SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM ROMAN - CORONA BRAȘOV 23-22

Brașovul pierde la Roman, 22-23! Trei decizii dubioase de arbitraj în ultimele două minute!

foto: fanhandbal.ro
foto: fanhandbal.ro

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2017 21:40

Brașovului i s-a anulat ultimul gol cu 30 de secunde înainte de final, deși mingea fusese trimisă direct în vinclu de Bianca Tiron, de la 11 metri.

Scandal monstru la ultimul meci din etapa a 8-a a Ligii Naționale feminine între CSM Roman și Corona Brașov! Moldovencele au câștigat cu 23-22, dar Brașovul a marcat golul egalării cu 30 de secunde înainte de final. Deși reușita Biancăi Tiron a venit dintr-o aruncare de la 11 metri, cele două arbitre internaționale Diana Florescu și Ana Maria Stoia au anulat golul. "Ni s-a transmis că eram în pasiv și am marcat după 7 pase golul", a explicat Costică Buceschi.

În ultimele două minute de joc însă, deciziile celor două arbitre au fost clar pro Roman! Eliza Buceschi a pătruns în atac și, deși două jucătoare de la Roman erau în semicerc, decizia a fost de aruncare de la 9 metri și nu de la 7 metri, cum era normal. În aceeași fază, Ana Maria Iuganu Popa a trântit-o la pământ pe Andreea Chiricuță, dar cele două arbitre au lăsat jocul să continue.

În ultimele 29 de secunde, cât Romanul a avut mingea, deși nu au atacat nici un moment poarta, pasând doar în lateral, Florescu și Stoia nu au ridicat brațul în semn de pre-pasiv! 

Joc foarte bun pentru Buceschi și Iuganu

În perspectiva Campionatului Mondial din Germania, două dintre jucătoarele aflate pe lista selecționerului Ambros Martin au evoluat excelent în disputa dintre Roman și Brașov. Eliza Buceschi, centrul Coronei, revenită după o accidentare, a fost cea mai bună jucătoare a ardelencelor, marcând de 8 ori. De partea cealaltă, extrema stânga Ana Maria Iuganu Popa a câștigat clar disputa cu Andreea Chiricuță pentru un loc în lotul de Mondiale. Iuganu a marcat de 8 ori pentru Roman. Celelalte jucătoare brașovence aflate în lotul de 28 pentru Mondiale, nu au dat satisfacție. Sorina Târcă nu a jucat deloc, Cynthia Tomescu a intrat foarte puțin, iar Bianca Tiron, Laura Popa și Timea Tătar nu au ieșit cu nimic în evidență. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează