SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA CUPELOR » RULMENTUL BRAŞOV-AKABA BERABERA 39-30

Calificare de vis

Articol de GSP - Publicat marti, 29 aprilie 2008 00:00

Rulmentul Braşov e aproape de Cupa Cupelor, după ce a spulberat în semi­fi­nale pe BeraBera.

Echipa Marianei Tîrcă e la un pas de o mare realizare în acest sezon. Rulmentul Bra­şov s-a calificat sîmbătă în finala Cu­pei Cupelor de o manieră en­tu­zi­as­­man­tă. Supărate că ibericele le-au bătut în tur cu 28-27, punînd ca­păt unui parcurs de şase luni fără paşi greşiţi, braşovencele au făcut în Sîmbăta Mare una dintre cele mai bune partide din ultimul timp. Rul­mentul a condus din primul şi pînă în ultimul minut şi a cîştigat în final la scor: 39-30.

“Le felicit din suflet pe fete şi le mul­ţumesc pentru că şi-au dat seama că în Spania nu au avut o atitudine de mare echipă. În retur au jucat cu sufletul, au dat dovadă de o dăruire exemplară şi rezultatul s-a văzut. Calificarea în finala Cupei Cupelor e ceva de vis”, a declarat antrenoarea Mariana Tîrcă.

Cristina Niculae, cu 9 goluri, Cristina Neagu, cu 8, şi Simona Go­gîr­lă, cu 7 reuşite, au fost principalele marcatoare ale echipei. “Am pregătit foarte bine jocul şi nu aveam cum să pierdem. Pentru mine este a cincea finală de cupă europeană pe care o voi juca. Sper să şi cîştig acum, pentru că m-am săturat să le văd pe adversare cum pleacă acasă cu trofeul”, a declarat Simona Gogîrlă. Şi antrenoarea formaţiei din San Sebastian, Carrere Zebala, vede Braşovul favorită la cucerirea trofeului.

“Joacă un handbal extra­or­dinar şi e principala favorită la cîştigarea Cupei Cupelor. Pentru noi a fost o realizare că măcar pe teren propriu am reuşit să ne impunem”, a încheiat Zebala.

Şapte campioane europene

Larvik HK e obişnuită cu fazele su­pe­rioare în cupele europene. Nor­di­ce­le au ajuns de două ori în semi­fi­na­lele Champions League, au cîş­ti­gat Cupa Cupelor în 2005 şi au mai ju­cat finala Cupei EHF în 1996. Lar­vik e campioana Norvegiei şi are în lot nu mai puţin de şapte com­po­nente ale “naţionalei”, campioană europeană în 2006, finalistă la Campionatul Mondial din 2007. Cele mai cunoscute jucătoare sînt Karoline Breivang, Elisabeth Hilmo, Kari Mette Johansen, Tonje Larsen, Kristin Linn Riegelhuth, Tine Stange sau portarul danez Lene Rantala.

Cu trofeul pe masă

Rulmentul va întîlni în finala Cupei Cupelor echipa norvegiană Larvik HK. Deşi abia azi are loc tragerea la sorţi pentru ordinea meciurilor, Rul­mentul ştie că va juca re­tu­rul la Bra­şov. Federaţia Eu­ro­peană de Hand­bal are o regulă con­form căreia, pentru o echipă care în ultimii cinci ani a mai jucat o fi­na­lă în aceeaşi com­pe­ti­ţie, ordinea me­ciurilor va fi exact in­vers decît în pri­mele meciuri. Ast­fel, Larvik a ju­cat în sezonul 2004-2005 finala Cu­pei Cupelor, returul fiind în Nor­ve­gia. Nordicele vor fi obligate acum să joace turul în Norvegia şi returul în România.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
 •  30 Mai 2008, 19:00

mooaaa ... deja avem Remember 2008. Adevarul e ca asta e cea mai mare performanta din istoria clubului de sub Tampa! O sa va pun rezultatul asta in rama si vi-l fac cadou, tarani cu aeroport! Ati batut pe impiedicatele alea de la bera bera, mar vitejie! Aminti-va, astea sunt zile insorite pentru voi, looseri cu atestat!

 •  29 Aprilie 2008, 23:42

PRIVITI foto de la articol(TARCA-GOGARLA)si aflati de ce si-a pierdut ziaristul-sclav,de casa ,indemnizatia pe luna aprilie,din cauza ca a demascat-MASCAT,cele doua lesbiene,care nu s-au putut abtine in public,si s-au sarutat in gura ,cu limba de 2 ori,dupa spusele, martorilor oculari de la fata locului!asta da viata fetelor,haideti la rulmentul,sa va distrati,adevarat!!!!!!!

 •  29 Aprilie 2008, 16:57

9 8 GER 45,91 1 1 1 2 5 13 9 CRO 44,00 1 1 1 2 5 1010 AUT 39,42 1 1 1 2 5 CL=Champions League, CWC=Cup Winners'Cup, CHC=Challenge Cup mai putin in cupa ,nu s-a disputat la noi.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează