM București, va prelua postul de selecționer, conform informațiilor Telekom Sport.

Marți a avut loc la Brașov ședința Comisiei Tehnice a Federației Române de Handbal. Punctele discutate pe ordinea de zi au fost analiza selecționerului Bogdan Burcea cu privire la Europeanul din decembrie 2020, dar și discutarea situației băncii tehnice, după ce contractul lui Bogdan Burcea a expirat la 30 decembrie anul trecut.

Burcea nu a acceptat noile obiective: calificarea la JO și la CM

Membrii Comisiei Tehnice (cei 15 antrenori din Liga Națională, antrenorii loturilor de juniori și tineret) au trecut la vot privind prelungirea contractului cuplului Bogdan Burcea-Robert Licu la echipa reprezentativă. 

Președintele Alexandru Dedu a anunțat că angajamentul s-ar întinde până la 31 decembrie 2021, cu obiective clare: calificarea la Jocurile Olimpice și la Mondialul de la finalul anului, din Spania. Bogdan Burcea a spus că nu acceptă în aceste condiții, iar votul antrenorilor a fost în concordanță cu decizia sa: 5 voturi pentru, o abținere, un vot anulat și 12 împotrivă.

Adi Vasile, noul selecționer?

S-a trecut apoi la propuneri cu numele noului selecționer. Și acestea au fost tot secrete. Au fost mai multe nume vehiculate: Adrian Vasile, Gheorghe Tadici, Bogdan Burcea, Ovidiu Mihăilă, Horațiu Pașca, Aurelian Roșca. 

Cele mai multe voturi, 8 la număr, le-a strîns Adi Vasile, antrenorul de la CSM București, apoi Bogdan Burcea și cuplul Pașca-Roșca. Gheorghe Tadici a refuzat din start și a spus că nu va mai putea antrena echipa națională.

Bogdan Burcea a plecat de la naționala României de handbal feminin » Cine va fi noul selecționer
Adi Vasile (38 de ani)

”Președintele Federației Române de Handbal, domnul Alexandru Dedu, va discuta cu antrenorii care au strâns cele mai multe voturi. Dacă primul nu va accepta, se va trece la următorul și tot așa”, a anunțat secretarul general al FRH, Cristina Vărzaru. 

Adi Vasile a fost antrenor secund la ”naționala” Muntenegrului și dacă va accepta propunerea, își va alege singur staff-ul cu care va lucra.

Bogdan Burcea: „Nu acesta era obiectivul nostru”

„Nu am de unde să îmi dau demisia, pentru că pe 30 decembrie îmi expiră contractul. Va avea loc un consiliu de administraţie zilele viitoare, după care o comisie tehnică, în 11-12 ianuarie, după care vom vedea ce vom decide, atât noi, vorbesc de mine şi de Robert, cât şi comisia tehnică”, a declarat Bogdan Burcea după încheierea Campionatului European de la finalul anului trecut.

Bogdan Burcea a plecat de la naționala României de handbal feminin » Cine va fi noul selecționer
Bogdan Burcea (48 de ani)

După înfrângerea usturătoare cu reprezentativa similară a Olandei, scor 35-24, în ultimul meci din grupa principală, Bogdan Burcea a declarat că România nu și-a îndeplinit obiectivul și că urmează să facă o analiză asupra parcursului naționalei: „Le-am spus fetelor că nu acesta era obiectivul nostru înainte de Campionatul European. Am tras concluziile şi în scurt timp urmează să discutăm ce s-a întâmplat la acest turneu final, cine ne poate ajuta pe viitor şi care ar fi schimbările necesare”

România la Campionatul European din 2020, cu Bogdan Burcea selecționer

  • locul 3 în grupa preliminară, sub Norvegia și Germania, dar peste Polonia
  • ultimul loc în grupa principală, sub Norvegia, Germania, Croația, Olanda și Ungaria
  • am disputat 6 meciuri în total: o victorie și 5 înfrângeri 
  • am terminat pe locul 12 din 16 echipe

VIDEO. Dezvăluiri incredibile din culisele handbalului românesc: „Dedu a câștigat alegerile cu șemnuri! A știut să facă șmenuri și a fost și politică treaba!”

Citește și alte știri despre handbal:

Brăila, victorie la debutul în grupele EHF European League. Toate rezultatele din prima etapă

Bogdan Macovei, fostul antrenor al naționalei feminine, a murit la 67 de ani » „Pentru totdeauna în sufletul meu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
486296171535958
Nelu Stanciu  •  16 Ianuarie 2021, 14:50

Asta, numai dacă nu ştii povestea cu *** şi cu vulpea adormită în drum ca să-ţi fure tot peştele

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10209899427152560
Popa Lucian  •  12 Ianuarie 2021, 20:46
Postat de Razvan Marcel pe 12 Ianuarie 2021, 16:12

Singurul care poate face treaba e Tadici.

La noi doar cu țipete si înjurături se poate face treaba? Cam asta e stilul domnului Tadici.

ceaiuri
ceaiuri  •  12 Ianuarie 2021, 18:00

am cazut din lac in put...in afara de podoaba capilara...acest antrenor nu a demonstrat nimic(pana nu pleaca Dedu mediocritatea e cuvantul de ordine) ma asteptam sa avem o antrenoare (dar acum e ceva imposibil) poate selectia o sa fie facuta pe bune

Vezi toate comentariile (7)
Comentează