SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / LIGA NAȚIONALĂ / ETAPA A 8-A

Brăila a condus Vâlcea o repriză. Oltencele au primit doar 5 goluri în repriza a doua!

Marta Lopez a făcut un meci excelent pentru Vâlcea FOTO Raed Krishan
Marta Lopez a făcut un meci excelent pentru Vâlcea FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 28 ianuarie 2021 23:23 / Actualizat vineri, 29 ianuarie 2021 00:06

Meci extrem de spectaculos între SCM Rm. Vâlcea și Dunărea Brăila. Elena Șerban a făcut minuni în poarta brăilencelor, dar nu a fost de ajuns pentru echipa sa. Surpriza campionatului produsă de Activ Ploiești!

Dunărea Brăila, echipă calificată în grupele EHF European League, i-a dat o replică excelentă lui SCM Rm. Vâlcea, formație de Liga Campionilor. În meciul de la București, din Sala Polivalentă, echipa lui Neven Hrupec a condus în permanență în prima repriză. Interii Kanaval și Dmitrovici au găsit calea spre gol și și-au ținut echipa în față. Vâlcea a avut emoții, mai ales că în minutul 17 a pierdut-o și pe Cristina Florica, entorsă la gleznă. Aneta Udriștioiu a văzut direct cartonașul roșu pentru un picior intenționat pus în față vâlcencei. În extrema stânga a intrat tânăra Corina Lupei (17 ani).

Au schimbat sistemul

După 13-12 pentru brăilence, la pauză, antrenorul Florentin Pera a schimbat sistemul de apărare în partea a doua. S-a apărat 5-1, avansat, iar acest lucru a incomodat vădit echipa dunăreană. Vâlcea a trecut la conducere, a avut 18-15, dar nu a mai găsit apoi calea spre gol timp de 9 minute. Portarul Elena Șerban a apărat fantastic, scoțând multe mingi în situație de unu la unu. Dunărea s-a apropiat din nou la un gol, dar nu a mai putut să egaleze. S-a terminat 20-18, o repriză secundă încheiată doar cu 8-5 pentru vâlcence de la care s-au remarcat Mireya Gonzalez (6 goluri), Marta Lopez (4), dar și portarul Daciana Hosu, care a avut 50% procentaj la mingile apărate!

Brăila a condus Vâlcea o repriză. Oltencele au primit doar 5 goluri în repriza a doua!
Elena Șerban, cea mai bună jucătoare a Brăilei FOTO Raed Krishan

„Nu merita cartonaș roșu!”

Neven Hrupec, antrenorul croat al Dunării, era nemulțumit de decizia arbitrelor Stancu și Năstase pentru cartonașul roșu arătat direct Anetei Udriștioiu. „Nu se impunea cartonaș roșu, ce să facă jucătoarea, să se dea la o parte? Sunt mulțumit de apărarea echipei mele, dar în partea a doua în atac am avut probleme. Nu am avut soluții nici pe bancă, avem multe jucătoare accidentate”, a declarat Hrupec. 

Florentin Pera era în schimb fericit după o nouă victorie a echipei sale. „Am jucat cinci meciuri în 15 zile, am obținut 4 victorii, două în Liga Națională și două în Liga Campionilor. Sunt foarte mulțumit. Brăila este o echipă foarte bună, are jucătoare de mare valoare. Cred că puteam să ne impunem mai clar, dar am ratat 12 situații de unu la unu cu portarul. Apărarea a fost la înălțime, la fel și Daciana Hosu care a apărat foarte bine cât a stat în poartă”, a declarat antrenorul Florentin Pera.

Cisnădie-Minaur 21-25. „A fost viciere de rezultat!”

Minaur Baia Mare a învins Măgura Cisnădie, tot în cadrul etapei a 8-a, 25-21. La finalul partidei însă, antrenorul sibian Alexandru Weber l-a acuzat pe observatorul partidei, Paul Șuică de viciere de rezultat. Oficialul FRH a intervenit în minutul 43 al partidei, când scorul era egal, 13-13. Le-a spus celor două arbitre ale meciului, Doană și Gociu să-i dea două minute eliminare antrenorului Alexandru Weber, pe motiv că acesta protestează la deciziile lor. „Nu am făcut absolut nimic. A venit acest domn Șuică, pe care nu l-am mai văzut în viața mea, și ne-a lăsat în patru jucătoare de câmp, pentru că mai aveam o eliminare în acel moment”, a declarat Weber. Baia Mare a trecut imediat în avantaj, iar Cisnădie nu a mai putut să revină. Minaur-Cisnădie a fost meciul portarilor, atât suedeza Filippa Idehn, cât și Elena Voicu având prestații foarte, foarte bune. Joc excelent la maramureșence și pentru Jovana Kovacevici, în repriza a doua, sârboaica marcând de 7 ori.

O victorie muncită, foarte importantă pentru noi, ne ajută mult la moral, mai ales că veneam după meciul în care am jucat slab la Astrahan. Fetele s-au montat și mă bucur că am câștigat. E important, cred eu că jucăm din trei în trei zile, avem alt tonus și alt ritm fațpă de echipele care nu joacă în cupele europene.
- Costică Buceschi, antrenor Minaur

Surpriza campionatului, Activ Ploiești-Gloria Buzău 27-27!

Activ Ploiești a furnizat joi surpriza campionatului în cadrul etapei a 8-a. Nou-promovata antrenată de Florin Ciupitu a reușit să termine la egalitate, 27-27 cu Gloria Buzău, o echipă cu multe jucătoare componente ale mai multor echipe naționale. Buzoiencele au evoluat foarte slab, și-au privit adversara de sus și la final nu le venea să creadă ceea ce se întâmplase. Loredana Vartic a fost eroina meciului. Jucătoarea Ploieștiului a marcat direct din aruncare de la 9 metri, la ultima fază a jocului și a adus un punct pentru penultima clasată.

În ultimul meci al zilei, Rapid a trecut de SCM Craiova cu 23-19. Echipa olteană, antrenată de fostul selecționer al României, Bogdan Burcea a venit la București însă cu doar 12 jucătoare, dintre care trei portari. Cinci handbaliste de bază, Ana Maria Țicu, Elizaveta Malașenko, Carmen Șelaru, Adriana Țăcălie și Andreea Adespii, nu au făcut deplasarea, fiind accidentate.

REZULTATE ETAPA A 8-A ȘI CLASAMENT

Dacia Mioveni-CSM Galați 29-26 
CSU Cluj-CSM Slatina 27-29 
CSM București-Gloria Bistrița 28-23 
Gloria Buzău-Activ Ploiești 27-27 
Cisnădie-Minaur Baia Mare 21-25 
Rm. Vâlcea-Dunărea Brăila 20-18 
SCM Craiova-Rapid 19-23
HC Zalău a stat. 

Brăila a condus Vâlcea o repriză. Oltencele au primit doar 5 goluri în repriza a doua!

Bianca Bazaliu pleacă de la CSM București! Cu ce echipă a semnat jucătoarea așteptată să preia ștefeta de la Cristina Neagu

Danemarca a eliminat Egipt la loviturile de la 7 metri! Iată semifinalistele Mondialului

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează