SPORTURI  »  HANDBAL  »  EURO 2020

De ce a pierdut România meciul cu Germania? Selecționerul Bogdan Burcea are răspunsul: „13 am numărat”

Bogdan Burcea (48 de ani) a analizat fiecare detaliu al meciului de debut de la Campionatul European de handbal, pierdut de România împotriva Germaniei, scor 19-22. +28   FOTO
Bogdan Burcea (48 de ani) a analizat fiecare detaliu al meciului de debut de la Campionatul European de handbal, pierdut de România împotriva Germaniei, scor 19-22.

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 decembrie 2020 18:03 / Actualizat vineri, 04 decembrie 2020 18:24

Bogdan Burcea (48 de ani) a analizat fiecare detaliu al meciului de debut de la Campionatul European de handbal, pierdut de România împotriva Germaniei, scor 19-22. 

„În primul rând trebuie să identificăm, şi nu este simplu, pentru că au fost foarte multe lucruri care nu au funcţionat. Aș vrea însă să evidenţiez şi lucrurile care au funcţionat şi de asemenea să evidenţiez anumite sportive care, contrar aşteptărilor unora, au avut o evoluţie bună şi o atitudine bună. 

A fost un debut nefericit, însă faptul că am avut puterea să revenim în joc în partea a doua, mă bucură. Au fost trei faze consecutive productive pentru Germania, iar noi ar fi trebuit să reacţionăm, să ne adaptăm mult mai repede tactic. Eficienţa noastră în atac a fost neaşteptat de slabă. Dificil, cu o echipă de nivelul Germaniei, să ai atât de multe minusuri în joc ca să speri la un rezultat pozitiv. Da, era de bătut Germania. Indiferent de situaţie niciodată nu mă dau înapoi de la a recunoaşte anumite lucruri, anumite greşeli. Însă cred că puteam să învingem”, a declarat Burcea, conform TV Telekom Sport. 

Campionatul European de handbal feminin, debut nefast pentru România

Crina Pintea, pivotul titular al reprezentative României, a fost confirmată cu Covid-19 înaintea competiției. Handbalista de la CSM București speră să poată reveni în lot în faza grupelor principale. Detalii AICI. 

„Crina Pintea, dacă va fi cazul şi este sănătoasă, o aşteptăm cu drag. Dacă nu, mă concentrez şi girez sportivii pe care îi am la îndemână. Sunt lucruri la care trebuie să umblăm, pe lângă mental. Încurajator este faptul că echipa României, cu toate problemele, arată că poate realiza lucruri, însă toate fazele jocului trebuie să le tratăm mult mai atent. 

Cu o floare gen apărarea în repriza a doua nu se poate face primăvară. După meci le-am evidenţiat fetelor anumite lucruri pozitive. Sportivele au conştientizat faptul că această echipă are potenţial. Trebuie să retuşăm 2-3 aspecte în jocul nostru, mai ales ofensiv”, a comentat Bogdan Burcea. 

Fetele care au fost în teren au încercat să obţină victoria, contrar tuturor problemelor întâmpinate, s-au luptat, însă greşelile neforţate, eu am numărat 13, şi lipsa eficienţei în situaţiile clare ne-au pus în situaţia asta.
- Bogdan Burcea, antrenor România

FOTO: Cele mai tari imagini din România - Germania 19-22

+24 FOTO

Programul grupei D:

  • 3 decembrie » România - Germania 19-22 
  • 3 decembrie » Norvegia - Polonia 35-23
  • 5 decembrie, ora 17:00 » Polonia - România 
  • 5 decembrie, ora 19:15 » Germania - Norvegia 
  • 7 decembrie, ora 19:15 » Germania - Polonia 
  • 7 decembrie, ora 21:30 » România - Norvegia

Clsament Grupa D:

EchipăMeciuriGolaverajPuncte
1. Norvegia135-222
2. Germania122-192
3. România119-220
4. Polonia122-350

VIDEO. Oana Manea despre șansele României la Euro: „Visul Cristinei Neague e să ia o medalie de aur cu România”

Citește și alte știri de la Campionatul Europan de handbal feminin: 

Avertisment pentru România! Norvegia, debut triumfal la Campionatul European de handbal

Reacții din tabăra României după debutul nefericit la Campionatul European » Bogdan Burcea, fair-play: „Germania a meritat să câștige” + Ce spun Dumanska, Ostase și Dincă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1504004369616500
Florea Virgil  •  04 Decembrie 2020, 19:59

România a jucat ieri prost, dar Germania a făcut-o și mai prost. Realitatea ete că haimanalele ale două din Franța au făcut din nou ( pentru a câta oară) meciul praf. Până la 6-1 au fost doar cu ochii pe pivot numai pentru a opri atacurile noastre și a permite nemțoaicelor să se distananțeze. Apoi în a doua repriză după ce au egalat și0au fixat din nou ochii pe apărarea noastră permițând din nou echipei adverse să marcheze din superioritate. Nu spun că fetele meritau vistoria ci spună că nu au fost lăsate să joace. E de ajuns să le demotivezi în câteva faze și le poți termina. ÎN mod normal federația ar trebui să înainteze un protest și cu altă ocazie să refuze a mai juca atunci când vor fi arbitrate de femeile alea mărunte.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează