SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN / ROMÂNIA-UNGARIA, AZI, ORA 21:15, ÎN DIRECT PE TVR 2 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Brădeanu este foarte motivată să bată Ungaria: "Sîntem pregătite pentru un meci mare!"

Brădeanu (33 de ani) a fost declarată de două ori, în Ungaria, cea mai valoroasă jucătoare străină din campionat. A jucat la Györ finala Ligii Campionilor, a Cupei EHF, dar şi a Cupei Cupelor
Brădeanu (33 de ani) a fost declarată de două ori, în Ungaria, cea mai valoroasă jucătoare străină din campionat. A jucat la Györ finala Ligii Campionilor, a Cupei EHF, dar şi a Cupei Cupelor

Articol de - Publicat marti, 11 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 10 decembrie 2012 21:05

Aurelia Brădeanu a jucat 7 ani la Györ, în Ungaria. Centrul României spune că atacul e punctul forte al maghiarelor şi că dacă o vor anihila pe Görbicz, şansele de victorie cresc.

Mika Brădeanu e cea mai folosită jucătoare din lotul României în cele patru dispute de pînă acum. Are o medie de 58 de minute, adică a stat pe bancă doar două minute în fiecare dintre meciurile din Serbia! A marcat şi cele mai multe goluri, 19, arătînd că nu degeaba e la al zecele turneu final cu "naţionala" României.

- Mika, duminică toate echipele parcă au ajutat România. Ne-a ieşit totul şi acum nu mai stăm la mîna adversarilor.
- Aşa e. Ne-am gîndit şi am vorbit şi noi despre asta. Acum totul depinde de noi, sută la sută. E foarte bine, că pe noi nu ne ajută niciodată nimeni în meciurile decisive. Trebuie să ne ajutăm noi.

- Victoria cu Spania v-a readus încrederea, a ridicat moralul echipei?
- Sigur că da. În primele jocuri am suferit mult în faza de atac, nu ne-a ieşit mai nimic. A fost şi presiunea mare, nu din exterior, cît o presiune pe care noi ne-am creat-o. Contra Spaniei am intrat montate, ştiam că doar succesul ne ţine în viaţă.

- La meciul Muntenegru- Ungaria, aţi ţinut cu Muntenegru?
- Mai aveam puţin şi-i făceam galerie! Era normal, ne ajuta indirect. Am vorbit cu Katarina şi Marija, colegele de la Oltchim, şi înainte de meci. Le-am rugat să cîştige. Bulatovici a făcut un meci mare. Ele jucau însă în primul rînd pentru ele. Dar e bine aşa.

- Ungaria ce impresie ţi-a lăsat?
- Are o echipă foarte puternică. Nu mă aşteptam ca după ce Tomori a fost eliminată, fără Görbicz, să poată să revină. Mi-a plăcut Klivinyi. Trebuie luate în serios!

- Ai vorbit cu Görbicz? Va juca? Tomori e suspendată.
- Sigur e suspendată? Asta e bine! Tomori era de bază. Apărare, atac, e un minus pentru ele. Görbicz va juca. Am vorbit cu ea, a stat două zile la pat, nu a mîncat decît o banană, dar îşi revine. Mi-a spus că marţi, contra noastră, reintră. Trebuie să o anihilăm, că ea face tot jocul Ungariei.

- Le cunoaşteţi însă foarte bine, le-am tot bătut în ultimul timp.
- Şi pe Rusia o cunoşteam, şi pe Muntenegru. Nu asta contează. Trebuie să jucăm noi serios, să nu mai avem scăderi! Acum ar fi şi păcat să ne împiedicăm.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
vera_rapid
vera_rapid  •  11 Decembrie 2012, 14:35

Bradeanu a avut pana acum un turneu final excelent. Multa bafta diseara! Romania e alaturi de voi fetelor!

rossonero9
rossonero9  •  11 Decembrie 2012, 02:11

In afara lipsei de valoare, nu au nicio scuza daca nu bat Ungaria, fara Tomori si cu Anita Gorbicz revenita dupa 2 zile de stat la pat.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează