SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCANDAL ÎN HANDBAL

Braşovul cere excluderea din handbal a arbitrilor Sas şi Pintea: "Nu au ce căuta în sport!"

Irina Glibko (în roşu) în duel cu Cristina Zamfir, a ratat 5 aruncări de la 7 metri în meciul cu brașovencele // Foto: Cristi Preda
Irina Glibko (în roşu) în duel cu Cristina Zamfir, a ratat 5 aruncări de la 7 metri în meciul cu brașovencele // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 06 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 05 ianuarie 2014 20:27

CSM Bucureşti a beneficiat de 16 aruncări de la 7 metri în meciul de sîmbătă, cu Corona Braşov (27-27). Ardelenii incriminează arbitrajul şi cer măsuri dure.

După meciul terminat sîmbătă, la egalitate, la Bucureşti, 27-27 cu CSM Bucureşti, oficialii de la Corona Braşov au criticat în termeni duri prestaţia arbitrilor Marcel Sas şi Marius Pintea.

"Şi-au bătut joc de munca noastră. Nu ştiu cum pot să se uite în ochii acestor fete care muncesc pentru rezultate! Un meci televizat, cu toţi membrii federaţiei în tribună, fluierat de o asemenea manieră. E prea mult!", a spus antrenorul Coronei, Bogdan Burcea.

Directorul executiv de la Braşov, Bogdan Munteanu, a spus şi el că "federaţia lucrează pentru o echipă din nord", făcînd aluzie că Baia Mare, contracandidata la titlu a Coronei, ar fi avantajată.

"Am văzut meciul pe slow-motion!"
Corona Braşov va face un memoriu la FRH după meciul cu CSM, cerînd excluderea din handbal a celor doi "fluieraşi". "Astfel de oameni nu au ce căuta pe terenul de handbal. Din păcate, ei sînt doar executanţi!", a subliniat Bogdan Burcea.

Tehnicianul a subliniat că a văzut meciul pe slow-motion, cu încetinitorul. "Ce să vă spun? Că la ultima fază sîntem dezavantajaţi de două ori. O dată pentru un fault închipuit, la Druţu, se lasă mingea gazdelor, iar lovitura de la 7 metri e scoasă de Dobrin după cinci paşi. Repet, cinci paşi! Aşa au fost dictate însă multe alte aruncări, după paşi şi forţări", a mai adăugat Munteanu.

Baia Mare a trecut pe primul loc
HCM Baia Mare a preluat ieri poziţia de lider în clasamentul Ligii Naţionale după ce a trecut, pe teren propriu, cu 27-25 de SCM U Craiova.

Victoria vicecampioanei României s-a conturat mult mai greu decît se aşteptau maramureşencele, echipa pregătită de Carmen Amariei dînd o replică excelentă. Craiova a condus cu 11-6 în minutul 22, dar a primit şase goluri consecutiv şi a intrat la pauză în dezavantaj: 12-13.

Baia Mare s-a desprins apoi la şase lungimi, dar oltencele au revenit şi au mai micşorat diferenţa. HCM Baia Mare a revenit pe primul loc în clasament, cu 24 de puncte, urmată la două puncte de Corona, cu 22.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
dash.berlin
dash.berlin  •  08 Ianuarie 2014, 10:33

si la handbal sunt probleme cu arbitrii ?

razvyyc
razvyyc  •  07 Ianuarie 2014, 19:28

Incredibil cat tupeu au brasovenii... Sa vedeti intrari in meciul Corona-Roman... am vezut toate duritatile, inclusiv 2 intrari... cu cotul, un nas spart, etc. Brasovul a fost sanctionata cu cel putin 10 aruncari de la 7m DEPLIN JUSTIFICATE. Au mai fost vreo 3-4 faze care meritau sanctionate, insa sa le incadram in acel 5% acordat gazdelor.

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Ianuarie 2014, 19:43

daca stiau ca au un meci greu brasovenii solicitau federatiei un observator(chit ca tb sa -l plateasca)si aveau acoperire,aveau pe cine trage la raspundere..dar sunt meciuri destule plus play-off

Vezi toate comentariile (6)
Comentează