SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

exclusiv Președintele Bogdan Vasiliu vede echipa cucerind Liga Campionilor: „În 3-4 ani, Rapid va câștiga trofeul!”

Bogdan Vasiliu a trăit din plin tensiunea partidei retur FOTO Imago
Bogdan Vasiliu a trăit din plin tensiunea partidei retur FOTO Imago

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 19:16 / Actualizat luni, 27 martie 2023 21:06

Președintele clubului giuleștean, Bogdan Vasiliu, consideră că jucătoarele și-au dat sufletul pe teren în returul cu Krim, iar credința în Dumnezeu le-a ajutat să se califice în sferturile de finală

Rapid a obținut o performanță extraordinară prin calificarea în "sferturile" Ligii Campionilor la debutul în competiția supremă europeană, cu sistemul de desfășurare în noul format. 

Președintele clubului, Bogdan Vasiliu, omul care a creat și a crezut în această echipă, a descris pentru Gazeta Sporturilor stările prin care a trecut în "dubla" cu Krim Ljubljana și a spus cu cine ar vrea să joace finala Ligii Campionilor.

Președintele Bogdan Vasiliu vede echipa cucerind Liga Campionilor: „În 3-4 ani, Rapid va câștiga trofeul!”
Sorina Grozav și bucuria eliberată după un gol prețios FOTO sportpictures

"Când m-am îndoit, m-am rugat intens pentru calificare!"

Rapid și-a depășit limitele și a ajuns între primele opt echipe ale Europei, după ce în tur pierduse la Krim cu 24-29. Bogdan Vasiliu spune că după prima manșă nu-și pierduse speranța, dar a fost dezamăgit de unele jucătoare.

"Da, am fost supărat după meciul de la Ljubljana pe extremele noastre și chiar și pe portari. 

Din păcate, extremele de pe partea dreaptă m-au dezamăgit din nou, și la retur. Poate vom lua niște măsuri pentru că nu putem continua la acest nivel cu astfel de procentaje", a declarat pentru Gazetă Vasiliu.

Și în meciul de la București, extremele de pe partea dreaptă, Alexandra Badea și Marta Lopez, au jucat slab, marcând un singur gol din 5 aruncări. 

Președintele Bogdan Vasiliu vede echipa cucerind Liga Campionilor: „În 3-4 ani, Rapid va câștiga trofeul!”
Portarul Denisa Șandru a evoluat foarte bine duminică FOTO sportpictures

Totuși, per total, Rapid a mai eliminat din greșelile făcute în manșa tur, a marcat 30 de goluri din 47 de aruncări și a pierdut doar 8 mingi, față de 14 ale adversarelor.

"Nu m-am îndoit nicio secundă că ne vom califica, am avut încredere în fete, dar când jocul nu a mers normal, m-am rugat mai intens. 

Știam ce public avem, știam ce presiune va fi, simțeam că ne putem califica. A fost un meci câștigat cu sufletul și cu credința în Dumnezeu", afirmă Bogdan Vasiliu.

Vipers este favorită, dar Rapid visează la F4!

Ca de obicei, publicul a ajutat-o pe Rapid să rămână invincibilă pe teren propriu. 5.000 mii de ultrași au purtat-o pe campioană spre "sferturile" Ligii Campionilor. 

În final, chiar antrenorul lui Krim, celebrul Dragan Adzici, privea împietrit tabela, dar a avut puterea să-i aplaude pe fanii vișinii.

8goluri din 12 aruncări a marcat Polman în returul cu Krim

6goluri din 8 încercări a reușit Grozav

Președintele Bogdan Vasiliu vede echipa cucerind Liga Campionilor: „În 3-4 ani, Rapid va câștiga trofeul!”
Antrenorul Kim Rasmussen depunând cartonașul de timeout FOTO Imago

Președintele rapidist se gândește la Final Four-ul de la Budapesta, dar este conștient că dubla campioană europeană, Vipers, este favorită în sferturile de finală.

"Vipers este un adversar redutabil, dar nu ne este teamă de nimeni și de nimic. Ar fi o performanță uriașă să ne calificăm în F4. Am fost singura persoană care a crezut că poate lua o echipă din liga a doua și să ajungă în marea competiție. 

Vă pot spune cu siguranță că, în 3-4 ani, vom câștiga Liga Campionilor! Acesta este crezul meu", a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor Bogdan Vasiliu.

Considerat de majoritatea oamenilor din handbalul românesc cel mai bun manager, după ce, în 2016, CSM București a câștigat trofeul suprem cu Vasiliu la conducere, acesta a spus cum ar fi perfect acest sezon european pentru el: dacă Rapid trece de Vipers, își dorește o finală Rapid-CSM București la Budapesta.

"Nu știu dacă CSM a vrut să ne evite în Liga Campionilor, dar îmi doresc o finală Rapid-CSM și, bineînțeles, să aducem trofeul în Giulești. Ar fi de vis!", a conchis Bogdan Vasiliu.

5mingi a salvat Denisa Șandru din 21 de aruncări înfruntate, 23,81% eficiență, iar Ivana Kapitanovici 3 din 11, între care și o aruncare de la 7 metri, 27,27%

64%a fost eficacitatea aruncărilor jucătoarelor de la Rapid, în timp ce Krim a strâns 57%

Cred că am multe vânătăi pe corp, asta înseamnă că a fost un meci bun. Nu, a fost incredibil! Cred că ne-am ținut de plan, am devenit un pic stresate în repriza a doua, dar am luptat bine. Ne-am menținut mintea, nu vreau să spun calmă, dar am fost suficient de inteligente ca să obținem această victorie acasă
Estavana Polman, centru Rapid 

Suntem recunoscători că am jucat în această atmosferă grozavă. Ambele echipe au livrat o performanță ridicată, iar fanii de asemenea. Din păcate, nu am avut toată forța cu noi din cauza absențelor, dar Rapid a făcut un meci bun timp de 60 de minute. Acest lucru a decis rezultatul
Dragan Adzici, antrenor Krim 

Am împins continuu, cred că aceasta a fost una dintre cheile partidei, că am putut juca la viteza dorită. Un lucru extrem de important pentru mine e acela că am avut multe acțiuni puternice în apărare, defensiva a fost foarte bună
Kim Rasmussen, antrenor Rapid

Președintele Bogdan Vasiliu vede echipa cucerind Liga Campionilor: „În 3-4 ani, Rapid va câștiga trofeul!”
Estavana Polman a fost principala marcatoare a Rapidului FOTO sportpictures

Tablou sferturi de finală

Rapid București – Vipers Kristiansand

FTC-Rail Cargo – Metz

Team Esbjerg – CSM București

Odense – Gyor

Meciurile se dispută pe 29-30 aprilie (tur), 6-7 mai (retur)

VIDEO Explozie de bucurie a rapidistelor după ce au reușit să ajungă în sferturile Champions League

Marius Șumudică explică de ce nu a putut asista la Rapid - Krim Ljubljana: „Am stat acasă și am plâns”
RAPID, ÎN SFERTURILE LIGII
Marius Șumudică explică de ce nu a putut asista la Rapid - Krim Ljubljana: „Am stat acasă și am plâns”
Handbalistele Rapidului despre calificarea dramatică în fața lui Krim Ljubljana: „Top 3 cele mai nebune jocuri din carieră!”
CS Rapid-Krim Ljubljana
Handbalistele Rapidului despre calificarea dramatică în fața lui Krim Ljubljana: „Top 3 cele mai nebune jocuri din carieră!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
adrian.7
adrian.7  •  28 Martie 2023, 15:03

Un articol slab, de la un jurnalist de la DIGI ales de duetul Naum-Geambașu să fie colaborator la GSP și asta se vede...în ceea ce privește handbalul merge pe linic clasică a ziarului...”Cristina Neagu una dintre cele mai bune handbaliste ale României” când fata a fost aleasă de patru ori cea mai bună din lume...Și mult mai multe...În loc să îi ridicați statuie lui Vasiliu mai bine ați dezvălui ce se va întâmpla cu președintele clubului Rapid la vară când se trage linie și la nici unul dintre sporturile de echipă nu se va lua locul I așa cum a promis domnul la investire...Plus că a promis că la toate sporturile de echipă Rapid va termian campionatele de seniori în primele trei

iuliamea
iuliamea  •  28 Martie 2023, 12:17

2023 F4 Budapesta: Esbjerg, Metz, Vipers si Gyor!!! Sa nu ziceti ca nu v-am zis!!!

iuliamea
iuliamea  •  28 Martie 2023, 12:15

Nu vreau sa fiu carcotas dar F4 de anul acesta va fi..... ca si cel de anul trecut: Esbjerg, Metz, Vipers si Gyor!!!! Sa nu ziceti ca nu v-am zis!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează